Na akej el. gitare ste zacali hrat?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
bizzy
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bizzy »

no zaber mam velky .... teda snazim sa ... obidvaja gitaristi ma velmi ovplyvnuju .... a mam ich velmi rad, aj ich sa snazim hrat.

Gitary mam poriesene.

Dal som si navrh na vyrobu gitary u nemenovanej firmy.
bude to kopia Strata 1xHB 2xSC ... Alnico snimace ..
Celomahagon, palisander krk atd.

a druha bude urcite LesPaul-a. Pockam si na dobry inzerat alebo ebay.

Ukazky : ... hm .... vela toho precizne newiem.

Ale skusim nahrat .. Ten Words ... mozno uz zajtra to tu bude .
neslubujem .. skusim.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

ja som zacinal s klasickou gitarou ...to bola handra za 4 tisic druha bola lepsia za 6 ale nedali sa porovnat a tretia o "kus" lepsia :)

elektrickou som zacal nedavno a kupil som sibalik Marshall taze gitara asi ani nema znacku ale je to kopia stratocastru 1x HB a 2xSC
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

bizzy napísal:no zaber mam velky .... teda snazim sa ... obidvaja gitaristi ma velmi ovplyvnuju .... a mam ich velmi rad, aj ich sa snazim hrat.

Gitary mam poriesene.

Dal som si navrh na vyrobu gitary u nemenovanej firmy.
bude to kopia Strata 1xHB 2xSC ... Alnico snimace ..
Celomahagon, palisander krk atd.

a druha bude urcite LesPaul-a. Pockam si na dobry inzerat alebo ebay.

Ukazky : ... hm .... vela toho precizne newiem.

Ale skusim nahrat .. Ten Words ... mozno uz zajtra to tu bude .
neslubujem .. skusim.
fuha, celomahagonovy stratocaster??? to planujes aj prenasat? sak to bude mat dobrych 7kil, ani les paul customy od gibsonu nie su celomahagon tie mavaju vrchnu dosku javorovu, vacsinou byva mahagon len spodna doska :wink: a za druhe mahagon je drevo co ma velmi hutny zvuk so silnymi spodkami a kopou basov, cize urcite stoho nedostanes zvuk klasickeho stratu ktory sa robi s jelse a hmatnik zvacsa javor, skor stoho dostanes taky divny hybrid, kedze budes mat slabe SC snimace a velmi hutne drevo, cize celkovy zvuk bude skor "les paulovsky" ako klasicky strat no velmi ovplivneny tymy SC snimacmy, to uz radsej usetrit cash a kupit poriadneho les paula alebo stratocastera, zalezi ktory so zvukov ti je lepsi
bizzy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bizzy »

2 Fall : kebyze xcem klasicky Strat zvuk tak si kupim strata.

viem o co ide, presne toto hladam a preto som nevidel ine riesenie.
Alnico snimace od pana Slapaka su az priliz prierazne, a poradia si s tym, skusenost viacerych ludi.

Tato gitara bude (dufam) mat specificky zvuk a po skusenostiach, viem ze co mi vyhovuje a co chcem aby z toho liezlo.

Klasicky strat preslavili aj mnohi "tvrdsi" gitaristi.

Cize mi ide aj o univezralnost nastroja.

tot k tomu. :/

/edit : nj .. zabudol som ta vrchna doska bude javor. my mistake.
Fall
Medium Star
Medium Star

bizzy napísal:2 Fall : kebyze xcem klasicky Strat zvuk tak si kupim strata.

viem o co ide, presne toto hladam a preto som nevidel ine riesenie.
Alnico snimace od pana Slapaka su az priliz prierazne, a poradia si s tym, skusenost viacerych ludi.

Tato gitara bude (dufam) mat specificky zvuk a po skusenostiach, viem ze co mi vyhovuje a co chcem aby z toho liezlo.

Klasicky strat preslavili aj mnohi "tvrdsi" gitaristi.

