Jedna holka nešťastnou náhodou spadla zo schodov. A to takým nešťastným spôsobom, že si spôsobila otras mozgu, roztriešťenú lebku a krvácanie do mozgu. Pád zo schodov. Sanitka ju po privolaní odviezla do nemocnice, tam urobili pár vyšetrení a usúdili, že má otras mozgu, roztriešťenú lebku a krvácanie do mozgu. Potom ju dali na infúziu a na normálnu izbu s tým, že je stabilizovaná. S krvácaním do mozgu!!. Zavolala otcovi a ten jej vynadal, že kde sa flákala a že dúfa, že si z toho vezme ponaučenie, jej mama sa na ňu vykašľala. Prisla za ňou jediná jej kamarátka - jej najlepšia kamarátka sa na ňu tiež vykašľala - Tá jej kamarátka jej doniesla nejaké základné veci a chcela jej pomôcť. To, čo videla ju šokovalo. Dievčina bola neumytá, mala zalepené vlasy od krvi, ruky od krvi, hlavu od krvi, keď sa chcela posadiť, tak začala zvracať, nakoľko jej nikdo nepovedal, že pokiaľ sa posadí pri otrase mozgu tak tak bude reagovať, a nikto jej neprišiel vymenit vankúš, ani jedno tričko, v ktorom teraz spí a to tričko, ako aj vsetko okolo nej je od krvi a zvratkov...O zápachu som radšej ticho. Nepočuje na jedno ucho, nemôže hýbať jednou rukou, a keď pohne hlavou je jej na vracanie...Nikto sa o ňu nepostaral a ani jej nevenoval pozornosť, ani zdravotný personál nie*, až na jednu jej kamarátku.Tá jej umyla ruky, tvár a pomohla jej na záchod. Ešte dnes som sa s tou jej kamarátkou tesne po tom ako odišla z nemocnice stretol. Bola v ťažkom šoku a po tom, čo sme si sadli na kávu sa zrútila a otrialsala sa vzlykmi hodnú chvíľku. Šokovalo to aj mňa a to iba z rozprávania.
Preto sa pýtam. Je normálne, že zdravotný personál nevenuje pacientke žiadnu pozornosť a ani sa nesnaží o uchovanie jej akej-takej ľudskej dôstojnosti? A čo postoj lekárov na jej "údajnú stabilizáciu"? Neviem ako vám, no mne pri tomto celom, od reakcie rodičov, až po správanie personálu, zostal stáť rozum...
Pokiaľ sa dozviem niečo nové, budem vás informovať.
A pýtam sa aj vás. Stretli ste sa s niečim podobným, ako ste reagovali? Čo ste robili?
*: Zdravotný personál predstavovali 2(!!!) sestričky na celé chirurgické odd. zrejme kvôli veľkonočným sviatkom
//Edit: Prepáčte mi možno troška podráždený, alebo príliš osobný tón príspevku, ale aj mnou to poriadne zamávalo. A to som to iba počul...