Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Vesper
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

dawo napísal:jajeniektoiny:

tiez si myslim ze ACDC nema zo satanizmom nic vsetko je len komercia ohladne pesniciek ako hellsbells alebo highway ... :?
Jasne ze nie :roll: imho ani kiss nie su satanisti len prvi prisli s takym image tak im to akosi prischlo... vela interpretov chodi takto pomalovanych a v skutocnosti su to uplne normalni ludia ktori nemaju so satanom nic a taketo veci ani neriesia ako napr King Diamond... ale uz som toto niekde pocul takze to nie je vymysel dotycneho... akurat rozumny clovek by mal vediet rozlisit co je pravda a co je totalne sprostost a potom sa podla toho spravat a nevypisovat tu sprostosti :roll:
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

BzuCo napísal:podla mna mas pravdu. a poznate take skupiny ako:
AC/DC alebo KISS? To su tiez satanisticke skupiny ich nazvy v skutocnosti su: AntiChrist/Death to Christ a Kings In Satan's Service.
kámo never všetkému... AC/DC znamená (a angusa a malcoma youngovcov inšpirovalo k názvu práve toto a nič iné) alternating current/direct current - v preklade striedavý prúd/jednosmerný prúd... má to symbolizovať energickosť kapely...
čo sa týka KISS jej členovia stále odmietajú akékoľvek podobné špekulácie ohľadne ich názvu... je to jednoducho KISS a nič skryté pod tým netreba hľadať...
nabudúce si prosím zisti o tom viac a potom dačo napíš... robíš kresťanom (a teda aj mne) hanbu... hard rock forever :)
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rixo »

ja veriaci niesom a ani nechcem byt vobec nechodim do kostola.je to zle ked som as takyto silne proti nabozenstvu?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

rixo napísal:ja veriaci niesom a ani nechcem byt vobec nechodim do kostola.je to zle ked som as takyto silne proti nabozenstvu?
co to znamena byt silne preoti nabozenstvu?? Ak nebijes a neopluvas ludi kvoli ich viere tak si v poriadku :D
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

rixo napísal:ja veriaci niesom a ani nechcem byt vobec nechodim do kostola.je to zle ked som as takyto silne proti nabozenstvu?
clovece v tychto veciach je dolezita jedna vec :arrow: TOLERANCIA :) ked tomu neveris normalni ludia s tym nebudu mat ziadny problem ak respektujes ich nazory a nehadas sa a podobne... ja chodim na katolicke gymnazium a tam je dost takych pripadov ze uz by som im aj daco povedal ale proste radsej kvoli dobrym vztahom drzim hubu.. a to sa povazujem za veriaceho 8)
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

taketo dristy o KISS a AC/DC su popisane v kope krestanskych casakov, v katolickych novinach a podobne.. a iron maiden je najvecssia satanisticka kapela :D to som si asi pred tyzdnom v katnovinach cital.. a co popisu o marylinovi ani nehovorim.. kopat ich do hlavy kanadou.. by prestali pisat bullshity
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

skenner napísal:taketo dristy o KISS a AC/DC su popisane v kope krestanskych casakov, v katolickych novinach a podobne.. a iron maiden je najvecssia satanisticka kapela :D to som si asi pred tyzdnom v katnovinach cital.. a co popisu o marylinovi ani nehovorim.. kopat ich do hlavy kanadou.. by prestali pisat bullshity
Tak nech mi tu laskavo povedz nejaku tutovku satanisticku skupinu.(na tuto debatu som sa uz rozpraval s Jamessom, a suhlasim s jeho nazorom ze nie je kazdy clovek satanista co ma na sebe tmave oblecenie a vykrykuje ze pride koniec sveta a s nim Satan ) ...lebo ked sa o nejakej nieco takej povie tak sa to hned zavrhne :)
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

