Domaca siet (router -wifi-lan) - VYRIESENE
Domaca siet (router -wifi-lan) - VYRIESENE
Mam doma router z neho kabel do PC a druhy do Laptopu ktory ma aj wifi.. wifi pouzivam defaultne, aby som mohol behat po byte Smile Ako urobim to, aby sa mi pocitace navzajom videli a mohol som si behat po diskoch?? Zdielanie adresarov mam spustene. Niekedy sa mi vidia a niekedy nie. Neviem teda co a ako.
este poznamka... do laptopu mam z routeru vedeny krizeny kabel...
este poznamka... do laptopu mam z routeru vedeny krizeny kabel...
Je to router na ktory mozem zapojit 4 pocitace na kabel a xyz cez wifi 
PC je napichnute na router kablom... ked mam laptop na stole, tak aj tam je kabel napojeny (krizovy).. ak chcem ist do obyvacky, ide net v notebooku z routeru... wifi.
router
PC je napichnute na router kablom... ked mam laptop na stole, tak aj tam je kabel napojeny (krizovy).. ak chcem ist do obyvacky, ide net v notebooku z routeru... wifi.
router
Kód: Vybrať všetko
http://www.planet.com.tw/product/product_dm.php?product_id=388&menu_id=14-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Neviem ci pouzivas DHCP alebo mas pevne IP, no skusil by som zapnut DHCP server s tym, nech prideluje na zaklade MAC adresy jednu IP, pripadne to prehodit rovno na pevne IP. Router ma dost moznosti, takze by s tym nemal byt problem.
Pokial ide o zdielanie suborov, moze tam byt viacej faktorov, ktore by to mohli ovplynit - firewall na PC, firewall na zariadeni (router), nekompatibilita systemov a podobne. Najlepsia volba by bolo spravit FTP server na oboch PC a jednoducho napriklad cez Total Commander sa pripajat, mas k tomu navyse logy, obmedzenia, mozes si vytvarat uzivatelov a podobne. FTP spravis cez programy: Cerberus FTP server, Serv-U, Bulletproof atd...
Pokial ide o zdielanie suborov, moze tam byt viacej faktorov, ktore by to mohli ovplynit - firewall na PC, firewall na zariadeni (router), nekompatibilita systemov a podobne. Najlepsia volba by bolo spravit FTP server na oboch PC a jednoducho napriklad cez Total Commander sa pripajat, mas k tomu navyse logy, obmedzenia, mozes si vytvarat uzivatelov a podobne. FTP spravis cez programy: Cerberus FTP server, Serv-U, Bulletproof atd...
no je to normalne...
maju rovnaku workgroup-u?
standardne v peer to peer sietach, co by sa dala aj tato tak oznacit, nie je "konecna" instancia ktora robi dns, security ani autentifikaciu, kazde PC si to robi "po vlastnej osi"
ak chces mat bezproblemovy pristup z jedneho na druhe pc, odporucam mat rovnakeych userov aj meno/heslo na oboch ak nechces mat, pomocou cmdlin si namapuj tie foldre ktore chces...
napr:
vypyta si to heslo, ktore zadas a potom pri kazdom prihlaseni uz si bude pametat tento share a automaticky (ak bude to druhe pc zapnute) ti ho namapuje... na tom druhom si to namapujes vlastne tak isto len zmenis tu IP adresu ;)
ps: toto bude fungovat ak mas aspon username rovnake na oboch pc... ;)
maju rovnaku workgroup-u?
standardne v peer to peer sietach, co by sa dala aj tato tak oznacit, nie je "konecna" instancia ktora robi dns, security ani autentifikaciu, kazde PC si to robi "po vlastnej osi"
ak chces mat bezproblemovy pristup z jedneho na druhe pc, odporucam mat rovnakeych userov aj meno/heslo na oboch ak nechces mat, pomocou cmdlin si namapuj tie foldre ktore chces...
napr:
Kód: Vybrať všetko
net use * \\192.168.1.100\movies /USER:192.168.1.100\%username% /savecred /persistent:yesps: toto bude fungovat ak mas aspon username rovnake na oboch pc... ;)