Tá doska má iba SATA radič (nemá SATA2). Niektoré SATA2 disky sa dajú prepnúť do režimu kompatibility so SATA (alebo by si musel dokúpiť PCI kartu, s radičom pre SATA2).
a ešte dodám, že pokiaľ sa disky SATA2 nedajú manuálne (jumper) alebo softwarovo (cez nejakä utilitku od výrobcu) prepnúť do režimu SATA1, tak sa prepnú samé automaticky (čo asi platí pre väčšinu SATA2 diskov).
..samozrejme v tomto prípade nebudeš môcť využívať featuritqy SATA2 ako sú vyššie teoretické prenosové rýchlosti, či NCQ..
takze ak by som chcel kupit tento disk: SEAGATE Barracuda 7200.10 320GB, SATA II NCQ 16MB cache, 7200ot, PMR, ST3320620AS, tak by nebol problem prepnut ho do rezimu sata1 a bezal by v pohode?
Seagate sa prispôsobuje automaticky, nebude žiaden problém.. sám prevádzkujem SATA2 Seagate na doske s podporou iba SATA1 a nemusel som robiť vôbec žiadne nastavenia..
brm napísal:Seagate sa prispôsobuje automaticky, nebude žiaden problém.. sám prevádzkujem SATA2 Seagate na doske s podporou iba SATA1 a nemusel som robiť vôbec žiadne nastavenia..
to preto lebo si ho mal prepnuty na SATA1,tak preto talisto mam ten 320GB ale sa mi nerozbehal ked som skusil ho prepnut na SATA2
Hmm, ja som dal minulý týždeň vyreklamovat prave Seagate ST3320620AS, lebo sa mi po vybratí jumperu neprepol na SATA2. Takže tento model tebe bude určite šlapať v pohode.