P3Bo napísal:Tak nech mi tu laskavo povedz nejaku tutovku satanisticku skupinu.(na tuto debatu som sa uz rozpraval s Jamessom, a suhlasim s jeho nazorom ze nie je kazdy clovek satanista co ma na sebe tmave oblecenie a vykrykuje ze pride koniec sveta a s nim Satan ) ...lebo ked sa o nejakej nieco takej povie tak sa to hned zavrhne :)
mayhem, ti este aj palili kostoly. Ako je mi zname Varg od nich vydal album kde je horiaci kostol na covere a bola specialna edicia asi 100 albumov dodavanych so Zippo zapalovacom :)
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

jamess napísal:100 albumov dodavanych so Zippo zapalovacom :)
ina zverina. :lol: :lol: .To že ACDC udajne znamena Antikrist Deathkrist vsak nic neznamena ale to uz urcite vsetci viete. No ale satanisti niesu. :lol: :lol: . To mne povedzte ktoreho inteligenta toto napadlo. :?
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

lekoklatik napísal:ina zverina. :lol: :lol: .To že ACDC udajne znamena Antikrist Deathkrist vsak nic neznamena ale to uz urcite vsetci viete. No ale satanisti niesu. :lol: :lol: . To mne povedzte ktoreho inteligenta toto napadlo. :?
mam pocit ze tieto somariny pochadzaju vsetky z fanaticky krestanskej USA
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

ja veriaci niesom ale tolerujem tych ktori v boha veria chodia do kostola a pod. z nikym sa tu nechcem vadit ale trosku liberalnejsi postoj by nezaskodil,,,,, uplne vymyt mozog si netreba dat,nabozensky ezxtremisti niesu len v islame .
imho cirkev by mala byt apoliticka,nemala by sa miesat do "svetskych veci". anech sa zrusi celibat ,lebo si zamienaju knazi dierky :wink:
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Lolofon napísal:...imho cirkev by mala byt apoliticka,nemala by sa miesat do "svetskych veci". anech sa zrusi celibat ,lebo si zamienaju knazi dierky :wink:
Co tu podla teba bolo skor, cirkev alebo stat? Cim podla teba zasahuje cirkev do statu? (a cim stat do cirkvi)
Nechapem preco je niekto proti celibatu. To ze sa niekto rozhodol zasvätit cely svoj zivot je len jeho vec a jeho sukromne rozhodnutie.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

pHysIQ napísal:Co tu podla teba bolo skor, cirkev alebo stat? Cim podla teba zasahuje cirkev do statu? (a cim stat do cirkvi)
Nechapem preco je niekto proti celibatu. To ze sa niekto rozhodol zasvätit cely svoj zivot je len jeho vec a jeho sukromne rozhodnutie.
To je sice pravda ale celibat je najcastejsim dovodom preco sa ludia nechcu stavat katolickymi knazmi :wink:
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Vesper napísal:To je sice pravda ale celibat je najcastejsim dovodom preco sa ludia nechcu stavat katolickymi knazmi :wink:
Presnejsie rimsko katolickymi knazmi. Grecko katolicky knazi sa mozu zenit.
Vies si predstavit tu obetu? Lebo ja nie.
Lolofon
Medium Star
Medium Star

pHysIQ napísal:Co tu podla teba bolo skor, cirkev alebo stat? Cim podla teba zasahuje cirkev do statu? (a cim stat do cirkvi)
ja si myslim ze stat tu bol aspon 4000 - 5000 rokov skor ako krestanska cirkev,oprav ma ak sa mylim :wink:
ano je to pekne rozhodnutie drzat celibat ,ale urcite neprospieva panom v plastoch ulavovat si na 10 chlapcekoch ,co je podla teba lepsie keby zasli niekde si ulavit hoc aj do saloniku ,alebo takto obtazovat ? otvor ocka,ked si veriaci ja ti to neberiem ale VSETKO ma svoje + a - . nesmie sa brat len z isteho uhal pohladu.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

