Databáza .frm .MYD .MYI

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Fata! ChaoS
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Databáza .frm .MYD .MYI

Príspevok od používateľa Fata! ChaoS »

Mám problémy s jedným "hackérom" a tak som napísal flyweb.cz aby mi dali zálohu, ale to sú také, že jedna tabuľka sa skladá z troch súborov .frm .MYD a .MYI a chcem sa vás spýtať, že ako si to dám do MySQL???
Ešte je k tomu jeden súbor db.opt a nechem ortravovať zas flyweb, lebo už tomu týpkovi lezem na nervy a už som mu sĺúbil, že ho dobrý čas nehám. Dík za pomoc.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

V adresári, kde si MySQL ukladá dáta, nájdeš pre každú databázu, čo je v MySQL vytvorená adresár. A práve v tých adresároch nájdeš také súbory (pre každú tabuľku sú minimálne tri súbory s príponami ako si napísal).
V tom db.opt sú nastavenia pre tú databázu.
Fata! ChaoS
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Díky, ale sorry, že som taký tupý, ale neviem ako mám dostať tie súbory do tých adresárov, lebo ani to neviem kde sú tie adresáry, lebo ja pracujem s databázou len cez www.mysql.flyweb.cz a tam som nič také nenašiel, jedine tie tabuľky. Tak pls vysvetlíš mi, že ako to môžem spraviť? Ako dať tie súbory do toho adresára?
chrono
VIP
VIP

Ak nie si správca toho servera, tak tam tie súbory nenakopíruješ.
Jediné riešenie je, že si v PC nainštaluješ MySQL a tam vytvoríš databázu a tabuľku a nahradíš súbory tou zálohou. Potom tú tabuľku exportuješ to SQL (napr. pomocou phpMyAdmin) a na tom serveri http://www.mysql.flyweb.cz ten SQL súbor do tvojej databázy naimportuješ (napr. pomocou phpMyAdmin).
Fata! ChaoS
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

aha thx no skúsim a keď už si tu tak náhodou tak nevieš, že kde sa dá v Total Commandery nastaviť aby mi zobrazoval na FTPčku aj .htaccess súbory ?
chrono
VIP
VIP

Máš zapnuté zobrazenie skrytých súborov?
Fata! ChaoS
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

"Skryté a systémové súbory (len pre expertov!)"
ano mám.

A čo sa týka toho MySQL, no nainštaloval som si ho, ale je to len ako cmd tabuľka a tam si mám vytvoriť databázu? Ak áno ako? Ak nie tak to som zle nainštaloval? Trebalo by sa mi regnúť na mysql.com? :oops:
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Samzorejme, ze je to len konzola. Mozes si vsak nahodit PhpMyAdmin. Na mysql.com sa registrovat netreba. Administrator je plateny za to, aby ti pomohol, takze nech to laskavo spravi za teba ked uz za to platis.

Mimochodom ked nevies ani len zaklady, tak neviem preco sa hrabes do veci o ktorych nemas ani len ponatia.
chrono
VIP
VIP

Ak to máš zapnuté, a ten súbor sa ti ani tak nezobrazuje, tak neviem.

Neviem, či je rozumné, aby si vytváral databázy a tabuľky ručne. Radšej používaj phpMyAdmin (alebo niečo podobné).
Fata! ChaoS
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Stiahol som si phpmyadmin tu
http://sourceforge.net/project/showfile ... _id=503361
a rozbalil som to, ale nikde nieje žiadná inštalačka! To sa nemá inštalovať alebo jj, tak odkial mám sosnúť?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Samozrejme, ze tam nie je ziadna instalacka. Navod ako to rozbehat tam je, takze si to laskavo nastuduj a neotravuj tu uplne s primitivnymi otazkami. Pokial nemas skill na to, aby si si dokazal otvorit aspon navod instalacie, tak daj radsej od toho ruky prec a nechaj to na niekoho, kto to dokaze :evil:
Napísať odpoveď