Ako je to s používaním novších vecí na starom počítači?
Ako je to s používaním novších vecí na starom počítači?
Takto. Spojazdnili sme nejaký starý počítač Cyrox 250-ku, z 90-ych rokov. Pôvodne tam bol Win98 a asi aj drivery sú stavané pre 98. Napchal som tam všetky SD Ramky čo som doma našiel. 3x128 takže dokopy tam je 384 RAM. A skúsil som tam nahodiť WinXP a predstavte si že ide bez sekania. Je tam nejaký 8 gigový hardisk. A hneď mám aj otázku kolko giga zaberie WinXP? Lebo 7 giga je zabratých a nieje tam nič okrem systémových súborov a pár hier a programov ale tie majú po 10-20MB horedole giga čo sú súkromné veci + WinXP a je tam volná iba 1,48 giga. No a je ten starý počítač schopný prehrávať DVD? Záleží len na softe alebo na taký starý zbytočne dám PowerDVD ajtak to nepustí? Lebo je tam 6-ka Nero a prepalovať prepaluje hudb aj filmy. A chcel by som tam väčší HDD ale pokial viem takú 160 gigovú taká stará hraburda nezoberie. Tak dá sa ešte kúpiť 40 gigová? A vyrábajú ešte na tie tipy?
Môj starý počítač je novší ako tvoj a berie iba disky do 20GB. Je to spôsobené BIOSom. IDE radič si poradí aj s väčším diskom (v Linuxe väčší disk fungoval aj bez toho, aby ho našiel BIOS [takisto by fungoval aj vo WinXP]).
DVD si na takom počítači asi nepozrieš (iba že by si tam mal kartu na dekódovanie MPEG2).
DVD si na takom počítači asi nepozrieš (iba že by si tam mal kartu na dekódovanie MPEG2).