Cize mi ide aj o univezralnost nastroja.

tot k tomu. :/

/edit : nj .. zabudol som ta vrchna doska bude javor. my mistake.
sak ked vies co chces a toto je to co hladas, nech sa paci ved nejde o ziadne "dodrziavanie noriem" ide o to aby si prejavil sam seba, potom hod nejake nahravky, som zvedavy aky to bude mat zvuk
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

ja mam nejaky jackson od ruky.typ neviem,lebo je celkom stary.telo je stratocaster ale ma 2 HB snimace a Floyd Rose kobylku (asi nie original).hlava je klasicky jacksonovksa (zahnuta do spodku).hardware je celkom zachovaly,prazce nie su este velmi predrete,akurat kobylka a sniamce chytaju hrdzu.asi tie snimace vymenim.ake si mam kupit??rozmyslal som o DiMarzziach ale zase vraj tie maju vseobecne az prilis elektricky zvuk.myslite ze to bude iba mytus?
inac ma zvuk dobry,sadne aj sadne do ruky,hmatnik ma trocha pomaly.upravil som pnutie krku a vysku kobylky takze mam pekne naladene oktavy.ladenie drzi.staci ladit raz do tyzdna a nie je problem.
Fall
Medium Star
Medium Star

pinacolada napísal:ja mam nejaky jackson od ruky.typ neviem,lebo je celkom stary.telo je stratocaster ale ma 2 HB snimace a Floyd Rose kobylku (asi nie original).hlava je klasicky jacksonovksa (zahnuta do spodku).hardware je celkom zachovaly,prazce nie su este velmi predrete,akurat kobylka a sniamce chytaju hrdzu.asi tie snimace vymenim.ake si mam kupit??rozmyslal som o DiMarzziach ale zase vraj tie maju vseobecne az prilis elektricky zvuk.myslite ze to bude iba mytus?
inac ma zvuk dobry,sadne aj sadne do ruky,hmatnik ma trocha pomaly.upravil som pnutie krku a vysku kobylky takze mam pekne naladene oktavy.ladenie drzi.staci ladit raz do tyzdna a nie je problem.
a na aku muziku by s chcel tie snimace? dimarzia su dost drahe, mozno by bolo nad cim, porozmyslat nad nejakym slovenskym vyrobcom, ael ak sa ti paci zvuk dimarzii prosim :D
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

no to som bluznil asi.nieco tvrdies hram.v kapele punk ale doma a osobne metalcore,hardcore
aj tak nebudem pchat do gitary za 4000 snimace za 6000 :P
nemas linky na nejakych slovenskych vyrobcov co a ako?
SRneC
Addict
Addict

Pina ja by som dotoho nedaval nove snimace ... :?
keby si mal aspon single co hucia pochopim(moj pripad) ale Humbuckre menit na takej gitare sa mi zda zbytocne ...
Fall
Medium Star
Medium Star

pinacolada napísal:no to som bluznil asi.nieco tvrdies hram.v kapele punk ale doma a osobne metalcore,hardcore
aj tak nebudem pchat do gitary za 4000 snimace za 6000 :P
nemas linky na nejakych slovenskych vyrobcov co a ako?
no tak to sa vazne neoplati do tej gitary davat nove snimace ked jeden stoji tolko ako gitara, inac ked hras metalcore, mozno by bolo nad cim pouvazovat potom neskor aj nad aktivkamy :wink: a ked najdem link poslem ti pm
Fall
Medium Star
Medium Star

dawo napísal:Pina ja by som dotoho nedaval nove snimace ... :?
keby si mal aspon single co hucia pochopim(moj pripad) ale Humbuckre menit na takej gitare sa mi zda zbytocne ...
single ti budu brumiet vzdy aj ked sa postavis na hlavu, pokial tam nie je paraziticka cievka, ktora stoho vlastne spravi minihumbucker alebo ak to nie je nejaka aktvika s nejakym noise gate obvodom...zasa na druhej strane ked kupi poriadne snimace, tak aj ked preda gitaru, tak tie snimace mu ostanu uz zrejme navzdy...
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

FALL:dakujem pekne za linky.tie RMsniamce vyzeraju byt dost v pohode aj cena na nich je rozumna.inac neplanujem si kupit novu gitaru lebo tato moja je velmi dobra a nova co by sa jej vyrovnala by ma stala minimalne 8000 a na to nemam rozpocty kezde si teraz snazim zabezpecit nejaku aparaturu
SRneC
Addict
Addict

PINA: posli aj mne plz nejake linky .. :)
Fall: myslel som presne take noiseless snimace ine by tam nikto nedaval
Napísať odpoveď