Nizky framerate

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nizky framerate

Príspevok od používateľa seth82 »

Mno...mozno to bude zniet sprosto ale toto mi neda:

..zadovazil som si novu kraxnu, 2 tyzdne dozadu, buchol som si tam relativne staru hru Star Wars KOTOR 1 (nie 2) a framerate mi skace od 25(!!!) do 38FPS...Nikdy nie viac...troska ma to irituje nakolko je to hra z roku 2003...Fici na rozliseni 1024*768, detaily su vsetky High, 8*AA, 16* anizotropicke filtrovanie, Frame buffer effects, soft shadows a V-sync su taktiez zapnute...

Core2Duo E6300@2Ghz (troska oc, zatial nic vazne)
2GB Geil Ultra 800mhz 4-4-4-12 Dualchannel
ABIT Fatal1ty FP-IN9 SLI (chipset je Nvidia Nforce 650SLi )
Palit GeForce 7900GS 256MB
Seagate 7200.10 250GB
Zdroj 400W Fortron
...bla bla, to staci

Bios mam flashnuty na najnovsie verzie vsade, Drivers to iste, registry su ciste, preventivne furt beham s RegCleanerom a RegD, Widly su uplne nove a ciste, menene 2 dni dozadu, nijake zbytocne procesy, ked je vsetko extra vypnute, je ich okolo 15, ziadne virusy a kraviny, vsetko sa deje aj pri odpojenom nete a vypnutom Kasperskom. Vsetko je pozapajane ako ma byt (bola by sranda keby nebolo)...neviem si rady co a ako mam skusat, komponenty nemam kde skusat, vsetci v dome maju Notasy len ja mam desktop...(neznasam laptopy)
...sranda je, ze okrem star wars som si porovnaval vysledky z RealityMarku a 3DMarku s kamosom, ktory ma Laptop s nizsou specifikaciou a mal tusim o 2000 bodov viac (uz len grafaren X1400 stoji za zmienku a pomaly disk)...takze z mojej strany dost nepochopenie a dost ma to nahrieva....

//este jedna vec mimochodom: Mam najnovsiu OhnoLisku (2.0.0.3), avsak ked browsujem, tak na niektore odkazy musim niekedy klikat asi 5 krat pokym sa mi nieco deje...To iste ked dam rightclick, otvorit v novom Tabe, tak mi otvara Untitled prazdne taby, musim otvarat na niekolkokrat...Niekedy mi natiahne url bez obrazkov, css a necha len modry text...Ohnoliska bola preinstalovana 2 krat, skusal som slovensku aj anglicku verziu...((Netom to nie je, mam 16MB Broadband..)))

Tak...dal som vam temu na rozmyslanie, dakujem vopred za rady...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

mozno ma hra obmedzeny Framerate.. ako aj C&C3 .. ten ma obmedzeny FPS na 30
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pokial ide o framy, tak by to mohlo byt sposobene ovladacmi. Niektore ovladace boli chybne, resp. zle kompatibilne s hrami a preto to bolo opravene v novych ovladacoch. Ak mas vsak novy PC, tak zrejme budes mat aj najnovsie ovladace, ak ich nemas, tak si ich skus nahodit. Ako ti ide hra ked vypnes AA a podobne veci???

Tych 5 klikov vo Firefoxe by mohlo byt sposobene vypadkom netu, skus do prikazoveho riadku pingovat nejaky server s prepinacom -t, cize napr.: ping sme.sk -t a uvidis, ci nemas stratu paketov.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

To Šu-do>>>Hra asi obmedzeny framerate nema, pretoze znamy ma notas s Radeonom X1800XT a jemu to slape tak na 45PFS..Na Notebooku...skoro som dostal zachvat ked mi poslal screen...

To Hojko>>>JJ, vsetky drivre su nove, resp. najnovsie...tam asi pes skapany a zahrabany nie je...Este som rozmyslal o tom, ze vdaka datumu vydania hry si nejako zle rozumie z novou grafikou, stetka...
Co sa tyka OhnoLisky, pouzivaju ju tu vsetci (okrem MACov) a im take nic nevystraja...internet im fici v pohode, aj na laptope ide ako hodinky, ziadne klikanie do umoru...uz mi to pomaly lezie krkom, asi zmenim prehliadac...chcelo by to nieco okrem Exploreru, Opery a Firefoxu...(tu je zasa problem mozny s wifinou, kedze mam nejaky D-Link internu PCI kartu, ktora sa chvalila, ze ma akysi strasny prijem, do 500 yardov ci kolko a sem-tam vypadne, kedze skvela firma ma najnovsie drivre na svojej stranke z roku 3 pred Kristom, tot skvela podpora produktov)
//pri pingovani sa pakety nestracaju, vsetko ide tak ako ma...este aj ked zadam adresu a stlacim enter, tak na pat krat...to iste s F5...alebo teraz tlacidlo Odoslat...
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

KOTOR 1 slape aj na podstatne slabsich kartach ako mas...
ja som ho hral este na FX-och
chybu vidim v driveroch, tie najnovsie nemusia byt to prave orechove, odporucam prejst na tie ktore mas pribalene ku VGA na CD...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

deblasco napísal:KOTOR 1 slape aj na podstatne slabsich kartach ako mas...
ja som ho hral este na FX-och
chybu vidim v driveroch, tie najnovsie nemusia byt to prave orechove, odporucam prejst na tie ktore mas pribalene ku VGA na CD...
tie pribalene som mal v kraxni ako prve...hra sla takytak...neviem co s tym...asi sa na to vykadim a v juli kupim inu grafaren...asi som tuto troska nadcenil...3DMark nevysiel prave najlepsie a spominany Reality mark ma dojal uplne...hlavne ze v reviews som cital aka mi je to grafaren...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

prebehni nejake 3dmarky, nech vieme ci karta slape v pohode a slaby vykon podava iba v tej hre.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak som si spravil 3DMarky 03-05, mam neregistovane verzie, takze vela som tam toho nenastavil....vsade som skoncil s vraj porovnatelnymi systemami na poslednych miestach, vysledky su pribalene v prilohe, tam su vsetky podrobnosti...priloha ma len 80kb, tak ju hadam nik nezmaze...skuste sa na to pozriet a skonstatujte...dik.
//este chcem dodat, ze procak je nasspat na 1.86, nech viem zaklad vykonu...
Prílohy
3DMarks.zip
Vysledky
(87.25 KiB) 128 stiahnutí
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

3dmark03 cez 16000 to odpoveda vykonu tej zostavy. Chybu by som hladal v ovladacoch a ich "spolupraci" alebo podpore s hrou.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:3dmark03 cez 16000 to odpoveda vykonu tej zostavy. Chybu by som hladal v ovladacoch a ich "spolupraci" alebo podpore s hrou.
Ok, takze sa nemam nicoho obavat teda...len ma prekvapilo, ze v 06tke v podobnych alebo similar systemoch som skoncil na 28mom mieste z 33 tusim...dost na faka ak vezmem do uvahy fakt, ze procaky a grafarne boli tusim presne tie iste porovnavane...Troska to stve, ale tak vydrzim do leta....dik za nazory...
Napísať odpoveď