Ako je to s používaním novších vecí na starom počítači?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
MayDaySK
Star
Star

Ako je to s používaním novších vecí na starom počítači?

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Takto. Spojazdnili sme nejaký starý počítač Cyrox 250-ku, z 90-ych rokov. Pôvodne tam bol Win98 a asi aj drivery sú stavané pre 98. Napchal som tam všetky SD Ramky čo som doma našiel. 3x128 takže dokopy tam je 384 RAM. A skúsil som tam nahodiť WinXP a predstavte si že ide bez sekania. Je tam nejaký 8 gigový hardisk. A hneď mám aj otázku kolko giga zaberie WinXP? Lebo 7 giga je zabratých a nieje tam nič okrem systémových súborov a pár hier a programov ale tie majú po 10-20MB horedole giga čo sú súkromné veci + WinXP a je tam volná iba 1,48 giga. No a je ten starý počítač schopný prehrávať DVD? Záleží len na softe alebo na taký starý zbytočne dám PowerDVD ajtak to nepustí? Lebo je tam 6-ka Nero a prepalovať prepaluje hudb aj filmy. A chcel by som tam väčší HDD ale pokial viem takú 160 gigovú taká stará hraburda nezoberie. Tak dá sa ešte kúpiť 40 gigová? A vyrábajú ešte na tie tipy?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nevyrabaju a ten PC nevezme urcite vacsi disk ako 32GB, lepsie povedane uvidis len 32GB. Takze najlepsia volba je kupit 30GB disk.
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Môj starý počítač je novší ako tvoj a berie iba disky do 20GB. Je to spôsobené BIOSom. IDE radič si poradí aj s väčším diskom (v Linuxe väčší disk fungoval aj bez toho, aby ho našiel BIOS [takisto by fungoval aj vo WinXP]).
DVD si na takom počítači asi nepozrieš (iba že by si tam mal kartu na dekódovanie MPEG2).
Napísať odpoveď