aaale.. ket chcu pisat o satanistoch nech si beru na musku kapelky typu satyricon, mayhem(heh ti toho porovbili viac.. sak jeden clen si podrezal zily.. ale sa mu zdalo ze dlho umiera tak si vystrelil brokovkou mozok z hlavy.. ket ho takto nasiel druhy clen, behal do obchodu kupit film do fotaku, nafotil tu mozgovu kalamitu a zrobil z toho cover na ich album taze asi tak), venom, dimmu borgir, ROTTING CHRIST (nazov hovori za vsetko) a podobne. a ne sladaciky ako ac/dc.. a nazov fakt neznamena antichrist ci co ale jednosmerny prud/striedavy prud..
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Lolofon napísal:ja si myslim ze stat tu bol aspon 4000 - 5000 rokov skor ako krestanska cirkev,oprav ma ak sa mylim :wink:
ano je to pekne rozhodnutie drzat celibat ,ale urcite neprospieva panom v plastoch ulavovat si na 10 chlapcekoch ,co je podla teba lepsie keby zasli niekde si ulavit hoc aj do saloniku ,alebo takto obtazovat ? otvor ocka,ked si veriaci ja ti to neberiem ale VSETKO ma svoje + a - . nesmie sa brat len z isteho uhal pohladu.
A no ako si napisal vsetko sa da brat len s jedneho uhla pohladu ako to teraz robis ty. Tych knazov co obtazovali malych chlapcov a pod je uplne malo akurat tieto afery boli silno medializovane tak to kazdy hned vytiahne... :? btw myslis ze knazi radsej znasilnuju malych chlapcov akoby honili alebo co? :roll:
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Vesper napísal:A no ako si napisal vsetko sa da brat len s jedneho uhla pohladu ako to teraz robis ty. Tych knazov co obtazovali malych chlapcov a pod je uplne malo akurat tieto afery boli silno medializovane tak to kazdy hned vytiahne... :? btw myslis ze knazi radsej znasilnuju malych chlapcov akoby honili alebo co? :roll:
ach nehovorim o knazoch ale o nevyhodach celibatu :wink: nie kazdy kto sa na to podujme je aj na to sposobily ,zober si to takto nie z kazdeho co ide studovat pravo bude dobry pravnik,nie z kazdeho co ide za knaza bude dobry knaz ,si myslim ze celibat by mal byt dobrovolny ,ale ja sa tu nechcem teraz hadat o tom pozri sa mas oci otvorene vidis co sa deje ..... netreba brat to tak ze co povie cirkev MUSI byt dobre ale treba nad tym pouvazovat, ani ona neje svata ,niektore jej vyciny su horsie ako nas ateistov. iste deje sa to aj u inych crikvi nabozenstiev, taketo robia aj ateisti ale ...... nabozenstvo by malo ist prikladom :!: . tu by nemala byt ziadna tolerancia, lebo ludia aspon vecsina ich tak aj berie.
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Lolofon napísal:ja si myslim ze stat tu bol aspon 4000 - 5000 rokov skor ako krestanska cirkev,oprav ma ak sa mylim :wink:
:shock: Jezis Kristus zakladatel Cirkvi posobil na zemi v prvej polovici prveho storocia. Presnejsie 0-33 po Kr. 4 - 5 tisic rokov skor tu bol Chalkolit presnejsie 5000 - 3500 pred Kr. Hodim tu len taky maly uryvok ktory vystihuje toto obdobie. (zdroj wikipedia)
Vznikali už veľké verejné stavby (chrámy) a formovali sa prvé mestá. Kultúra na konci zaznamenala istý úpadok. Obejdská kultúra v severných oblastiach bola trocha odlišná od juhu - častejšie sa používajú kovy (pre blízkosť Arménska bohatého na kovy), maľby majú iné a bohatšie motívy, svätyne vyzerajú trochu inak a aj domy sú inakšie (okrúhle stavby rozdelené na väčší počet miestností).

Kedze sa este len formovali prve mesta tazko tu uz bol stat. Nemyslis?! :?

Omyl kompozicie - to je tvoj priklad. Ked isty policajt minuleho zrazil na prechode chodca, mohol vtedy niekto povedat: ,, Policajti nevedia vobec soferovat?" Asi tazko. A ked si sa ty dopocul o nejakom pripade reholnika ktory obtazoval male deti tiez nemozes vsetkych reholnikov hadzat do jedneho vreca. Je to iba jeho zlyhanie...
Fuu tak to je tazka blbost ten napad aby reholnici sa chodili odbavovat do salonika... :roll:
Lolofon
Medium Star
Medium Star

no neviem neviem mozno by bolo dobre sa pozriet kolko maju pyramidy rockov , mozno by bolo zaujimave zistit kedy vznikali prve staroorientalne mestske staty . stat to neznamena ze si volis prezidenta a inich traperov :lol:

a po druhe keby si si precital aj predchadzajuci prispevok pochopil by si, svoju druhu otazku. cirkev ma ist svojim oveckam prikladom ak maju v nu verit. a keby nemuseli dodziavat celibat ale bola by to ich sukromna vec tak by sa teraz nemnozili bulvarne clanky o tom co stvaraju. ajked korupcii a donasaniu za byvaleho rezimu by to nepomohlo,,, aj tak by toho ale bolo menej.

prepac ked mojmu prispevku nevies prijst na chut . nechcem sa tu s tebou hadat o tom kto ma pravdu.
Napísať odpoveď