"Skutočnosti" Slovenskej armády
"Skutočnosti" Slovenskej armády
Aby som začal diskusiu , dnes som si bol sadnúť s kamarátom z vojska ...
Debatili sme o najrôznejších vojskach , najrôznejších situáciach v SR armáde , Iraqu ako najlepšej armáde a pod.
Lenže zhodou okolností , mu zavolal kamarát , teda 50 ročný veliteľ , ktorý taktiež slúžil v OS v Štúrove
Začali sme debatu , o čom je naše vojsko a pod.
vyrozprával nám svoje mladšie obdobie ako na vojenskej základni v Štúrove počas jedných z jeho denných smien zaznamenal neznámy objekt na radare - bolo to vysoko tajná stíhačka F 117 , americkej výroby .. ešte ako vojak vydal signál do stíhačky s textom " Čo tu vlastne robíte , čo tu vlastne chcete ? "
Aby ste boli v obraze , stíhače F 117 boli proste **** stíhače ... nedokázali ich zamerať radary na celom svete ...
Jedine radary na SLOVENSKU , značne sovietskej výroby ich dokázali spozorovať ...
Po tomto okamihu , po zistení situácii ,že vlastne USA si robí čo chce , bola vojenská základňa Štúrovo ZRUŠENÁ !
Čo na to vravíte , značne šokujúce zistenie pre mňa ...
// * tak tajná stíhačka f 117 , odpisujem vysoko : P , aby tu ľudia zaspali
Debatili sme o najrôznejších vojskach , najrôznejších situáciach v SR armáde , Iraqu ako najlepšej armáde a pod.
Lenže zhodou okolností , mu zavolal kamarát , teda 50 ročný veliteľ , ktorý taktiež slúžil v OS v Štúrove
Začali sme debatu , o čom je naše vojsko a pod.
vyrozprával nám svoje mladšie obdobie ako na vojenskej základni v Štúrove počas jedných z jeho denných smien zaznamenal neznámy objekt na radare - bolo to vysoko tajná stíhačka F 117 , americkej výroby .. ešte ako vojak vydal signál do stíhačky s textom " Čo tu vlastne robíte , čo tu vlastne chcete ? "
Aby ste boli v obraze , stíhače F 117 boli proste **** stíhače ... nedokázali ich zamerať radary na celom svete ...
Jedine radary na SLOVENSKU , značne sovietskej výroby ich dokázali spozorovať ...
Po tomto okamihu , po zistení situácii ,že vlastne USA si robí čo chce , bola vojenská základňa Štúrovo ZRUŠENÁ !
Čo na to vravíte , značne šokujúce zistenie pre mňa ...
// * tak tajná stíhačka f 117 , odpisujem vysoko : P , aby tu ľudia zaspali
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ak sa nemylim, tak cesky radar s nazvom Tamara dokazal lokalizovat tieto "neviditelne" stihacky ako je F117 alebo B2. Inak nemyslim, ze je to vysoko tajna stihacka alebo ako si to pomenoval, ide o normalnu stihacku s ktorou sa americka armada rada chvali, najma vdaka tvaru a materialu, ktory neodraza vlny radaru.
Politika a vsetko ostatne je len o peniazoch, tazko povedat co sa deje vo vnutri, mozno prisla podmienka zo strany USA, ze ak sa zakladna nezrusi, tak zastavia take a take financie... Tazko o tom polemizovat, mozno by o tom vedel povedat niekto kto do danej situacie trochu vidi. Mimochodom kedy sa tato situacia stala (kedy bola stihacka spozorovana a kedy bola zrusena zakladna)???
Edit: http://en.wikipedia.org/wiki/F-117_Nighthawk
http://www.komando.szm.sk/tech_f117.htm
Politika a vsetko ostatne je len o peniazoch, tazko povedat co sa deje vo vnutri, mozno prisla podmienka zo strany USA, ze ak sa zakladna nezrusi, tak zastavia take a take financie... Tazko o tom polemizovat, mozno by o tom vedel povedat niekto kto do danej situacie trochu vidi. Mimochodom kedy sa tato situacia stala (kedy bola stihacka spozorovana a kedy bola zrusena zakladna)???
