Posta - cenovy kurz

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Posta - cenovy kurz

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

mohol by mi niekto vysvetlit preco ak ma NBS ( Narodna Banka Slovenska) kurz ceskej koruny 1,198 tak posta ma vzdy neaky iny vyssi kurz..pritom volala zamestnankyna ze aky je aktualny kurz a nadiktovali jej ovela vyssi a pred tym ako som bol doma som kontroloval a bol uplne iny nedalo mi to a prisiel som domou a tiez som skontroloval aky maju kurz a bol stale ten isty...preco potom posta si navysuje ? mozem sa niekde stazovat ?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Kurz NBS je oficiálny kurz, ak potrebuješ prerátať jednu menu na zahraničnú (napr. pre potreby účtovníctva), ak však chceš reálne zmeniť peniaze, tak sa riaď kurzovými lístkami bežných bánk (resp. pošty). Keď si pozrieš kurzové lístky všetkých bánk, každý je iný v závislosti od kurzu NBS + potreby jednotlivých bánk vlastniť/zbaviť sa určitej meny + iné faktory. Toľko stručne, ak potrebuješ vedieť presný dôvod, skús si naštudovať nejakú ekonomickú literatúru, princíp fungovania bánk, devízový trh a pod. ;)
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

no ja som sa takto osral.. totiz z ceska mi dosiel balik na dobierku bolo tam neakych 170kc tak som isel zohnat ceske koruny dojdem tam pol hodinu tam saskovali a nakoniec mi povedali ze 420 korun.. ja pozeram na nich ze co prosim ? ze oni maju svoj kurz a maju totiz 150sk poplatok ze je to z ciech.. tak takto to dopadlo ked ma posta neschopnych ludi..
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

MurphY napísal:no ja som sa takto osral.. totiz z ceska mi dosiel balik na dobierku bolo tam neakych 170kc tak som isel zohnat ceske koruny dojdem tam pol hodinu tam saskovali a nakoniec mi povedali ze 420 korun.. ja pozeram na nich ze co prosim ? ze oni maju svoj kurz a maju totiz 150sk poplatok ze je to z ciech.. tak takto to dopadlo ked ma posta neschopnych ludi..
ano to poznam ale niekedy sa tych 150,-sk neplati neviem ako to funguje ale niekedy ked mi pride balik z ceska takuz je to vsetko prepocitane ako som si pocital doma zeby to stalo, ale niekedy to poslu tak ze treba na slovensku este menit tie peniaze a vtedy si posta tych 150,-sk uctuje..
Smarton
Medium Star
Medium Star

Re: Posta - cenovy kurz

Príspevok od používateľa Smarton »

k-u-l-i napísal:mohol by mi niekto vysvetlit preco ak ma NBS ( Narodna Banka Slovenska) kurz ceskej koruny 1,198 tak posta ma vzdy neaky iny vyssi kurz..pritom volala zamestnankyna ze aky je aktualny kurz a nadiktovali jej ovela vyssi a pred tym ako som bol doma som kontroloval a bol uplne iny nedalo mi to a prisiel som domou a tiez som skontroloval aky maju kurz a bol stale ten isty...preco potom posta si navysuje ? mozem sa niekde stazovat ?
NBS vydava kurz - stred a obchodné banky si zohľadňujú predaj - nákup a preto je rozdielny ako stred. To iste robi zrejme aj posta. Staznost ti v tomto pripade zrejme nepomoze.
midnight_man
Guru
Guru

all

Príspevok od používateľa midnight_man »

dobierka z ciech.... 150 sk bolo postovne u mna.....ziadny iny poplatok..cena dobierky + postovne
Napísať odpoveď