Bojite sa smrti?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Mek napísal:a snad to, co bude nasledovat po smrti, nebude horsie, ako zivot tu :)
Jo toto si myslim aj ja :) ale tak otazka co je po smrti ma zaujima...no asi si este pockame kym to zistime...ale dufam ze horsie to nebude...
jin
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Smrť? S ňou som vďaka svojej viere viac - menej zmierený, ale aj z vedeckého hľadiska je smrť nevyhnuteľný fakt (nerátam maníkov ktorý sa rozhodli byť po smrti nanukom) ktorý zastihne každého z nás!
Skôr sa bojím umierania, ale nakoľko si nikto z nás hodinu prirodzenej smrti nevyberie, tak si to nemožno naplánovať. O amnézii a samovraždách naschvál nehovorím. Chcem umrieť pokojne a náhle, nech nevidím ,že sa kvôli mne niekto trápi. Čo bude po tom už nevieme...
Dokázať zomrieť kvôli niekomu inému musí byť mimoriadne vyspelý a triezvy čin, pokiaľ sa nejedná o situácie vrcholového vypätia. V takejto situácii by som toho bol zrejme schopný, no takú situáciu si neviem predstaviť. V reáli sa však stávajú najčastejšie v nemocnici pri darovaní orgánov, kde niekto pre dakoho druhého riskuje neprebratie sa z narkózy a podobne. Inak hrdinských činov alá. Holywood ja v reáli málo. alebo sa o nich nevie, čo je chyba.
Ak by som za niekoho mal obetovať život dosť by som však nad tým aj v tej vrcholovej situácii rozmýšľal. Bude správne ak ten človek bude žiť naveky s tieňom, že aby mohol žiť tak musel niekto ďalší umrieť? To by ma trápilo, ale vždy lepšie žiť s výčitkami, ako byť mŕtvy a bez nich.
Našiel som krásny exemlpárny príklad.

Leziete so svojijm synom po skalnej stene a zrazu sa vám urvú všetky skoby a vy ostanete visieť nad priepasťou len na jednej. Ste na lane pod synom a skoba vás oboch neudrží. Uvolňuje sa. Máte menej ako pól minúty. Ak sa odrežete, zomriete, ale Váš syn bude žiť...
Osobne by som v tejto situácii na mieste otca urobil jediné. Poprosil boha o odpustenie a prerezal lano... :smt115
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

jin napísal:...
Leziete so svojijm synom po skalnej stene a zrazu sa vám urvú všetky skoby a vy ostanete visieť nad priepasťou len na jednej. Ste na lane pod synom a skoba vás oboch neudrží. Uvolňuje sa. Máte menej ako pól minúty. Ak sa odrežete, zomriete, ale Váš syn bude žiť...
Osobne by som v tejto situácii na mieste otca urobil jediné. Poprosil boha o odpustenie a prerezal lano... :smt115
To je z filmu vertical limit ze ? :wink: inac, pokial viem tak obetovat zivot za niekoho nieje hriech, prave naopak je to ta najlepsia vec aku moze clovek spravit...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

miki690 napísal:To je z filmu vertical limit ze ? :wink: inac, pokial viem tak obetovat zivot za niekoho nieje hriech, prave naopak je to ta najlepsia vec aku moze clovek spravit...
Nie McGyver :P
Inak máš pravdu! Myslím, že to hriech nie je a ani by sa to tak nemalo brať. Je to šlachetné a táto situácia si to priam vyžaduje. Z ľudského hľadiska to hriech nie je, otázne je však, či aj z náboženského, nakoľko nikto (podľa náboženstva) nemá právo rozhodnúť o svojej smrti. Mňa našťastie v tomto viera neobmedzuje. Verím v dušu človeka ako jeho podvedomie...ale o tom niekedy inokedy. :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Keby som uz mal zomriet tak jedine rychlou smrtou ... ci uz nejaky vybuch alebo zbludena gulka pri nejakej prestrelke alebo autonehoda ... ale keby som mal lezat 2h na zemi tak neviem ... :?
yamahaMiso
Star
Star

Príspevok od používateľa yamahaMiso »

Keď zomriem nič moc sa nestane,žiaden čierny deň nebude.Dobrá nálada neprestane,veď na každého to raz príde.ROzdiel je tí čo zomrieme,kto bol slávný a bohatý.Stane sa,že potom celí svet bude smutný a dojatý.... DP
Andy130685
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Andy130685 »

ja sa smrti nebojim, len dufam ze po nej nasleduje nieco pekne....

