Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
MGSnake
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa MGSnake »

Lord_3D napísal:to je tá ich natura...
A to znamena že ked maju taku naturu tak všetko im bude dovolene a prepačene alebo čo?Naturu si musia zmenit a musia sa prisposobit zvyšku spoločnosti inak to nejde!
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

poznate ten vtip ? Pride obrovska povoden a vsetko ciganom odnesie, no a samozrejme aj papiere od poistovne, kde mali zapisane vsetky svoje poistene veci.... Tak co uz, poistovna vysle poistovaka nech spise vsetko co mali poistene. Pride do osady, vyhlada chlapika a pyta sa : Tak co ste to mali poistene ?? CIGAN : No tak Televizor s domacim kinom, hifi vezu, pocitac, mraznicku, chladnicku, mikrovlnku .... Poistovak ho prerusi : Ale pockat pockat sak tu nemate elektrinu.. ? CIGAN : SAK MA NEPRERUSUJ A ZAPISUJ ! Takze dalej : ELEKTROCENTRALU .... :hehe:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

myslim ze pokial z nicnerobenia dokazu vyzit, tak sa ten problem nikdy nevyriesi, neviem ake su teraz socialky, pravda je ze nemozu ostat bez prijmu ale riesil by som to tak ze kazda rodina by od statu nedostala peniaze ale kupony na nakup potravin, s tym ze ucty za inkaso by sa im automaticky strhavali z podpory, dostali by na mesiac 1000 sk poukazku na zradlo a myslim ze by si hned zacali hladat robotu, aj ked uznavam ze na aktivackach ich je plno vela co je len dobre. myslim ze by sa to malo uberat tymto smerom. oni su sice lenivi a pohodlni ale sprosti nie su.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

zelovoc napísal:myslim ze pokial z nicnerobenia dokazu vyzit, tak sa ten problem nikdy nevyriesi, neviem ake su teraz socialky, pravda je ze nemozu ostat bez prijmu ale riesil by som to tak ze kazda rodina by od statu nedostala peniaze ale kupony na nakup potravin, s tym ze ucty za inkaso by sa im automaticky strhavali z podpory, dostali by na mesiac 1000 sk poukazku na zradlo a myslim ze by si hned zacali hladat robotu, aj ked uznavam ze na aktivackach ich je plno vela co je len dobre. myslim ze by sa to malo uberat tymto smerom. oni su sice lenivi a pohodlni ale sprosti nie su.
Heh ... praveze podla mna su sprosti ... akoze vecsinou ... proste su schopni cely den zhanat zelezo tazko makat za biedne prachy, ale do roboty nepojdu ... myslis ze to je rozumne ? :roll: a este jedna vec stale ak spravis nejaku refotmu co sa tyka veci socialnych davok tak to nemozes orientovat len na romov, cize by to bolo na skodu aj tym, co si ozaj nemozu najst pracu a nie len tym co si ju najst nechcu :roll: proste je to dost blba situacia ... a este poukazkovy system by sice mohol fungovat, ale problem je v tom, ze vsetky obchody su sukromne a stat by mohol mat dost problem zabezpecit to, aby boli poukazky akceptovane v obchodoch v kazdom sidle ... :roll: proste blba situacia :?
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Mesto prišlo na geniálny nápad, ako - aspoň čiastočne - vyriešiť situáciu na Luníku IX.
Pracujete? Snažíte sa zaplatiť dlhy? Chcete žiť "ako ľudia"? Tak dostanete nové byty, vodu, plyn a elektriku.
Nie? Tak hnite ďalej!
Prosté a efektívne.
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

Dotácie na prve tri deti čo sa narodia neskor ako o 9 mesiacov oddnes plus na podpore styri patiny platit poukazkami na jedlo jedno akymi, tymi najrozsirenejsimi. Apikovat na vsetkych nielen na ciganov
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

MGSnake napísal:A to znamena že ked maju taku naturu tak všetko im bude dovolene a prepačene alebo čo?Naturu si musia zmenit a musia sa prisposobit zvyšku spoločnosti inak to nejde!

edit: sry, zle som si to prečítal. Samozrejme ze sa musia prisposibiť, ale vypadnúť zo SR...este raz sry...
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa okonenipica »

Mr.Henky napísal:Mesto prišlo na geniálny nápad, ako - aspoň čiastočne - vyriešiť situáciu na Luníku IX.
Pracujete? Snažíte sa zaplatiť dlhy? Chcete žiť "ako ľudia"? Tak dostanete nové byty, vodu, plyn a elektriku.
Nie? Tak hnite ďalej!
Prosté a efektívne.
preco by mal niekto dostavat zadarmo byt, ked si za to moze sam a este k tomu ked je v meste nedostatok bytov.. uz len pre tich co to naozaj potrebuju neni dostatok.. =/
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

okonenipica napísal:preco by mal niekto dostavat zadarmo byt, ked si za to moze sam a este k tomu ked je v meste nedostatok bytov.. uz len pre tich co to naozaj potrebuju neni dostatok.. =/
Suhlas. Na jednej strane takto motivovat ciganov by bolo mozno teoreticky fajn ale na druhej je to zase raz pozitivna diskriminacia a v tom pripade by mohol byt zadarmo chciet kazdy biely poctivo pracujuci clovek. Takze takto sa to nevyriesi :roll:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Lord_3D napísal:nepovedal som ze sa maju prisobiť !
a co maju robit podla teba :evil: ?sa flakat
boha bud sa asimiluju abo bude zle nedobre ! :evil:
miki7779
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa miki7779 »

rasistycke vyroky su zakazane takze sa radcej nevijadrujem :D
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

pinacolada napísal:a co maju robit podla teba :evil: ?sa flakat
boha bud sa asimiluju abo bude zle nedobre ! :evil:
pockaj, sry tam bol preklep. Zle som to prečítal... :D ja som za to že sa MAJÚ PRISPOSOBIŤ alebo vypadnúť zo SR... :evil:

