ATi Radeon 9600Pro
ATi Radeon 9600Pro
chcem si kupit novu kartu VGA Sapphire ATI Radeon 9600 Pro AD 256MB (AGPx). Nemohli by ste mi poskytnut nejake blizsie info najlepsie by boli osobne skusenosti ci sa ju oplati kupit aka je kompatibilita atd.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
2 ALL: Mno, ja viem ze nie kazdemu je lahke vysolit niekolko tacov za VGAcku, ale ked sa pytate na grafu, co sa da kupit nova v shope do 2000 SKK tak vedzte ze pre dnesnu dobu plati +- pravidlo:
Office: onboard 0 SKK - 3000 SKK [+CS, Half Life 1...]
Priemer: 3000 SKK - 5000 SKK
Mainstream: 5000 SKK - 9000 SKK
High End: 9000 SKK - 25000+ SKK [Next Gen Games]
Proste toto je taka mala tabulka [samozrejme jej hodnoty sa menia casom] ale +- ostavaju. Cize pred tym nez sa spytate na Vasu grafu, tak si predstavte v hlave hornu "tabulku" a vela odpovedi dostanete bez zbytocneho pytania sa na fore
.
Samozrejme cest vynimkam, ak sa niekomu podari zohnat 7950 GTx za 2000 SKK od dobreho kamosa, tak cela moja teoria pada
...jedna sa o koncove ceny.
Office: onboard 0 SKK - 3000 SKK [+CS, Half Life 1...]
Priemer: 3000 SKK - 5000 SKK
Mainstream: 5000 SKK - 9000 SKK
High End: 9000 SKK - 25000+ SKK [Next Gen Games]
Proste toto je taka mala tabulka [samozrejme jej hodnoty sa menia casom] ale +- ostavaju. Cize pred tym nez sa spytate na Vasu grafu, tak si predstavte v hlave hornu "tabulku" a vela odpovedi dostanete bez zbytocneho pytania sa na fore
Samozrejme cest vynimkam, ak sa niekomu podari zohnat 7950 GTx za 2000 SKK od dobreho kamosa, tak cela moja teoria pada
-
uplink
VIP
spustit spusti, ale budu vypadat ako nfs 5 a battlefield Ti pojde LTT [len tak tak] alebo na totalne grcnych detailoch. Samozrejme ze ked mas dual/quad core cpu a 2 GB RAM so SATA 2 hdd co ma 10k rpm tak Ti to pofici rychlo a skaredo.Rosinoo napísal:viete co mna len zaujima ci mi ta karta spusti najnovsie veci ako su Carbon, Battlefield
Mam AMD Athlon 1700, 768 MB RAM , 40 GB HDD. Este nieco. Maticnu dosku mam ASRock K7VT2 no a na nej mam 1 AGP a 5 PCI slotov. V AGPcku mam sturenu staru grafiku. Teraz ked kupim novu nemusim kupovat s AGP ne ? Preto sa pytam ze ked vyhodim z AGP staru a hodim do PCI novu ci nebude systemu chybat stara ci mi nebude dajake somariny vypisovat a ci bude nova funkcna
grafu mam GeForce MX 440 64MB je to sitna ja viem no ale ked mi spustila take tituly ako COD2 a NFS Most Wanted a na 800x600 mi isli obidva v pohode bez sekania tak neverim ze ked si kupim kartu s 256 MB ta sa to nezlepsi. A este k CPU a ramke. Ja viem CPU nemam bohvieake 1.7 MHz ale ramka je 768 MB. Este to neni take strasne. Na novy komp teraz nemam a lova sa zhanaju tazko. Aspon si to chcem vylepsit kusa
Rosinoo napísal:grafu mam GeForce MX 440 64MB je to sitna ja viem no ale ked mi spustila take tituly ako COD2 a NFS Most Wanted a na 800x600 mi isli obidva v pohode bez sekania tak neverim ze ked si kupim kartu s 256 MB ta sa to nezlepsi. A este k CPU a ramke. Ja viem CPU nemam bohvieake 1.7 MHz ale ramka je 768 MB. Este to neni take strasne. Na novy komp teraz nemam a lova sa zhanaju tazko. Aspon si to chcem vylepsit kusa
Ak ti mozem poradit ber tadsej Inno3D GeForce 7300GT, 256MB, DVI, HDTVout, AGP8x, sice toho moc nenataktujes ale dosahuje o chlp lepsie vysledky ako Nvidia 6600 v kazdom teste (co sa s radeonom 9600 neda porovnat po vykonostnej stranke) sice ta vyjde o nejakych 300sk drahsie ale budes mat 75 percent vykonu navrh... co sa tyka BF2 - zahras si na mediume-low, 1024x768 ale ked bude na mape 64 a < ludi nebude ti stihac proc... a takysto sa moze objavit aj swap
-
Andr3w
Light Professional
no ja mam tiez radeon 9600pro AD 256 MB a nemozem povedat ze by mi napr. battlefield 2 sekal na high detailoch, na moje prekvapenie ta karta ide lepsie nez fx 5700 co som mal predtym, na radeone ide bez problemov napr Stalker, Prey, Doom 3, HL2, Just Cause btw na FXke mi na low detailoch nestiahl na radeone ide na high, mna ta karta dost prekvapila a urcite sa za tu cenu oplati
-
krija
VIP
Andr3w, to ze si prekvapeny z dvoch kariet co si spominal, prekvapuje mna.
vo vseobecnosti plati, ze R9600PRO ma navrch oproti FX5700. mne sa ale nezda ten vykonnostny rozdiel, ktory nam tu opisujes. ja som mal FX5700 (podla niektorych userov tohoto fora "zazracnu"
). po pretaktovani, hry ako BF2, farcry, doom 3, call of duty, HL2 bezali
.
kartu musis testovat v 3dmarku odpovedajucom roku vydania karty inac su vysledky dost skreslene
starsie nevyuziju naplno tvoju kartu a novsie budu potrebovat funkcie, ktore vtedy este neboli
taku 9600 objektivne zhodnoti 3d mark 03, 01 je moc stary, a v 05 sa uz nebude chytat a vysledok bude dost biedny
starsie nevyuziju naplno tvoju kartu a novsie budu potrebovat funkcie, ktore vtedy este neboli
taku 9600 objektivne zhodnoti 3d mark 03, 01 je moc stary, a v 05 sa uz nebude chytat a vysledok bude dost biedny
no grafika neurobí sama o sebe zazraky,treba mať aj poriadny CPU,ale radšej by si mal kupiť nejaku ojazdenu 6600,ta na tvoju zostavu uplne pasuje(myslim,že na inzerat by mali fičať po 1500sk).No a s tou ati 9600 spustiš BF2,ale pojde ti to 800x600 medium.Rosinoo napísal:viete co mna len zaujima ci mi ta karta spusti najnovsie veci ako su Carbon, Battlefield
u takejto staršej zostavy sa zazraky nekonajú,lebo jeden extremne vykonny konponent zazrak sam o sebe nespravý.Viem,že pre hráčou je ťažké zohnať prachy na nové PC,ale v tvojom prípade,ak chceš hrať nové hry,tak by trebalo kompletný upgrade,alebo aspon kupa geforce 6600GT a najlepší CPU,aký ti doska zožerie.