....., vcera som prisiel o kamarata, mal nehodu na motorke, avia mu nedala prednost... :cry:
JohnFrusciante
Star
Star

Príspevok od používateľa JohnFrusciante »

neviem ci sa bojim smrti. viem len ze umriet nechcem ale strach pred nou nemam. vsetko sa deje preto lebo sa to diat ma a ja proti tomu asi nic nenarobim. len dufam ze umriem na starobu
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andr3w »

ja sa smrti nebojim ved kazdy raz umrieme ci sme uz celebrita alebo obycajny clovek kazdeho caka to iste akurat na to nikto nemysli, ale ked si uz vybrat smrt tak v spanku...a o tom ze co je po smrti si pohovorime potom :wink:
poharvody
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa poharvody »

ja sa bojim smrti z toho hladiska ze uz nebudem mat tu moznost objat svoju lasku,citit tu perfektnu vonu a pobozkat ho na lice...pre to by sa oplatilo zit vecne!!! a trochu sa bojim aj nasej nemcinarky-vyzera ako smrt:P
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

najhorsie na smrti je to ze ty co uz zomreli nam nemozeu povedat ake to bolo :cry:
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

INDIGOcorp. napísal:najhorsie na smrti je to ze ty co uz zomreli nam nemozeu povedat ake to bolo :cry:
mm aby som pravdu povedal, tak ja by som to ani vediet nechcel...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

INDIGOcorp. napísal:najhorsie na smrti je to ze ty co uz zomreli nam nemozeu povedat ake to bolo :cry:
si pozri constantina...
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

No aj sa bojim pretoze mam rad svoj zivot a nerad by som on prisiel, ale ak mam zomriet, tak nie nezmyselnou smrtou (havaria, prechlastanie sa,...). Myslim ze za rodinu alebo dobreho priatela by som sa dokazal obetovat ako uz napisal niekto nadomnou...reci su ale reci a realita je realita...len dufam, ze by som sa v takej situacii nezachoval ako zbabelec....
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Nebojim sa smrti. Snazim sa zit zivot tak, aby po mne nieco ostalo a aby ludia po smrti mohli povedat "bol to dobry clovek". Bojim sa vsak sposobu, akym si po mna raz smrt pride... Nikto nevie, ci zomrie bezbolestne v spanku, alebo v ukrutnych bolestiach na nemocnicnom lozku.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

zelovoc napísal:si pozri constantina...
ja len tak pripomeniem, že constantine bol sci-fi film vymyslený a nie film nakruteny podla skutočnej udalosti :smt044
spanoo
Star
Star

Príspevok od používateľa spanoo »

Polozil by som za NIEKOHO zivot....kedykolvek..aj ked viem ze ten niekto by to nechcel a aj ked viem ze ten niekto by to bezo mna neprezil...ale bez vahania by som to urobil!!!
A smrti sa nebojim...preco by som sa mal bat...len proste este nechcem umret..to je vsetko
jediny dovod strachu zo smrti je te, ze po nej uz nic nieje..ze sa to tym skonci...vsetko sa vypne a bye bye :smt006 ale niektori ludia si zariadili aj toto..(veria) ze po smrti na nich caka nieco krajsie..ale ja vam poviem ze nic krajsie ako to co zazijete tu a teraz na zemi uz nieje!!! A viem to!
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Smrti samotnej asi nie, ale ked som bol mensi, strasne som sa bal, ze sa zobudim v hrobe :D Sak si predstavte, zobudite sa, vsade tma, maly priestor a vy sa unudite na smrt, alebo vam skor dojde vzduch... :D Uz to nejak preslo, ale obcas na to pomyslim. Preto by som sa radsej dal na popol 8) :lol:
enya77
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa enya77 »

ja som nad tym rozmyslala, mala som vseliake myslienky a vzdy ma zaujimalo co bude ked odidem kde budem a co tam? a ako dalej? a pridem znova na tento svet... na kazdu otazku som dostala odpoved... ale nie som veriaca takze to nema s bohom nic spolocne odpoved som zistila niekde inde... a ti ktori tomu neveria nech sa radsej ani nepytaju... sice aj ked som to tu nevyjastnila ze kto mi to povedal.... irituju ma ludia ktori vyzvedaju o veciach ktorym aj tak neveria ale budu vyryvat!!!!
a co sa tyka toho ze ci by som dala zivot za druhych tak to urcite, ale samozrejme zalezi aj od situacie!!!! :|
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

spanoo napísal:jediny dovod strachu zo smrti je te, ze po nej uz nic nieje..ze sa to tym skonci...
nemyslim si ze to je dovod strachu zo smrti ... ludia sa boja smrti, lebo nevedia, co bude po nej, ak by bolo iste, ze potom nebude nic tak by ten strach az taky nebol, ale prave to, ze mnohi ludia pochybuju prave to sposobuje strach ... A aj ti co veria v posmrtny zivot, nevedia, aku formu to bude mat ako to bude vyzerat, alebo pochybuju o tom ze ci naozaj existuje posmrtny zivot, to je imho zdrojom strachu zo smrti
Napísať odpoveď