Pravopis
-
peterkozel
Medium Professional
Nevytrhavaj z kontextu a čítaj pozorne ešte raz:ETieNne napísal: Čo má Y a I spoločné so škrobenosťou a politickou úrovňou diskusie? Áno narážaš na prílišnú konzervatívnosť. Ja som radšej za disciplinovanosť.
A právo na čo??? písať "Ľúbym Ťa"??
K p0k3cU bY s0m n4p1s4l l3n t0lK0t0 4k0 n4z0rNu uk4zku![]()
Najlepšie je, keď niekto napíše ničo v zmysle : "wy xujy"
-právo vyjadriť svoje postoje, názory, vedomosti a svoj charakter.Frikso napísal:Chyby robime všetci. Podľa môjho názoru sa človek predstavuje fóru nie len svojou gramatikou/diakritikou ale aj tým, ako sa stavia k ľuďom, čo majú slabšie vedomosti z oblasti slovenčiny.
-Sme tu predsa všetci osobnosti a svojím vystupovaním dávame najavo svoje postoje, názory, vedomosti a charakter. Ak sa tieto základné práva budú obmedzovať pravidlami, z komunity sa stane škrobená výmena názorov na politickej úrovni.
-Myslím si, že vidieť sa pravidelne v gramatickom okienku je dostatočná hanba. Ak by sa za zlú gramatiku dávali basy, bola by to škrobená diskusia na politickej úrovni, kde sa toto nemôže trpieť (moj názor, peace)
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
hm, mne ked napise na ICQ nejaka lamka, co v kazdom slove urobi hrubycu, tak si o nom nieco pomyslim a tak s nim aj jednam (tj, ze je to zrejme nejake 14r. decko z pokecu)
tu na fore mi vadi, ked ludia pisu mnozne cislo pridavnych mien s ypsilonom na konci (boli sme opity...), takze ak cita toto niekto, kto robi taketo chyby, tak by sa mal polepsit, gramatika je predsa jeho vlastna vizitka
tu na fore mi vadi, ked ludia pisu mnozne cislo pridavnych mien s ypsilonom na konci (boli sme opity...), takze ak cita toto niekto, kto robi taketo chyby, tak by sa mal polepsit, gramatika je predsa jeho vlastna vizitka
súhlasím s názorom, že buzerovať za gramatiku je hlúposť..
dôvod prečo to ľudia robia, aspoň podľa mňa je, že mali problém sa naučiť gramatiku, alebo ja neviem (väčšinou to tak býva, človek keď niečo ťažko dosiahne tak potom ho ide roztrhnúť, keď vidí niekoho komu na tom nezáleží..)
ja som tak zvykol čmárať, bez diakritiky a bolo obdobie kedy som používal aj q=k, v=w, š=sh, etc..
výhoda je v tom, že viete aspoň približne určit vek dotyčného a následne ignorovať, alebo čítať ďalej.. ale buzerovať ich, načo?
dôvod prečo to ľudia robia, aspoň podľa mňa je, že mali problém sa naučiť gramatiku, alebo ja neviem (väčšinou to tak býva, človek keď niečo ťažko dosiahne tak potom ho ide roztrhnúť, keď vidí niekoho komu na tom nezáleží..)
ja som tak zvykol čmárať, bez diakritiky a bolo obdobie kedy som používal aj q=k, v=w, š=sh, etc..
výhoda je v tom, že viete aspoň približne určit vek dotyčného a následne ignorovať, alebo čítať ďalej.. ale buzerovať ich, načo?
-
miki690
Medium Professional
No tak ja ti odpoviem, lebo pisomny prejav je pomerne dolezita vec a casto krat ti moze nespravna gramatika pohorsit. Mam na mysli konkretne nejake uradne pisomnosti, zivotopis alebo sprievodny list , staznosti atd ... Ale v podstate je to osobna vec kazdeho jedneho z nas ... Mne napriklad prekaza rovnako nespravne napisane y a i ako x = ch, q = k, w =v ... tieto somarinky hovoria len o infantilnosti danej osobyFinalway napísal:súhlasím s názorom, že buzerovať za gramatiku je hlúposť..
mojim zvykom je ak neviem hocijaké slovíčko či je spisovné alebo i/y je správne, navštívim túto stránku http://www.slex.sk/ a odporúčal by som takúto kontrolu pre všetkých. Do googla stačí hodiť "slovnik slovenskeho jazyka" celé to trvá pár sekúnd.
miki690: všetky príspevky tak nemôžu predsa vyzerať, väčšina ľudí píše normálne, .. ale spýtam sa Ťa takto, odpíšeš takému človeku, ktorý Ti pošle správu čo pomaly vyzerá ako zakódovaný hieroglyf? ja teda nie..
tiež robím určite veľa chýb, ale snažím sa aby som nevyzeral ako blbec (ako keď som zvykol písať - hore spomenuté), ale vôbec ma netankuje, keď vidím niekoho čo tak píše - proste ignorujem..
keby mi však došiel životopis, či niečo podobné v tom štýle napísane, tak sa na danej osobe zasmejem už aj ja..
