hej, lenze dojde ti pamat a vykon sa zmensi na 8GB/s co je priepustnost pcie 16xFortron napísal:GeForce EN7950GT, pamäť 256-bit 512MB DDR3
Paměťová priepustnost..44.8 GB/s
GeForce EN8800GTS, pamäť 320-bit 320MB DDR3
Paměťová priepustnost..64GB/s
a na zaklade pamätovej priepustnosti vidíš,že menej je niekedy viac,teda 8800TGS s 320MB spracuje(prepustí)viac dát,ako 7950GT s 512MB
8800-kovú radu alebo 7950-kovú radu čo mi odporučíte?
-
S.p.i.r.i.T ®
Medium Expert
KED nejde o prachy tak co riesis ? 8800GTX je jasna volba, nic vykonnejsie ZATIAL NIEJE a ma 768 MB pamati, tak oco ide, zober s water blokom a mas poproblemeMatej18 napísal:o prachy nejde to je ten najmenší problém ale napr. hej 7950 má pamať 512 a tá 8800 má iba 320 nie je to málo ja by som aspoň tú vyššiu neviem ako to ide s tou pamaťou ale určite nechce to tu s 320 to asi je fakt málo no nie
nuz hej, sice 320mb je este dost, ale keby si mal 64mb alebo 128 tak potom by som chcel videt co to spravi s vykonom, a nemozes vyhodit vsetky textury + ked zapnes AA tak ti rezervuje este viac pamatet0m4s3 napísal:Ked dojde pamat, vyprazdnia sa nepouzivane textury a naplni sa novymi. Vidim, ze mas v obore prehlad
Alebo keby som mal rovno 1GB alebo 2GB graficku kartu a porovnaval ju so starou 1MB S3 kartouvindy napísal:nuz hej, sice 320mb je este dost, ale keby si mal 64mb alebo 128 tak potom by som chcel videt co to spravi s vykonom, a nemozes vyhodit vsetky textury + ked zapnes AA tak ti rezervuje este viac pamate
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
ak hras hry v rozliseni 1024*768 alebo 1280*1024 tak tych 320 si myslim ze je akuratMatej18 napísal:o prachy nejde to je ten najmenší problém ale napr. hej 7950 má pamať 512 a tá 8800 má iba 320 nie je to málo ja by som aspoň tú vyššiu neviem ako to ide s tou pamaťou ale určite nechce to tu s 320 to asi je fakt málo no nie
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
A myslis, ze v dobe ked budu DX10 hry rozsirene, bude tato karta patrit medzi highend? Tazko. Navyse mozes mozes hrat hry v nizsom DX, tak ako dnes mozes zapnut DX8 alebo DX7 render a FPS razantne narastie (na ukor kvality). Navyse je to stale tretia najrychlejsia karta v DX9 a som zvedavy ci DX10 hry budu skor ako za rok.Mr.Henky napísal:Plne súhlasím... v súčastnosti. Nadchádzajúce DX10 hry budú žrať VRAM jak svine a tam tých 320 MB bude tú kartu setsakramentsky brzdiť.
V podstate s tebou súhlasím, až na jeden detail:t0m4s3 napísal:A myslis, ze v dobe ked budu DX10 hry rozsirene, bude tato karta patrit medzi highend? Tazko. Navyse mozes mozes hrat hry v nizsom DX, tak ako dnes mozes zapnut DX8 alebo DX7 render a FPS razantne narastie (na ukor kvality). Navyse je to stale tretia najrychlejsia karta v DX9 a som zvedavy ci DX10 hry budu skor ako za rok.
Dajme tomu, že už sú rozšírené DX10 hry. Povedz, načo budem kupovať hru za niekoľko litrov, keď aj tak nevyužijem jej plnú silu? Predsa si nekúpim najmodernejšiu kartu s extrémne výkoným jadrom, aby som potom v hrách znižoval detaily kvôli malej pamäte.
Toto sa dá uplatniť aj do doby, keď budú DX10 hry rozšírené a opäť vyrukuje nVidia s podobne osekanou kartou.
Ale ja netvrdím, že nemá kupovať GeForce 8800GTS, len nech nekúpi 320 MB verziu. To nie je investícia do budúcnosti, to je karta tak na dve - tri roky (zhruba). Lebo skôr či neskôr to nakoniec dopadne tak, že jadro aplikácie bude zvládať v pohode, ale pamäť ho bude brzdiť.brm napísal:Len keď už budú tie DX10 hry, tak na DX9 karte si aj tak veľmi nezahráš, bo to bude len DX9..
keďže sa tu porovnáva 7950GT 512MB vs. 8800GTS 320MB
alebo to skonci podobne ako s generaciou FX a DX9 ze skutek utek, ono kupovat tuto kartu je momentalne kupa naslepo, lebo vyjdu prve dx10 hry a moznoze budu ati 2,3-krat rychlejsie (a mozno aj nie)Mr.Henky napísal:Ale ja netvrdím, že nemá kupovať GeForce 8800GTS, len nech nekúpi 320 MB verziu. To nie je investícia do budúcnosti, to je karta tak na dve - tri roky (zhruba). Lebo skôr či neskôr to nakoniec dopadne tak, že jadro aplikácie bude zvládať v pohode, ale pamäť ho bude brzdiť.