Zamrzanie systemu
Zamrzanie systemu
Ja mam taky problem. Na prvy pohlad bezny a to, ze mi mrzne PC aj ked s nim nic nerobim. Mam Athlon Barton 2500+ (v biose CPU Clock 166MHz), ked som v biose nastavil CPU clock na 100MHz, mrznutie zmyzlo a fakt netusim co s tym teda moze byt. Prehrievat by sa procak nemal, lebo ked som porovnaval teplotu s kamosom tak som mal este nizsiu. Uz som rozmyslal aj nad nastavenim voltaze. Kedze po defaultnom nastaveni biosu som mal CPU Clock 100MHz, Current Voltage Default, Add Voltage +0.20V. Tak neviem ci netreba zvysit aj tu voltaz ked som zvysil CPU Clock. Celkovo mi tam ide pri defaultnom nastaveni 2.70V. Ak to je podstatne tak dosku mam EPOX 8VTAi
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zamrzanie systemu
2.7V na procesore???bloodko napísal:Ja mam taky problem. Na prvy pohlad bezny a to, ze mi mrzne PC aj ked s nim nic nerobim. Mam Athlon Barton 2500+ (v biose CPU Clock 166MHz), ked som v biose nastavil CPU clock na 100MHz, mrznutie zmyzlo a fakt netusim co s tym teda moze byt. Prehrievat by sa procak nemal, lebo ked som porovnaval teplotu s kamosom tak som mal este nizsiu. Uz som rozmyslal aj nad nastavenim voltaze. Kedze po defaultnom nastaveni biosu som mal CPU Clock 100MHz, Current Voltage Default, Add Voltage +0.20V. Tak neviem ci netreba zvysit aj tu voltaz ked som zvysil CPU Clock. Celkovo mi tam ide pri defaultnom nastaveni 2.70V. Ak to je podstatne tak dosku mam EPOX 8VTAi
ty si ho teda vlastne taktoval? ked default ma 100 (asi FSB to bude) a ty si dal 166?
-
R1k1nko
Darca
mozes ho mat na plno ale dobre nastavenybloodko napísal:Aj ramky? A to preco a ani neviem ako.Ja chcem ten comp vyuzivat naplno kedze, teraz mam z neho 1100-vku a vsetko seka.
Ramky podtaktujes das bios ( del - pri starte
A sa ti tam zobrazi to ked taktujes tak tam niekde bude aj DDRAM ( ked mas ddr ramku ) configure ... ( tak nejak takto spameti to neviem ... ) a budes tam mat moznosti ze 200 /266 / a este nieco ...
No ja mam Ramky 200MHz a menej mi nejde dat.R1k1nko napísal:mozes ho mat na plno ale dobre nastaveny
Ramky podtaktujes das bios ( del - pri starte) a tam das Cell menu
A sa ti tam zobrazi to ked taktujes tak tam niekde bude aj DDRAM ( ked mas ddr ramku ) configure ... ( tak nejak takto spameti to neviem ... ) a budes tam mat moznosti ze 200 /266 / a este nieco ...
Dal som defaultne nastavene a mal som tam: CPU CLOCK: 100MHZ a 2,7V. A tak ma zaujimal, ze ked som to zvysil na 166MHz ci by som nemal aj tie volty zvysit.vendo napísal:2.7V na procesore???sa mi zda dost
ty si ho teda vlastne taktoval? ked default ma 100 (asi FSB to bude) a ty si dal 166?
Zamŕzanie XP pri bežnom používaní
Takže. Mám originál Windows XP - SP2. Nový Notebook originál kupovaný HP Compaq nx6310. Má gigovú RAM (ešte som si naschvál vyberal Notebook s velkou ramkou lebo som vedel prečo) ale nestačí - ak je to kôli tomu vôbec. Problém je: Mám spustený Antivír, Messenger, bežné aplikácie súsvisiace s OS to je normálka volačo zožerie viem... Tak mám otvorený Firefox a ide internet, na Nero kopírujem DVD na Hardisk, mám spusteného klienta na sťahovanie hudby... To je podľa vás veľa? Lebo vtedy zamrzne odrazu Windows a nedá sa z tým nič robiť. Nereaguje ani na jemný reset, ani na eject mechaniky CD ani nič. Jedine nasilu vypnúť. Prečo mi to robí? Aký stroj si mám kúpiť čo ma zvládne? Ja som človek čo robí naraz vela vecí a rýchlo klikám, otváram/zatváram aplikácie... Môže to byť aj od toho?
Takže. Mám originál Windows XP - SP2. Nový Notebook originál kupovaný HP Compaq nx6310. Má gigovú RAM (ešte som si naschvál vyberal Notebook s velkou ramkou lebo som vedel prečo) ale nestačí - ak je to kôli tomu vôbec. Problém je: Mám spustený Antivír, Messenger, bežné aplikácie súsvisiace s OS to je normálka volačo zožerie viem... Tak mám otvorený Firefox a ide internet, na Nero kopírujem DVD na Hardisk, mám spusteného klienta na sťahovanie hudby... To je podľa vás veľa? Lebo vtedy zamrzne odrazu Windows a nedá sa z tým nič robiť. Nereaguje ani na jemný reset, ani na eject mechaniky CD ani nič. Jedine nasilu vypnúť. Prečo mi to robí? Aký stroj si mám kúpiť čo ma zvládne? Ja som človek čo robí naraz vela vecí a rýchlo klikám, otváram/zatváram aplikácie... Môže to byť aj od toho?
-
muffy69
Medium Star
nuz poviem ti problem bude asi v disku samotny procesor a ramka maju dostacujuci vykon, ale disky byvaju strasne pomale kvoli tym 5400 otackam a asi nasporim a po vianociach si kupim do notebooku disk so 7200 otackami lebo je otrasne ze pri napalovani mozem akurat pocuvat hudbu a inak nic ostatne robit ... 
Aha díky za postreh toto bude asi aj môj problém. Proste len nestíha pomne komop. Ja strašne rýchlo otváram/zatváram/prepínam aplikácie atď.
Takže najlepšie si vyberať budúce PC na tento účel. Napr v predajni sa obvykle spýtajú čo by som chcel či pre deti, na hranie, na office atď. Takže moje požiadavky na PC:
Veľmy rýchly (t.j. čo najlepšia RAM, hardisk s vysokými otáčkami)
Aby nemrzol a stíhal vela vecí naraz.
Nemám vôbec nároky na grafiku, audio, velkosť hardisku.
Takže najlepšie si vyberať budúce PC na tento účel. Napr v predajni sa obvykle spýtajú čo by som chcel či pre deti, na hranie, na office atď. Takže moje požiadavky na PC:
Veľmy rýchly (t.j. čo najlepšia RAM, hardisk s vysokými otáčkami)
Aby nemrzol a stíhal vela vecí naraz.
Nemám vôbec nároky na grafiku, audio, velkosť hardisku.
a mam tiez taky problem ze mi dost casto zamrza comp, neviem v com to je ale vzdy ked som na internete tak mi po chvili zamrzne a musim restartovat comp, nahodim to znova a niekedy mi zase zamrzne behom 1 minuty a niekedy uz vobec??antiviraky a spybot som vsetko skusal a je to ciste, teplota procesora je 50, dosky 38 a hardisku 32 takze v teplote to asi nie je mam dosku Asus via kt 600, procak AMD sempron 2600, a grafiku Ati Radeon 9600 pro? poradte nieco a inac nedavno som si preinstalovaval windows takze ja uz neviem??