Edit: http://en.wikipedia.org/wiki/F-117_Nighthawk
http://www.komando.szm.sk/tech_f117.htm
-
POiNTER
Medium Star
Nooo... podla toho co presne myslis pod slovom zachytit... stealth technologia nie je pre radar uplne neviditelna... vzdy sa aspon cast lucov odrazy k radaru... ide len o to, ci to radar identifikuje ako lietadlo... a vacsina radarov to ako lietadlo neindetifikuje... signal je podstatne slabsi ako u klasickych konstrukcii lietadiel.schw33k napísal:no musím sa opýtať kedy to pesne bolo , ale ak sa nemýlim , tak f 117 nebolo dovtedy zachytitelná nikde inde , nie ?
Ja som uz o tejto prihode tiez pocul... aj ked v trochu inej verzii
PS: Ale VERA a TAMARA nie su klasicke radary .. oni nefunguju na systeme vysielania vln a spatneho primania... oni len primaju siganly z vysielania taktickeho navigacneho systemu alebo radiovyskomeru. Vraj to uz teraz amici riesia tym, ze si tieto pristroje nad nepriatelskym uzemim vypinaju a riadia sa podla GPS. Ale moc sa o to nezaujimam, tak neviem ako to je v skutocnosti.
-
POiNTER
Medium Star
No v kazdom pripade sa USA tychto radiolokatorov naozaj boji... tu je zaujimavy clanok:
http://www.svet.czsk.net/clanky/publicistika/vera.html
Aj tu je pekny clanok, kde su jednoducho vysvetlene systemy Stealth a ako ich je mozne odhalit
http://www.tahaky-referaty.sk/Neviditel ... ALTH/9174/
http://www.svet.czsk.net/clanky/publicistika/vera.html
Aj tu je pekny clanok, kde su jednoducho vysvetlene systemy Stealth a ako ich je mozne odhalit
http://www.tahaky-referaty.sk/Neviditel ... ALTH/9174/
mam taky dojem ze za vojny prvej vojny v Perzkom zalive bol preto dost rozruch: byvali spojenec Ruska ma technologiu na videnie stealthov... pootm sa to znovu otvorilo ked manik v Srbsku sundal F117 dakou "fúkačkou" (:D )...
co sa tyka Sturova... nuz sme v NATO musime sa podriadit, ak bola zatvorena pred vstupom tak asi bola jednou z prekazok...
co sa tyka Sturova... nuz sme v NATO musime sa podriadit, ak bola zatvorena pred vstupom tak asi bola jednou z prekazok...
amici ukradli technológiu "stealth" rusom pocas studenej vojny, ked rusky pilot pristal s lietadlom v japonsku. amici ho rozobrali na srobik, potom znova zlozili a vratili rusomPOiNTER napísal:F117 neni ziadna vysokotajna stihacka... presne tak ako pise hojko... amici sa s nou velmi radi chvalia.... musi ich pekne srat, ze vlozili roky vyvoja a miliony dolarov do stealth technologie a potom zistia ze im je to v podstate na nic...
Amici môžu vypnúť v f117-čkach ale alternátor ktorý musí dodávať el. prúd ten sa nedá vypnúť a Tamara ten alternátor počuje. To som sa dozvedel jedného dňa z televízie v ktorej hovoril sám konštruktér lokátoru Tamara dokonca hovoril ta o satelitoch na obežnej dráhe, myslím si že ten Pán vedel o čom hovorí. No mal smolu po tej relácii mu zakrátko zhorel automobil ďalej aj Tesla Pardubice v ktorej sa Radiolokátory Tamara vyrábali toť vše.POiNTER napísal:Nooo... podla toho co presne myslis pod slovom zachytit... stealth technologia nie je pre radar uplne neviditelna... vzdy sa aspon cast lucov odrazy k radaru... ide len o to, ci to radar identifikuje ako lietadlo... a vacsina radarov to ako lietadlo neindetifikuje... signal je podstatne slabsi ako u klasickych konstrukcii lietadiel.
