Caute pani. Po dlhej dobe sa mi vyskytol problem s diskom. Mam na nom pokazenych par sektorov co mi sposobuje, ze zo 120GB mam dostupnych len 8GB. Potreboval by so preto daky soft, ktory by mi mohol dako pomoct. Naj by asi bolo, keby tie sektory prestal pouzivat a bud ich preskocil, alebo zacal zapisovat az za poslednym zlym.
format ale nie rychly
bude to sice dlho trvat ale na vadne sektory sa nebude zapisovat vylucia sa z tabulky a hlava si ich nebude vsimat
prebehni disk cez HDTune ukaze ti kolko a kde su vadne sekory a potom ten format malo by pomoct
Skús sa pozrieť na stránku výrobcu disku, či tam nenájdeš nástroj na lowlevel formátovanie (rôzne firmy taký program volajú rôzne [asi aby sa v tom nikto nevyznal]).
ob3l1x napísal:format ale nie rychly
bude to sice dlho trvat ale na vadne sektory sa nebude zapisovat vylucia sa z tabulky a hlava si ich nebude vsimat
prebehni disk cez HDTune ukaze ti kolko a kde su vadne sekory a potom ten format malo by pomoct
No skusal som tvoj softik, ale nic mi nenasiel. Som zeleny ako ta trava... Akurat mi pinda ze mam teplotu 55°C ... Veru trosku dost.
Vyformatovat by mu nepomohlo, pretoze bill videl len 8GB. Tak som ho v linuxe dal na ext3 a zatial sa javy v pohode. No skusim ho preflastmnut na NTFS s kompletnym formatom a potom ho dam spat na ext3 a tak aj ostane
Kamarátovy blbol disk a nedal sa mu vo Windowse naformátovať, tak som mu ho naformátoval ja v Linuxe (na NTFS) a odvtedy mu funguje normálne. (takže ho skús na NTFS naformátovať na Linuxe)
drakeman napísal:Akurat mi pinda ze mam teplotu 55°C ... Veru trosku dost.
no to je veru dost..
pri tejto teplote uz dochadza k zlyhavaniu zapisu a citania z disku.. stracaju sa data dochadza k chybnym sektorom.. kup si chladenie
EDIT: ZAS DALSI KKT ZA TENTO PRISEPVOK SOM DOSTAL -K
ODOVODNENIE
Tento disk nevidel zaruky ani pri kupe
Prave na nom skusam HDD Regenerator. Bezi mi asi hodinu, ale zatil nic na nom nenasiel. JE to veru zvlastne, ale ved uvidime...
To je jasne, ale ak z toho este treba daco vytiahnut, tak vyssie spominana aplikacia. Ak bude mat mensiu kapacitu aj nadalej (a nema tolko bb ) tak treba repairnut partition.