zvecsit dosah wifi karty

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

zvecsit dosah wifi karty

Príspevok od používateľa gego »

chcel som sa spytat sem tam ked sa vozime s kamosmi po meste tak dakedy sem tam len tak kecame v aute a surfujeme na nete a pristupovy bod co je v meste na kostolnej vezi ma dost dobry dosah ale ja mam spatny prijem /co by som chcel od wifi karty z internou antenou / chcel som sa spytat ze ako by sa dal zvysit dosah wifi na notebooku mam wifi kartu --- hladal som uz aj taku kde by sa dala externa antena ale zial nic take som nenasiel na auto by som rypol nejaku vsemerovku je to lebsie ako ten zaklad na wifi karte uz zvazujem aj kupu normalneho ap na sietovku poradi niekto ??fungovalo by to aj tak zeby som naklonoval mac adresu wifi karty na wifi ap co by som mal na streche auta a pracovalo by to ako jeden celok ???
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: zvecsit dosah wifi karty

Príspevok od používateľa deblasco »

na taketo nieco by si potreboval repeater, ktori zosilni signal z AP na kostolnej vezi...
vykon sietovky ti nepomoze, potrebujes zosilnit silu signalu siete...
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

najlepsie by bolo keby si si kupil nieco ako je OvisLink AirLive WL-5480 .... je to usb klient s moznostou pripojenia externej anteny. no alebo ako si vravel nejake apcko rovno ale zase pri nom musis riesit napajanie externe tak sa to hadam ani neoplati...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Treba investovat do PCMCIA karty, napriklad Z-Com s Prism chipsetom, prepalit firmware a vypiect vykon co to da, pripadne pripojit 5.5dB magneticku vsesmerovu antenu na strechu auta, resp. pouzit malu keybolu.
vvert
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vvert »

hojko napísal:Treba investovat do PCMCIA karty, napriklad Z-Com s Prism chipsetom, prepalit firmware a vypiect vykon co to da, pripadne pripojit 5.5dB magneticku vsesmerovu antenu na strechu auta, resp. pouzit malu keybolu.
-najlepsie riesenie :wink:
alebo si kupit USB stick klienta -pripadne aj s SMA -vyhoda USB wifi klucov je že mozeš dať na 5 metrov USB kábla bez utlmu,bez ineho napajania a tak ho umiestnit na idealne miesto (niektore idu na viac kábla,napr moj na 10 m :P )
Napísať odpoveď