ku gitaristom.poznam ich dost vela.skillovo su na tom priblizne rovnako len kazdy ma cosi ine do seba.nieco specificke co ostatny nemaju.
co sa tyka hendrixa tak to bol skutocny hrdina.skoda ze zomrel
//dawo:sory som sa sekol
WTF?? Jake drogy?? to ze sem tam stiahol jointa?pinacolada napísal:som kukol ten master session.musim dat za pravdu skurovi.flea ma naozaj napaditejsiu a zaujmavejsiu hudbu.rovnako akoby su viac prezival.a podla mna ma jeho basa aj krajsi zvuk.wooten ma zase o stipku viac skillu.no vitazne z toho vysiel flea
ku gitaristom.poznam ich dost vela.skillovo su na tom priblizne rovnako len kazdy ma cosi ine do seba.nieco specificke co ostatny nemaju.
co sa tyka hendrixa tak to bol skutocny hrdina.skoda no ze ho drogy premohli
Nesuhlasim, hlavne co sa tyka Petrucciho. Robi hudbu, ktora je narocnejsia na pocuvanie(a na hranie) ako Hendrixova, ale zaroven do nej dava nieco viac.slay napísal:(ako napr u satrianiho a petruciho, ktory su podla mna technicky super vybaveny ale nema to pribeh)
no a este dodam ze aspon raz v zivote by som chcel zbehnut na ich koncert... ci uz na RHCP alebo na Johnov.. to je jedno..slay napísal:
FLEA je najlepsi basak akeho poznam... proste genialne melodicke balady aj rytmicke funkove sexualne nabite riffy... uzas... bez neho by red hot boli o nicom
FRUSCIANTE moj personal jesus odjakziva... mam setky solove albumy... a poviem vam ze take emocialne masakre som nikde inde nepocul.. tie albumy co bol na drogach su masterpiece of music... co sa tyka jeho techniky tak je pravda ze ma vela z Hendrixa (kazdy kto hra na gitare to musi spoznat) ... teda niektore pesnicky su hendrix style... ale zase je to skuseny gitarista ktory ma osobity styl... ktory sa snazim uz dlho prevziat za svoj...
CHAD tak to je stary bubenicky vlk... nie je vyrazny ale co sa tyka bubnov ..vidno nanom neskutocne skusenosti a funky rytmy ktore srsia energiou... genialne sa doplna s fleom...
KIEDIS mno co sa tyka spevu tak nie je ziadny ultimate spevak... aj ked v poslednom case sa dost snazi a na koncertoch to uz nezatahuje az tak falosne... ale farba jeho hlasu a styl spevu sa stali origin ochrannou znamkou red hot... plus ma na konte more dobrych textov ktore niesu nezmyselne zvasty ale rymi ktore maju svoj pribeh a energiu...
celkovo je to uz znacne trvaca kapela a preto prechod od tvrdych funkrappovych songov nabitych sexom s vekom prechadzaju k pokojnejsim a coraz melodickejsim piesnam ktore uz niesu tak magic sexi.. skor love & fun & eperience... ale chlapci uz maju cosi preskakane a je to bezny jav u kapiel... cize asi tak...
a este cosi k hendrixovi... mno tak to je kapitola sama o sebe... Johnny Frusciante sa nanom zjavne ucil... co ja vnimam pekelne pozitivne... ale ku kauze FruscianteVSHendrix len tolko ze ak by ste mali moznost pocut nahravky ktore mal na konte mlady frusciante (pre tym nez na cas opustil red hot a peknu chvilu nedrzal gitaru v ruke... dostal sa z drog ale zapastie mu pekne zoslablo a stratil rychlost co sa pekne prejavilo na californication kde je gitara prinajmensom easy piece of cake... dalej sa to uz len zlepsovalo) tak by ste poculi ze to bol priam zazracny gitarista ktoreho hra bola nie len presna, rychla, rytmicka ale hlavne emocionalna...tak ako u hendrixa ktory hral co citil... a nie iba suche licks riffs a arpegios ktore su chladne jak ocel aj ked technicka stranka je premakana... (ako napr u satrianiho a petruciho, ktory su podla mna technicky super vybaveny ale nema to pribeh)