Josifek napísal:Naprikald www.pretaktovanie.sk tam je tych debat kopy, staci hladat a najdes.
www.pretaktovanie.sk na zakladnych taktoch su tieto 2 procesory (E6400 a X2 5600+) takmer identicke po vykonovej stranke. tu najdes ich priame porovnanie: http://www.hexus.net/content/item.php?item=7913&page=3 . nevyhodou pre zakaznika je v pripade kupy X2 5600+ pomer cena/vykon, lebo je o nieco drahsí a taktovat ide cca na 3,2 GHz v priemere, co predstavuje navysenie o 400 MHz. co je v porovnani s E6400 ovela menej. zhrnul som vysledky testov a vysledok je 6:6 (pre pripad, ze sa ti nechce kliknut na odkaz ).
Harun napísal:v taktovani su na rovnako kedze maju rovnaky chipset ide len oto ze ci potrebujes tie veci navyse co ma ds4
to vyriesim potom len chcem vediet ci je na DS3/4 mozne rovnako taktovat procak aj zvysovat frekvenciu pamati a ci by sa na na nich dalo robit aj daco s grafikou...povedzme takou 8800gtx/x2800xtx...dik
Grafika a jej vykon zalezi na doske minimalne, jej taktovanie uz takmer vobec. (Max. nejaka nekompatibilita). DS3 ti imho stacit bude, navyse ak zoberies E6400 s nasobicom 9, FSB 400 ti bude bohate stacit.
fredo7 napísal:to vyriesim potom len chcem vediet ci je na DS3/4 mozne rovnako taktovat procak aj zvysovat frekvenciu pamati a ci by sa na na nich dalo robit aj daco s grafikou...povedzme takou 8800gtx/x2800xtx...dik
ved som ti vravel ze v taktovani su na tom rovnako myslim DS3/DS4 kedze maju rovnaky chipset a s tou grafikou nebude ziaden problem kedze taktovanie GK nezalezi na MB ale na samotnej GK
EDIT: heh a este tu 2800XTX tam pochybujem ze das kedze ta karta ani nevyjde, vyjde az 2900XTX
no to je sice pravda, ale je tiez pravda ze tie MB su velmi dobre na taktovanie a pochybujem ze by mal taky dobry kusok CPU ze by ho obmedzovala MB (myslim v FSB)