Odpruzena vidlica do 2000,- Sk

O športe...
rastignac
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa rastignac »

ta to mu radite.....
RST-v podstate vsetko od capy vyssie sa na bezne pouzivanie da
MANITOU-lepsia znacka najnizsi model za cca 3000 skk ale by som povedal ze ked manitou tak nieco vyssie
SR SUNTOUR-nieco ako RST tiez ujdu
MARZOCHI-velmi slusna znacka na extremy vhodna

pri kupe si treba dat pozor na to ci sedi ta vidla..napr ahead ..ked je tak aky alebo zavit 25/4...
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

duves napísal:Konkretne ktora, ako pozeram su aj T4, T6, aj T7.
Za aku cenu?
T6 myslim Rastignac Aj moj kamarat ma Rst Gilu a je s nou spokojny uz ju ma asi pol roka tak ja fakt neviem ci je to len nahoda a obcas si na nej aj poskace :P a na druhej strane ma metie moj ujo , ten hovori ze naco budem dokupovat k*k*ti*y na moj bike ze predsa je to stary bicykel , ze radsej si mam o 1-2 roky kupit poriadny zo vsetkym. :?
duves
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa duves »

Joxxo napísal:T6 myslim Rastignac Aj moj kamarat ma Rst Gilu a je s nou spokojny uz ju ma asi pol roka tak ja fakt neviem ci je to len nahoda a obcas si na nej aj poskace :P a na druhej strane ma metie moj ujo , ten hovori ze naco budem dokupovat k*k*ti*y na moj bike ze predsa je to stary bicykel , ze radsej si mam o 1-2 roky kupit poriadny zo vsetkym. :?
Co mas na biku? Acera, Alivio, alebo Deore?
Ak mas Deore komponenty, mozes to apgrejdnut
Spravny postreh je, ze treba zistit co za ake hlavove zlozenie mas.
Zajdi do nejakej velkej predajne, napr. kaktus bike a nechaj si vyskusat biky za 20litrov, pozri co tam je za vidlice. Ak mas pocit, ze ti nejaka "sadla" zapametaj si ju a kup ju.
PYOPOESY
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa PYOPOESY »

Joxxo napísal:hovori ze naco budem dokupovat k*k*ti*y na moj bike ze predsa je to stary bicykel , ze radsej si mam o 1-2 roky kupit poriadny zo vsetkym. :?
ak na starom biku este tie 2 roky vydrzis,tak posluchni uja,lebo za ten cas pridu nove veci a znizia sa ceny starych modelov atd.... zasa ak mas vidlu rozbitu na sracky tak si radsej kup novu....pokial nie si narocny tak ta RST gila ti bude stacit...ma ju aj moj bratranec a neni nejaka brutalne zla...
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

duves napísal:Co mas na biku? Acera, Alivio, alebo Deore?
Ak mas Deore komponenty, mozes to apgrejdnut
Spravny postreh je, ze treba zistit co za ake hlavove zlozenie mas.
Zajdi do nejakej velkej predajne, napr. kaktus bike a nechaj si vyskusat biky za 20litrov, pozri co tam je za vidlice. Ak mas pocit, ze ti nejaka "sadla" zapametaj si ju a kup ju.
Ja newem co mam na biku wiem ze Author trophy ale robil som si prehadzovacky na osem prevodov vzadu. :P ,ono kostra je tam v pohode ale nema to ani dvojity rafik,v-brake atd
duves
Light Expert
Light Expert

Joxxo napísal:Ja newem co mam na biku wiem ze Author trophy ale robil som si prehadzovacky na osem prevodov vzadu. :P ,ono kostra je tam v pohode ale nema to ani dvojity rafik,v-brake atd
Acera, alebo Alivio. Na to kašli, to sa neoplati do toho kupovat novu vidlicu.
PYOPOESY
Amateur
Amateur

JJ, pridavam sa k DUVESOVI.....najprv by to chcelo deorecko alebo lx a potom nejaku lepsiu vidlicu.......deore je zaklad,nizsie sa ani nepozeraj...
duves
Light Expert
Light Expert

PYOPOESY napísal:JJ, pridavam sa k DUVESOVI.....najprv by to chcelo deorecko alebo lx a potom nejaku lepsiu vidlicu.......deore je zaklad,nizsie sa ani nepozeraj...
Bud kupit novy bike s Deore sadou a vymenit vidlicu - naviem ci sa da dohodnut s predajcom, aby tam dali inu vidlu, lebo naozaj na tychto su vidlice na hrane prijatelnosti, alebo bike s lepsou sadou s LX, kde su vidlice o.k.
Inak prehlad sa da nastudovat na http://www.bicykle.eu/eshop/komponenty/shimano/deore/
http://www.bicykle.eu/eshop/komponenty/shimano/lx/
Takze od Deorecka vratane a nieco vyssie. Sada Deore je dobra sada aj na temperamentnu jazdu.
Ak to penazenka dovoli, treba volit vyssiu sadu, napr. LX, alebo XT. XTR je top profi sada a nie je dovod take daco kupovat. Radsej investovat do oblecenia ci prilby, aj topanky a pedale SPD treba, alebo cyklokomputer alebo merač tepov.
Apropo, kludne kup aj bike model 2006, to je celkom fajn volba, tie technicke zmeny nie su az take zavratne ako pri elektronike a mas zlavu.
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

duves napísal:Acera, alebo Alivio. Na to kašli, to sa neoplati do toho kupovat novu vidlicu.
Asi vas setkych posluchnem cim skor vyjazdim svoj stary bike :P a kupim rovno novy. Cakajte na temu -Aky bike si kupit -?? :D :lol:
duves
Light Expert
Light Expert