tiež robím určite veľa chýb, ale snažím sa aby som nevyzeral ako blbec (ako keď som zvykol písať - hore spomenuté), ale vôbec ma netankuje, keď vidím niekoho čo tak píše - proste ignorujem..
keby mi však došiel životopis, či niečo podobné v tom štýle napísane, tak sa na danej osobe zasmejem už aj ja..
no tie y/i ma fakt obcas dorazaju. poznam jendu babu, ktora kludne napise lubym ta atd
gramatika na nulovej urovni. take hrubky som este v zivote nevidel. no a k tej diakritike. neviem preco, ale naucil som sa pisat bez nej a teraz ma to stve
este aby som spomenul w/v, x/ch, tak toto mi fakt na chatoch priserne vadi. neviem co je to za debilny vymysel, ale nevidim zmysel toho. musim sa priznat, ale v SMSkach pouzivam x namiesto ch, ale nie na chatoch. v smskach je to preto, aby som sa nenapisal tak vela, lebo pisanie sprav mi lezie vrcholne hore krkom. no ale na chatoch vyznam toho nevidim. ale nevidel som pisat 15+ rocneho na fore takym stylom
-
Holubar
Darca
Vrchol ko*ot.izmu prichadza, ked niekto zacne skryvat svoju blbost za umyselne vypustenie y, vid
http://www.hojko.com/w-m2k-na-w-m2c-t130947.html
http://www.hojko.com/w-m2k-na-w-m2c-t130947.html
v urcitom smere mal ten user pravdu. Naco y. Je to bez nich rovnako pochopitelne ako snimi. Alebo azda nevie kedy ma dat y alebo i a tak teda vsade dal i stym ze sa vyhovori. Alebo naozaj chcel poukazat nato ze je to zbytocne. A stracat cas urazanim ho ze je hlupy bolo tiez dost odveci. Jasne vysvetlil ze preco pise vsade i. Na vyzname to nestracalo, tak preco?
-
Holubar
Darca
Lebo ked takych blbcov bude pribudat, tak sa zdegeneruje cela slovencina.
http://archiv.station.zoznam.sk/station ... 4630158456Jediným dôvodom na zrušenie ypsilonu je, že slovenčina by bola na prvý pohľad jednoduchšia. Rozmaznaným lenivým parchantom sa nechce učiť vybrané slová, tak je to. Im sa však nechce učiť nič, to môžeme rovno zrušiť celú spisovnú slovenčinu a vrátiť sa k píš, ako počuješ, veď nejako by sme sa už dorozumeli. Rovnakým spôsobom by nasledovalo zrušenie platenia daní a vlastne všetkého, do čoho sa ľuďom až tak veľmi nechce. Nejaký filozof sa môže ohnať Occamovou britvou a povedať, že ak sa dokážeme dorozumieť aj bez ypsilonu, tak ho môžeme pokojne zrušiť, pretože jednoduchší systém z dvoch rovnako funkčných je lepší. Otázka je, či je úlohou písaného slova len dorozumievať sa...
-
Old Dirty Bastard
Guru
možno to pre teba teraz bude šok, takže sa priprav.. existuju slova, ktore vyslovujeme uplne rovnako, ale pišu sa v nich odlišne y/i, pričom každa verzia daneho slova ma samozrejme aj odlišny vyznam.. napr. tým/tím, byť/biť atd atd.. taktiež nominativ množneho čisla pridavnych mien, ak ti to niečo hovori.. vdaka tomuto dokažeme čitanim pisaneho textu rozlišiť, či sa jedna vo vete o množny alebo jednotny druh/čislo (ak to nie je určene podstatnym menom priamo vo vete).. tymto chcem povedať, že v slovenčine ma všetko svoje opodstatnenie a y/i v nej nerozlišujeme len tak pre srandu kralikov a aby deti v škole dostavali päťky z diktatov.. sila, čo?PsychoS napísal:v urcitom smere mal ten user pravdu. Naco y. Je to bez nich rovnako pochopitelne ako snimi. Alebo azda nevie kedy ma dat y alebo i a tak teda vsade dal i stym ze sa vyhovori. Alebo naozaj chcel poukazat nato ze je to zbytocne. A stracat cas urazanim ho ze je hlupy bolo tiez dost odveci. Jasne vysvetlil ze preco pise vsade i. Na vyzname to nestracalo, tak preco?
//dakujem za K-, ako bolo v članku vyššie spomenute "dieťa na prvom stupni ZŠ, alebo niekto vedomostne na jeho úrovni, pretože sa nikdy nedokázal naučiť pár jednoduchých pravidiel"
už aj keď píšem rýchlo, tak slovo "myslím" nenapíšem s mäkkým i, preboha. Veď to aj keď ťa o polnoci zobudím, tak musíš vedieť aké i/y tam napísaťhekerik napísal:ja sa vetsinou ponahlam a tak pisem co naj rychlejse lenze dakedy najrychlejse neznamena spravne a preto sa milim
ja si mislim ze pokial nejde o neco vazne ako napr ked dakto napise namiesto defragmentovat formatovat tak to moze byt kazdemu u ..... vete co tym mislim
mýlim detto. Veď je to vybrané slovo, základná škola.