Inak to nepojde...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

No v prvom rade by sa mali zrusit socialne davky. No a ako vieme najvacsi cigansky problem je v tom ze sa im nechce robit. Takze zrejem by im mali byt pridelene roboty ako stavba ciest domov a inych murarskych veci (samozrejme cigani s vyzsim vzdelanim taku robotu robit nebudu ale takych je fakt malo). Museli by im byt pridelene statom lebo oni si proste uz urobili zle meno a ruku na srdce kto z vas by zamestnal cigana. A cigan ktory by nerobil tak by mu neboli pridelene ziadne peniaze ani pridavky a nic podobne. No lenze z toho vychadza ze cigan sa na to vykasle a radsej sa bude venovat cinnosti ako je napr kradnutie atd. Tam by mal nastat tvrdy zasah policajtov ktory by sa mali radsej sustredit na tento problem a nie kontrolvanim a zatikynim potencialnych extremistov.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

zrusit davky.. dat moznost pracovat.. a farmarsky zakon.. a naucili by sa.. a dost rychlo..
tibet
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa tibet »

Zaklad je, aby ich deti zmenili zmyslanie, a to sa da spravit iba tak, ze budu od malicka odtrhnute od ich rodiny(osady).
A ked uz nic nepomoze, tak potom vyviest ich na neobyvany ostrov, nech sa naucia starat sami o seba.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Takže dnes sa stala vec ktorá ma opäť prinútila prehodnotiť niektoré moje názory ohľadom rómov , a hlavne to že ma zarazila ich bezcitnosť voči ich vlastným deťom.

Moja mama pracuje v materskej škôlke . Dnes po práci doniesla zo škôlky chlapca - cigána , na moje počudovanie pekný chlapec , avšak neupravený (jeho jediným šťastím je že v škôlke majú jedlo za bagateľ tak dupľuje každý obed ako sa len dá ,ináč by asi zomrel od hladu) - po ktorého si neprišiel otec - on vlastne vôbec nechodí po deti do škôlky na to má predsa ďalšie svoje dieťa.....ôsmaka ktorý pravidelne robí všetky domáce práce . Mamu nemajú (nedozvedel som sa bližšie info ) chlap si nechal deti a zarába na nich . Cigán prichádza do škôlky vždy ako prvý a odchádza ...no ako vidíte vždy posledný. Tak sme čakali kedy po svojho syna príde otec . Veď je to jeho dieťa tak by mal prísť , predsa sa oňho určite strachuje . Opak bol pravdou. Po dvoch hodinách márneho čakania na otca sme nakoniec zavolali políciu nech si dieťa zoberú, a odovzdajú ho otcovi ..... ak sa niečo také bude opakovať je dosť veľká možnosť že dieťa nakoniec skončí v detskom domove a začarovaný kruh sa bude opakovať. A to sa deje pravidelne vo všetkých materských školách po celom Slovensku.

Čo si o tom myslíte ? trebalo by otca nahlasovať na políciu pravidelne aby mu dieťa zobrali alebo naopak ticho to tolerovať?
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

pche byt ticho a tolerovat... noo a kam sa dostaneme? do cias Rakusko-Uhorska.
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Co mna dnes dorazilo a z coho sa este stale neviem dostat je hlaska, ktoru som pocul v spravach: ,,Planovane rodicovstvo u romov." Podla mna je to vazne na zamyslenie.

P3Bo nie vsetci romovia su rovnaky. Napr moja mamka ma pacientov romov, ktori lietaju na octaviach a superbeckach a su obvesani zlatom. Proti takym nemam absolutne nic. A neverim ze ich detom nieco chyba.
susenejablko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa susenejablko »

pHysIQ napísal:Co mna dnes dorazilo a z coho sa este stale neviem dostat je hlaska, ktoru som pocul v spravach: ,,Planovane rodicovstvo u romov." Podla mna je to vazne na zamyslenie.

P3Bo nie vsetci romovia su rovnaky. Napr moja mamka ma pacientov romov, ktori lietaju na octaviach a superbeckach a su obvesani zlatom. Proti takym nemam absolutne nic. A neverim ze ich detom nieco chyba.
P3Ba poznam doost dobre a myslim ze tym prispevkom nechcel povedat ze secci su rovnaki...tym, ze niesu rovnaki som si isty aj ja...osobne poznam par romov, ktori ziju normalny zivot, su slusne vychovani, povedal by som, ze ziju lepsie (nehovorim, ze luxusnejsie) ako niektori z nas...proti takymto ludom nemam nic a ani nic mat nemozem...ale ti z osady... rozum ostava stat...ale to tu je 100% rozoberane z kazdeho uhla takze nepisem viac
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

skenner napísal:zrusit davky.. dat moznost pracovat.. a farmarsky zakon.. a naucili by sa.. a dost rychlo..
Nemozes postavit zakon zaujaty voci narodnostnej mensine :!: to by nas pravdepodobne cela EU rozniesla v zuboch (obrazne povedane ;) ) moznost pracovat ? by si sa divil, kolko je moznosti pracovat, v prvom rade je potrebne aby chceli pracovat. Ten farmarsky zakon spociva v com konkretne ?
Ak uz sa bude robit nejaky zakon tak bude platit pre kazdeho rovnako, cize treba vymysliet system, ktory podpori tych co sa snazia, ale aby sa nedal zneuzit ... celkoom sa mi pozdava napad socialnych davok vo forme poukazok, za ktore by sa ale nedal kupit alkohol a cigarety :!: aby sa peniaze urcene na deti vyuzivali pre deti.
Napísať odpoveď