Vidis a to sme este nepreberali temu: hlinikovy ram versus ocelovy.
Az budem kupovat novy, tak chcem ocel. Uz ich je ako safranu a jeden z vyrobcov je americky Marin: http://www.marinbikes.com/bicycles_2007 ... bikes.html
duves
Light Expert
Light Expert

Kamos ma novy mtb s deore vybavou a vidla teda nic moc, na hranici pouzitelnosti SR Suntour Merida. To bude daco na objednavku pre Meridu. Chyba jej kvalitnejsie tlmenie:
http://picasaweb.google.com/duves1/Tech ... 6134834466
Manzelke tiez kupil, mtb s Aliviou komponentmi a vidlica je ako inak, uplne neprijatelna na sportovu jazdu - RST Gilla T6:
http://picasaweb.google.com/duves1/Tech ... 6134834482
Teraz moja Suntour AXON D (pruzina+tlmenie olejom):
http://picasaweb.google.com/duves1/Tech ... 0673987858
PYOPOESY
Amateur
Amateur

duves napísal:Vidis a to sme este nepreberali temu: hlinikovy ram versus ocelovy.
Az budem kupovat novy, tak chcem ocel. Uz ich je ako safranu a jeden z vyrobcov je americky Marin: http://www.marinbikes.com/bicycles_2007 ... bikes.html
Preco chces ocelovy??? nie je o dost tazsi?? urcite bude pevnejsi ale zas v takom 5km stupaku neviem neviem......o ocelovych som este nepocuj,mozes mi to nejak priblizit??
diki moc
duves
Light Expert
Light Expert

PYOPOESY napísal:Preco chces ocelovy??? nie je o dost tazsi?? urcite bude pevnejsi ale zas v takom 5km stupaku neviem neviem......o ocelovych som este nepocuj,mozes mi to nejak priblizit??
diki moc
Kedysi sme iny material na ram ako ocel nepoznali, samozrejme medzi top patrili legovane ocele CrMo, čiže chrom-molybdenove, kde podiel CrMo bol asi 25% (mozno 35%). Efekt z toho bol ten, ze material bol odolny voci korozii a bol neuveritelne pevny. Potom prisiel do mody zrazu hlinik, teda "hlina". Hlinik sa v cistej podone nepouziva, hlinik je ciastocne napravovany medou a horcikom. Tie ramy skusali najprv na cestnych bicykloch, usetrili nemalo gramov. Profik vsak bezne za sezonu odrovna 10 hlinikovych ramov, sponzor to v pohode zaplati.
V cestnej cyklistike sa ide nadoraz, cize tie ramy su naozaj s kratkou zivotnostou. O nieco lepsie su mtb ramy, kde predimenzovanie zaruci niekolkorocnu zivotnost. O co ide?
Hlinik nema medzu pruznosti ako napriklad ocel. Ak sa hlinikova konstrukcia namaha, vadrzi napriklad 100 000 kmitov a miesto napetie zmekne. Profici hlinikove cestne ramy uplne rozmackaju, ram je nepouzitelny. Ocelovy ram take daco nepoznal. Bezne sa jazdili ocelove ramy po pretekaroch. Takze asi tak! Ale ako pisem, pre bezneho uzivatela je mtb ram vyrobeny z hlinika (duralu) sice relativne dobra investicia, ale nevydrzi to co ocel. Vyroba je lacna, teda lacnejsia ako vyroba ocelovych ramov. Nemyslim, ze pri mtb daco usetris na hmotnosti. Je to iba moda, mozno vyhoda oversize trubiek, lepsi pocit bezpecnosti.
duves
Light Expert
Light Expert

Koho este zaujima problem vidlic, tak doporucujem tento clanok:
http://www.eurobike.sk/clanok113.htm
Pepa503
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Pepa503 »

Ja by som sa chcel spytat ze ci sa vlastne oplati kupit volaku vydlu s tych rst bud capu alebo gilu T7???Chcem to tak aj troska na cykloturistiku.A ochotny som dat do 2000sk.Poradte
duves
Light Expert
Light Expert

No jasne, rozpočet. Vidla za 2 tisicky bude pruzit, ale nebude tlmiť. Ciže v terene pri neustalom naraze kolesa na nerovnost sa vidlica rozkmita.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

tiež rozmýšlam nad novou vidlou, ale odradilo ma to že hocijakú kúpim namiesto mojej CAPA T5, bude ťažšia (áno 15k investovať nebudem)
Pepa503
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Pepa503 »

duves napísal:No jasne, rozpočet. Vidla za 2 tisicky bude pruzit, ale nebude tlmiť. Ciže v terene pri neustalom naraze kolesa na nerovnost sa vidlica rozkmita.
A jaku by si odporucil z tych drahsich???
duves
Light Expert
Light Expert

No drahsiu nemam ani ja. Ale mam uz vyse 2 rokov este stale vyrabanu Suntour AXON D, tusim toto je ona:
http://obchod.sportmania.sk/?profile=57 ... 26CID%3D80
TAK PRIDAJ NEJAKU KORUNU A MAS TO V SUCHU.
Jazdim cez vymoly, dolu vinicami, hrebenovku v m.karpatoch a je fajn.
foto na mojom biku:
http://picasaweb.google.com/duves1/Tech ... 0673987858
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

RSTcka nikdy... rozbijes ich za jednu sezonu - su lacne, ale neoplatia sa ;-)
Napísať odpoveď