Vláda navrhuje na každú činnosť samostatnú živnosť
Predpokladám, že poplatok za vydanie jedného živnostenského listu zostane 1.000,-
..alebo navrhujem ho zvýšiť aspoň o 100%.
Len tak náhodne som pozeral zrsr.sk, no niektorí majú v živnosti nahlásených aj 16 činností.. tj. poplatok 16.000,- ..podpora malého a stredného podnikania na slovenský spôsob?
Len tak náhodne som pozeral zrsr.sk, no niektorí majú v živnosti nahlásených aj 16 činností.. tj. poplatok 16.000,- ..podpora malého a stredného podnikania na slovenský spôsob?
-
ikovan
Darca
- Kontaktovať používateľa:
No pan mudry a co je na tom take brutal?mishenko napísal:To je brutal, snad to neprejde. Zmyslanie politikov ma nikdy neprestane prekvapovat.
Znizenie byrokracie
Sprehladnenie cinnosti
Rychlejsie vybavenie
Znizenie poplatkov..
kur*a..teda Sakra .. ak studujete na stavebnej tak sa hadajte o tom ake materialy pouzili v stavbe SND ale nie na kazdu moznu ko*ot nadavat.. ved je toto nie je socialny krok .. nejdu sa rozdavavat peniaze danovych poplatikov.. tak klud
napriklad .
..clovek co ledva vyzije chce sa vymanit z chudoby, tak zacne napr predavat papriku v galante a este aj z toho co si svojim usilim zarobi, mu ti isti ludia kvoli ktorim trie biedu budu znepriemnovat (dochodcovia, nekvalifikovani a aj postihaci etc.) imho by sa ovela vacsia pozornost mala venovat normalnym podnikom kde sa deju ovela vacsie pechtle mechtle
..clovek co ledva vyzije chce sa vymanit z chudoby, tak zacne napr predavat papriku v galante a este aj z toho co si svojim usilim zarobi, mu ti isti ludia kvoli ktorim trie biedu budu znepriemnovat (dochodcovia, nekvalifikovani a aj postihaci etc.) imho by sa ovela vacsia pozornost mala venovat normalnym podnikom kde sa deju ovela vacsie pechtle mechtle
a - prosim?:)ikovan napísal:No pan mudry a co je na tom take brutal?
Znizenie byrokracie
Sprehladnenie cinnosti
Rychlejsie vybavenie
Znizenie poplatkov..
kur*a..teda Sakra .. ak studujete na stavebnej tak sa hadajte o tom ake materialy pouzili v stavbe SND ale nie na kazdu moznu kok**** nadavat.. ved je toto nie je socialny krok .. nejdu sa rozdavavat peniaze danovych poplatikov.. tak klud
b - mne je jeden list prehladnejsi ako 20:)
c - uz len logicky hlupost - 20 papierov - hlaviciek trva dlhsie ako jeden.
d - znizenie poplatkov?:) 1x1000 < 20x1000:)))
si idealny volic smeru, ak si to teda nemyslel ironicky:)))
-
ikovan
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Vidim ze sa da na jednu vec pozerat s dvoch pohladov takze sa tu nebudem dalej hadat .. moj nazor .. plati..enter00 napísal:a - prosim?:)
b - mne je jeden list prehladnejsi ako 20:)
c - uz len logicky hlupost - 20 papierov - hlaviciek trva dlhsie ako jeden.
d - znizenie poplatkov?:) 1x1000 < 20x1000:)))
si idealny volic smeru, ak si to teda nemyslel ironicky:)))
ps: nikdy som nevolil smer a ani nebudem.. studujem ekonomiu a uz len s principu toho co studujem som pravicovo orientovany.. ale budis .. by the way ukaz mi kto ma zivnost napr. so 16 cinnostami a vsetky vykonava mozno tak maximalne polovicu..
Ucelom mojho prispevku .. bolo aby sa tu uz nasla normalna diskusia a nie vsetko kde niekto vidi nalepku nasej sucasnej vlady je hovno
Neviem, co je dobre na tom, ked to bude oddelene, dajme si priklad.ikovan napísal:No pan mudry a co je na tom take brutal?
Znizenie byrokracie
Sprehladnenie cinnosti
Rychlejsie vybavenie
Znizenie poplatkov..
kur*a..teda Sakra .. ak studujete na stavebnej tak sa hadajte o tom ake materialy pouzili v stavbe SND ale nie na kazdu moznu kok**** nadavat.. ved je toto nie je socialny krok .. nejdu sa rozdavavat peniaze danovych poplatikov.. tak klud
Sme na pocitacovom fore, takze z pocitacoveho sudka.
Zivnostnik vykonava nasledovne cinnosti : predaj HW/SW; poradenska a konzultacna cinnost v obore; opravy, instalacie a servis VT; prenajom HW/SW.
A teraz mi napis co DANEMU zivnostnikovi spravi dobre, ked to bude oddelene, ako to znizi poplatky, ako to zrychli vybavenie (coho?), ako to sprehladni cinnost a v neposlednom rade ako to znizi byrokraciu ?
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Podla mna je to dobry napad. Ved ked sa znizi poplatok za kazdu zivnost tak to bude spravodlivesjie - ten kto chce len jednu bude platit menej ako by platil teraz a ten kto chce viac, viac aj zaplati...
A nechapem, ze preco hned kazdy zacne nadavat na vladu ak spravi hocico.. Hoci je to aj dobre...
//Keby sa neznizila cena tak by to bol, samozrejme, nezmyselny zakon. Ale vlada hadam az taka blba nie je
A nechapem, ze preco hned kazdy zacne nadavat na vladu ak spravi hocico.. Hoci je to aj dobre...
//Keby sa neznizila cena tak by to bol, samozrejme, nezmyselny zakon. Ale vlada hadam az taka blba nie je
vieš doteraz si každý janko hraško dával XY živností, lebo ho to vyšlo lacno a 90% z nich nevyužije nikdy...mishenko napísal:Lenze to sme nevedeli, ze bude cena za jednu zivnost iba 100 Sk.
Ja na vladu nenadavam, ale obcas su same prekvapko. V kazdom pripade stale neviem ako to znizi byrokraciu, papierovacky ...
tebe nastala nejaka ujma za to, ze niekto ma zivnost na XX cinnosti? ja v tom nevidim problem, ked predsa zacinam podnikat, tak si tam toho navalam vsetko mozne, kedze doteraz to bolo za jednu cenu, bolo lacnejsie dat na zaciatku si ich viac ako neskor davat zmeny a doplnovat dalsiebax napísal:vieš doteraz si každý janko hraško dával XY živností, lebo ho to vyšlo lacno a 90% z nich nevyužije nikdy...