Co keby mal hojko vlastny kanal na irc?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Podobny problem sa mi vyskytol pri pripajani cez mobil, musel som pouzit server irc.i.cz, takze skus aj ty, mozno to pomoze
Na druhu stranu je mozne, ze mas blokovane porty a preto ta nechce pripojit. Mozes skusit internetovu branu na http://www.irc.cz/cgi-bin/irc.cgi a ako kanal oved other a tam potom napis: #hojko.com
-
.I.LoVe.lOvE.
Expert
-
lollo
Professional
Ved ja uz som to tiez pisal podrobny navod ako ale nevadi tvoje je viacej praktickehojko napísal:Podobny problem sa mi vyskytol pri pripajani cez mobil, musel som pouzit server irc.i.cz, takze skus aj ty, mozno to pomozeNa druhu stranu je mozne, ze mas blokovane porty a preto ta nechce pripojit. Mozes skusit internetovu branu na http://www.irc.cz/cgi-bin/irc.cgi a ako kanal oved other a tam potom napis: #hojko.com
mne to nejde
Kód: Vybrať všetko
(04:07:18) * Connecting to irc.nextra.sk (6667)
(04:07:18) Local host: xx.xxx.xx.xx (xx.xxx.xx.xx)
(04:07:39) * Unable to connect to server (Connection reset by peer)-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
.I.LoVe.lOvE.
Expert
Skús cez web.I.LoVe.lOvE. napísal:Nedalo by sa tu urobit na forum chat alebo nieco take? Skoda no, to Irc mi asi nikdy nepojde, skusala som uz asi vsetko, mam smolu.
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
.I.LoVe.lOvE.
Expert
Ta IRC brana nejde, nejde mi ani na Opere, ani na IE, skusala som aj mozillu neznasam mozillu a kvoli tomu som ju stiahla
Mozno robim nieco zle neviem, ale nenacita mi to.
Na mIRC mi pise unavailable to connect to server (myslim, ze tak) a z Trilliana ma ani nepripoji... Hm ja som poriadne vytreta
ak by mi niekto pomohol, budem vdacna 

Na mIRC mi pise unavailable to connect to server (myslim, ze tak) a z Trilliana ma ani nepripoji... Hm ja som poriadne vytreta

-
fikus-kukis
Guru wannabe
Trošku amatérska a neprehľadná kuchárka na Mirandu s pluginom IRC:
v Options na pozícií Network -> IRC:
+ zafajkneme v rámčeku Default Network štvorček pri políčku Enable (až už nie je)
+ klikneme na tlačidlo s modrým plus, čo vyvolá malé okno s názvom Add server
+ vložime nasledujúce údaje
Network: <pomenujeme si sieť IRC (nepodstatný obsah textu, ale nutné vyplniť)>
Server name: <pomenujeme si konkrétny server siete; jeho adresa je o kolonku nižšie (nepodstatný obsah textu, ale nutné vyplniť)>
Internet address: alebo (toto pole musí obsahovať jeden z týchto textov)
Port range: -> (tu nič nenadumáme, IRC používa štandardne tieto porty, nemáme dôvod ich meniť)
potvrdíme OK
+ napravo je rámček User Info - Required, uľahčíme si prácu a starosti, až do všetkých políčok zadáme rovnaký text
+ vpravo dole klikneme na OK
Naštartujeme to:
+ klikneme na Korunku Mirandy (logo), v menu položka IRC, v podmenu Quick Connect
+ v náskočivšom okne vyberieme v rozbaľovacom menu náš vyplnený Network: Server name (možu tam byť aj predvolené, tak ten náš nájdeme)
+ otvorí sa "Serverové okno", kde bude niečo na spôsob:
Pockajte, kym spracujeme vase pripojenie (v prípade adresy irc.nextra.sk)
+ po chvíli nabehne množstvo príkazov, správ a oznamov zo serveru
---
Verzia číslo 1:
+ klikneme na Korunku Mirandy (logo), v menu položka IRC, v podmenu Join a Channel
+ vložíme text, potvrdíme kliknutím na OK
Verzia číslo 2:
+ do textového poľa naspodu okna vložíme text a potvrdíme Entrom (pripojíme sa na kanál hojko.com)
---
+ až sa náhodou neotvorí nové okno/záložka s názvom #hojko.com , kde napravo bude zoznam pripojených účastníkov a uprostred bude hlavné okno kanálu (kde môže prebiehať konverzácia), okno otvoríme dvojklikom v Contact liste Mirandy pod novovytvorenou skupinou Chat rooms kontakt #hojko.com
Dúfam, že to niekomu pomohlo; časom sa možno ešte pokúsim tento návod vyklepať, zobrázkovať, doplniť.
v. 0.1b
v Options na pozícií Network -> IRC:
+ zafajkneme v rámčeku Default Network štvorček pri políčku Enable (až už nie je)
+ klikneme na tlačidlo s modrým plus, čo vyvolá malé okno s názvom Add server
+ vložime nasledujúce údaje
Network: <pomenujeme si sieť IRC (nepodstatný obsah textu, ale nutné vyplniť)>
Server name: <pomenujeme si konkrétny server siete; jeho adresa je o kolonku nižšie (nepodstatný obsah textu, ale nutné vyplniť)>
Internet address:
irc.nextra.skKód: Vybrať všetko
irc.i.czPort range:
6667Kód: Vybrať všetko
6667potvrdíme OK
+ napravo je rámček User Info - Required, uľahčíme si prácu a starosti, až do všetkých políčok zadáme rovnaký text
+ vpravo dole klikneme na OK
Naštartujeme to:
+ klikneme na Korunku Mirandy (logo), v menu položka IRC, v podmenu Quick Connect
+ v náskočivšom okne vyberieme v rozbaľovacom menu náš vyplnený Network: Server name (možu tam byť aj predvolené, tak ten náš nájdeme)
+ otvorí sa "Serverové okno", kde bude niečo na spôsob:
Connecting to [i]Network[/i] ([u]Internet address[/u]: 6667)
+ po chvíli nabehne množstvo príkazov, správ a oznamov zo serveru
---
Verzia číslo 1:
+ klikneme na Korunku Mirandy (logo), v menu položka IRC, v podmenu Join a Channel
+ vložíme text
#hojko.comVerzia číslo 2:
+ do textového poľa naspodu okna vložíme text
/join #hojko.com---
+ až sa náhodou neotvorí nové okno/záložka s názvom #hojko.com , kde napravo bude zoznam pripojených účastníkov a uprostred bude hlavné okno kanálu (kde môže prebiehať konverzácia), okno otvoríme dvojklikom v Contact liste Mirandy pod novovytvorenou skupinou Chat rooms kontakt #hojko.com
Dúfam, že to niekomu pomohlo; časom sa možno ešte pokúsim tento návod vyklepať, zobrázkovať, doplniť.
v. 0.1b
takto to vyzerá u mna a nejde: [img=http://img01.pi*****.com/img/img01/8/4/18/f_beznzvum_39dbfbf.png]