Ja som uz o tejto prihode tiez pocul... aj ked v trochu inej verzii
PS: Ale VERA a TAMARA nie su klasicke radary .. oni nefunguju na systeme vysielania vln a spatneho primania... oni len primaju siganly z vysielania taktickeho navigacneho systemu alebo radiovyskomeru. Vraj to uz teraz amici riesia tym, ze si tieto pristroje nad nepriatelskym uzemim vypinaju a riadia sa podla GPS. Ale moc sa o to nezaujimam, tak neviem ako to je v skutocnosti.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
pokial viem tak tie radary zachytavaju elektromagneticke ziarenie, cize ked vedia dobre odfiltrovat okolie tak by nemali mat problem zachytit tie "stealthy" druha vec je ze ich vidno, len ci mame zbrane nato aby sme ich zostrelili. ale inak je celkom zaujimave to ze tie neviditelne lietadla by bez pocitaca ani nevzlietli, take su nestabilne. ja by som radsej jeden mig25 a prinajhorsom by som im uletel.)
-
Masaker
Medium Professional
taky mig 25 by sa sikol...uz len pre tu rychlost a dostup... a ta stupavost.... skrasne a vyborne lietadlo... len spotreba ma zaraza!zelovoc napísal:pokial viem tak tie radary zachytavaju elektromagneticke ziarenie, cize ked vedia dobre odfiltrovat okolie tak by nemali mat problem zachytit tie "stealthy" druha vec je ze ich vidno, len ci mame zbrane nato aby sme ich zostrelili. ale inak je celkom zaujimave to ze tie neviditelne lietadla by bez pocitaca ani nevzlietli, take su nestabilne. ja by som radsej jeden mig25 a prinajhorsom by som im uletel.)
ale kto ma peniaze na take lietadlo ma peniaze aj na palivo!
tak zaprve...
imho ak by to bola USA uvyroba, bol by to riadny medzinarodny skandal a o nicom takom som nepocul
po druhe, f117 nie je stihacka ale takticky bombarder a zasadne je pouzivany v noci, preco inak by jeho kamuflaz bola cista cierna? takze cez den... hm, v noci by ho nevideli
jediny system co dokaze vystopovat stealth lietadla, aj to nie vsetky je TAMARA, ktory sa vyskytuje u nas, a ten bol nasadeny v roku 1987...
a kedy to on hovoris zaregistroval?
f117 ma obmedzeny dolet, odkial akoze mohol startovat? AT bola neutralna kraijna...
imho chceli byt zaujimavy na tvoj ukor
imho ak by to bola USA uvyroba, bol by to riadny medzinarodny skandal a o nicom takom som nepocul
po druhe, f117 nie je stihacka ale takticky bombarder a zasadne je pouzivany v noci, preco inak by jeho kamuflaz bola cista cierna? takze cez den... hm, v noci by ho nevideli
jediny system co dokaze vystopovat stealth lietadla, aj to nie vsetky je TAMARA, ktory sa vyskytuje u nas, a ten bol nasadeny v roku 1987...
a kedy to on hovoris zaregistroval?
f117 ma obmedzeny dolet, odkial akoze mohol startovat? AT bola neutralna kraijna...
imho chceli byt zaujimavy na tvoj ukor
ruska vojenska technika je velmi kvalitna !!! preto americania a aj eu ma respekt ! ( nevyhodou je ze je zastarala a tazka). USA si vzdy robili co chcelo ci na uzemi EU alebo Azie , Blizkeho vychodu a ked Dzurinda povolil prelet stihackam cez Slovensko povolil tym bombardovanie domov a je spoluvrahom cize kto si co moze vraviet co tu robia F117 hlavne slovo ma USA a taky ako je Dzurinda sa im bude vsetkym pchat do riti