windows-XP reinstal
-
host5
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
windows-XP reinstal
takze tu je moj problem.Mam 40 GB HDD a na nom win xp.Potrebujem ho preinstalovat ale ked som sa o to pokusil tak potom pozriem na C-ecko a vsetko tam ostalo.Potreboval by som aby som mohol vymazat komplet cely Hdd aby ked pozriem na volne misto tak tam musi pisat 38 GB volne.
Ako to mam spravit
-
Abiosis
Medium Expert
Mozes otvorit "Tento pocitac", tam kliknut na "c:" a z kontextoveho menu vybrat "naformatovat" - to iste mozes urobit aj s "d:"...
Ak to nepojde, v biose si nastav "spustanie z cd", vloz do mechaniky instalacne cd Windows, restartni a dalej by si sa uz mal vediet orientovat... Malo by to pri preinstalacii vymazat vsetko z harddisku...
Ak to nepojde, v biose si nastav "spustanie z cd", vloz do mechaniky instalacne cd Windows, restartni a dalej by si sa uz mal vediet orientovat... Malo by to pri preinstalacii vymazat vsetko z harddisku...
-
RoQa
Darca
Mylite sa chalani je moze to tam nainstalovat sa mi vidi mne napisalo ze sa to neodporuca alebo nieco take dufam ze netrepem ked sa dobre pamatam.Ale kked to chces vymazat tak daj restart pc spust install cd lubovolnou klavesou potom si but rovno odznova mozes rozdelit hdd alebo len sformatovat stare zlozkyŠu-Do napísal:hmm ted nehapem... sak pred instalovanim windowsu predsa musis sformatovat particiu... cez CD
nemozes predsa vymazat windows ked si na nom.. to ti urcite neurobi
-
Šu-Do
Redeemer
a co som napisal ja ?Joxxo napísal:Mylite sa chalani je moze to tam nainstalovat sa mi vidi mne napisalo ze sa to neodporuca alebo nieco take dufam ze netrepem ked sa dobre pamatam.Ale kked to chces vymazat tak daj restart pc spust install cd lubovolnou klavesou potom si but rovno odznova mozes rozdelit hdd alebo len sformatovat stare zlozky
-
host5
Light Star
no takze ja som to aj instaloval z cd v biose som si to nastavil a potom som aj daval ze sformatovat na ntfs ale aj tak mi tie subory ostali na hdd a k tomu ked zapnem pc tak mam na vyber z 2 windowsoch pricom ten druhy nejde a ja neviem kde to mam asi z registroch vymazat aby mi ukazalo iba 1 windows 
-
Šu-Do
Redeemer
len ti to skopiruje potrebne subory na spustenie winu... nic ine.. to len pokial je poskodeny WIN.. s instalaciou to nema nic...Joxxo napísal:Ups sorry ,ale zle som si precital tvoj prispevok aj take sa stavaAle ty si pisal ze sa to neda nainastalovat bez toho aby si to sformatoval ,ale ked ides cez opravit a nie install tak ti nainstaluje 2x do tej istej particie sa mi vidi
ze/ format c: /
kde zijete podaktory
a v biose
, v biose si v Advanced Setup nastav na first CDROM a second HDD a potom tam vraz instalacne cd windowsu a pri instalaci vidis particie tak tam kde je c , das enter a potom Format NTFS , nie Quick , tu druhu particiu ak ces iba odstran a vytvor a potom ju neskor vo windowse naformatujes , a pamataj format c: plati pre suborove systemy FAT8/16/32(DOS/1/2/3/95/98/98se/me) a nie pre NTFS (NT/2000/XP/2003)
-
cislo5
Medium Expert
a neni co dodat len tolko ze vypni si quick boot tiez v biose lebo system je natolko blbuvzdorny ze bude sa snazit citat s HDD aj ked ma primary CD romRavenman napísal:ze/ format c: /![]()
![]()
kde zijete podaktory
![]()
a v biose
, v biose si v Advanced Setup nastav na first CDROM a second HDD a potom tam vraz instalacne cd windowsu a pri instalaci vidis particie tak tam kde je c , das enter a potom Format NTFS , nie Quick , tu druhu particiu ak ces iba odstran a vytvor a potom ju neskor vo windowse naformatujes , a pamataj format c: plati pre suborove systemy FAT8/16/32(DOS/1/2/3/95/98/98se/me) a nie pre NTFS (NT/2000/XP/2003)
cislo5 napísal:a neni co dodat len tolko ze vypni si quick boot tiez v biose lebo system je natolko blbuvzdorny ze bude sa snazit citat s HDD aj ked ma primary CD rom
preco Quick boot ma vypnut , to sluzi na rychly test Post a test Ramiek , ked to vypne tak to bude dlho trvat . Ty si myslel nech vypne Boot from other devices..
-
cislo5
Medium Expert
Ravenman napísal:preco Quick boot ma vypnut , to sluzi na rychly test Post a test Ramiek , ked to vypne tak to bude dlho trvat . Ty si myslel nech vypne Boot from other devices..
nie dobre som to myslel musi vypnut quick boot aby nacital z CD rom inak system bude detekovat uz nainstalovanu verziu z disku nemusi len vtedy ked neinstaluje rovnaku verziu XP ale ked tu istu tak to hapruje
cislo5 napísal:nie dobre som to myslel musi vypnut quick boot aby nacital z CD rom inak system bude detekovat uz nainstalovanu verziu z disku nemusi len vtedy ked neinstaluje rovnaku verziu XP ale ked tu istu tak to hapruje
blbost , na to sluzi vyber 1/2/3st boot device a Boot for other devices , ak neveris pozri si o biose hocijaky server
-
Šu-Do
Redeemer
ak vypne quick boot tak tym nic nevyeriesi.. treba v biose nastavi 1st boot device CDrom aby bootovalo ako prve z cd/dvdrom a nie z HDDcislo5 napísal:nie dobre som to myslel musi vypnut quick boot aby nacital z CD rom inak system bude detekovat uz nainstalovanu verziu z disku nemusi len vtedy ked neinstaluje rovnaku verziu XP ale ked tu istu tak to hapruje
EDIT:
no to hej... jak mysliscislo5 napísal:to tiez nehadam sa musi mat nastavene 1st boot CD room ale quick boot tiez ale nebudem sa hadat ja mam ine skusenosti ty ine s tym a ide to aj tebe aj mne ŠU-Do