Nejrychlejší cesta k Linuxu na Windows

Informácie o software, ankety...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Nejrychlejší cesta k Linuxu na Windows

Príspevok od používateľa enter00 »

http://radekhulan.cz/item/nejrychlejsi- ... na-windows
linux "nainstalovany" za 1 minutu plus stiahnutie.

naozaj najlepsi sposob a cesta, kam cely vyvoj pojde - virtualizacia.
.net/java to zacali, hardverova podpora virtualizacie priamo v procesoroch pokracuje...
predstavte si, mate hocijake zariadenia, a vsade bezi to iste, online.

ste vonku, mate to vsetko v ultra mobile pc, pridete domov, zrazu pracujete na normalnom pc s metrovou full hd obrazovkou, v kancelarii pekne notebook...
ludia chcu na pc pracovat/zabavat sa, len 1 percento geekov sa hra s linuxom/upravuje win aby mali o 1 percento vyssi vykon, pretaktovava aby mali starosti, nie aby si kupili rovno top procesor...

genialne je to, co sa uz neda zjednodusit, kde sa neda uz nic ubrat.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

.net určite nestál na začiatku (objavil sa až viac ako 10 rokov po jave) virtualizácie/emulácie a pravdepodobne ani java (určite už aj pred ňou existovali nejaké emulátory.
Na to, aby som mohol nejaký program spúšťať na rôznych hardvérových platformách nepotrebujem virtualizáciu. Stačí OS, ktorý je portovaný na dostatočné množstvo platforiem (a teda nemyslím Windows). :wink:
Už vidím, ako si "negeek" zvyknutý na Windows inštaluje nejaký (para)virtualizačný softvér a používa napr. ten Linux. To, že mu ten Linux bude bežať "priamo vo Windowse" ešte neznamená, že sa bude ovládať rovnako ako Windows. Takže (para)virtualizácia je zase len pre geekov. :)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

chrono napísal:...
porade - stal, kedze MS v spojeni s Intelom ma dostatocnu silu ho pretlacit vsade...
vidis, ja sa bavim o pouziti pre ludi, preto do uvahy pripada Windows a MacOS X.
tu nejde o ten linux, tu ide o ten princip, ze casom bude softver len jeden a vdaka virtualizacii bude bezat uplne vsade - na desktope, na pocket pc, umpc, chladnicke, aute, ?hodinkach atd...

nepozeraj sa nato z pohladu mozno technicky zdatnejsieho uzivatela, tych je spominane 1 percento.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Skús posadiť priemerného užívateľa Windows pri MacOSX.

Ešte nechápem, čo má spoločné Java a .NET s virtualizáciou. :?:

//chrono: A ešte jeden s tým používaním rovnakého softvéru aj v mobiloch a iných "málo" výkonných zariadeniach. Ukáž mi mobil, v ktorom je použitý rovnaký procesor ako v klasickom PC. Ak sú tie procesory rôzneho typu, výkon aplikácie na inom type procesora ako je typ, pre ktorý bola tá aplikácia urobená, by bol "o niečo" nižší.
Ravenman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Ravenman »

keby este jednoducho islo vacsina aspon tych najznamejsich hier pod Linuxom tak vecte ze MS Windows by upustilo vela ludi...
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Ravenman napísal:keby este jednoducho islo vacsina aspon tych najznamejsich hier pod Linuxom tak vecte ze MS Windows by upustilo vela ludi...
No neviem, či práve v hrách bude tá výhoda Windowsu. Podľa mňa chcú ľudia Win preto, lebo má nejakú technickú podporu.
Linux je free a možno v tom je ten problém - ťažko sa hľadajú peniaze na marketing (reklama, rozširovanie do škôl, atď, atď...).
:arrow: Jednoducho, podľa mňa, keby vznikla nejaká firma, ktorá by predávala Linux do domácností, spravila by si veľkú reklamu, zalobovala u výrobcov hier, vyrobila programy na výrobu programov do linuxu (niečo ako Microsoft Visual Studio), zjednodušila Linux tak aby bol prehľadný aj pre normálneho používateľa, mala by šancu v boji proti Microsoftu.
Asi založím takú firmu : D
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

JaJeNiektoIny napísal:No neviem, či práve v hrách bude tá výhoda Windowsu. Podľa mňa chcú ľudia Win preto, lebo má nejakú technickú podporu.
aku podporu mozu ludia ocakavat od napaleneho windowsu?? :roll:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

presne taku istu, ako ti, co si kupia lisovany original. 8)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

krija napísal:presne taku istu, ako ti, co si kupia lisovany original. 8)
to zase nie, mas aktualizacie, kopec free softveru od MS(staci sa pozriet do Download centrum na MS stranke(musis prejst validaciou u vacsiny), neviem presne ale tusim funguje aj asistencna sluzba cez remote/telefon a pod.
chrono napísal:Skús posadiť priemerného užívateľa Windows pri MacOSX.

Ešte nechápem, čo má spoločné Java a .NET s virtualizáciou. :?:

//chrono: A ešte jeden s tým používaním rovnakého softvéru aj v mobiloch a iných "málo" výkonných zariadeniach. Ukáž mi mobil, v ktorom je použitý rovnaký procesor ako v klasickom PC. Ak sú tie procesory rôzneho typu, výkon aplikácie na inom type procesora ako je typ, pre ktorý bola tá aplikácia urobená, by bol "o niečo" nižší.
1 - sestru som posadil a fungovala v pohode:)
virtualizacia - proces, ked nezalezi na com dany soft bezi, ci bezi priamo v os, alebo v nejakom api - .net/java, pripadne emulatore PC(vmware,virtualpc), pri programovani a navrhu sa pocita s tym, ze gui si na seba zobere prave toto prostredie(teda napr spominany priklad toho isteho softu na desktope a na pocketpc) atd atd. virtualizaciu ja chapem ako komplexnu zmenu uvazovania o programoch/softe.
ad procesor - toto riesia prave tie programove prostredia:)

este k vykonu - pri dnesnom pokroku zacne byt vykon irelevantny pre pouzivanie 99,9 percenta veci tak do 10 rokov - aj pocketpc/umpc bude mat dostatok vykonu na beh cohokolvek, navyse trend smeruje k home serveru a terminalovym sluzbam.(appletv, home server platforma od MS, vsetky remote zariadenia - dialkove, hodinky, osobne komunikatory)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

enter00 napísal:to zase nie, mas aktualizacie, kopec free softveru od MS(staci sa pozriet do Download centrum na MS stranke(musis prejst validaciou u vacsiny), neviem presne ale tusim funguje aj asistencna sluzba cez remote/telefon a pod.
u vsetkych validations aj prejdem :wink: a ta asistencná sluzba :roll: priatel na telefone? :roll: btw, www.hojko.com tu mame na čo? :)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

krija napísal:u vsetkych validations aj prejdem :wink: a ta asistencná sluzba :roll: priatel na telefone? :roll: btw, www.hojko.com tu mame na čo? :)
ked nechapes podstatu legalneho softveru, nema zmysel sa dalej bavit.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nechapem? :roll: tak to nie som jediny! spolu so mnou 99% slovakov.
Napísať odpoveď