sa mi zda ze nie je velmi dobra kvalita obrazu aj ked sedim dalej tak asi 3-4 m,mame kablovku.Mohlo by to vyriesit digitalne pripojenie???Prosim poradte nieco za kazde info dakujem
No tak v tom pripade ma nic ine nenapada. Skus sa este informovat v obchode zameratom na TV/satelity, tam ti skor poradia. Problem je ale celkovo v tychto analogovych srackach, sam to vidim doma ako to funguje. LCD su jednoducho stavane na velky datovy tok, ktory dosiahnes DVD, HDTV alebo digitalnym vysielanim.
nesmies sa divit, analogove vysielanie ide v PAL a kedze televizor ma 720p + rozlisenie, uz len toto sposobuje o nicom obraz. ciastocne to riesia pokrocile obrazove procaky v niektorych znackach(phillips), ale obecne tie juzne - korejske, japonske a pod znacky to neriesia, kedze ich na ich primarnych trhoch sa vysiela komplet digitalne uz nejake tie roky(jap, korea).
LCD tv je stvorene pre kvalitny signal, potom hra uzasne, predstav si to ako velky monitor - ked hodis smejdovy divx, tiez to nie je nic moc:)
klasicky digitalny stream zo satelitu tiez nie je terno, vela kanalov na pomerne maly datovy tok vyjadreny v pocitacovych jednotkach a navyse stary mpeg2 kodek.
Skolacik napísal:Da sa to na 2 televizory, ale bud budes na oboch pozerat to iste, alebo si budes musiet kupit este jeden primac (a myslim ze aj s kartou)
hovorim z vlastnej skusenosti toto je na nic
a to budem platit iba raz alebo 2x, ked si kupim este jeden primac? ??
enter00: To je pravda, ale neda sa to porovnat s analogom.
medo8: Da sa pripojit len jeden TV alebo viac TV, no na kazdom TV bude bezat to iste. Ak chces pozerat rozdielne stanice, tak musis mat dva prijmace a zrejme aj 2x platit. Informuj sa vsak u predajcov satelitov, malo by existovat riesenie, ktore by ti umoznilo sledovat dve rozdielne stanice na dvoch TV, cenovo by to malo byt do 10 tisic.
a este som vymyslel jednu otazku. Kontrast 1600:1 je dobry zly ale da sa???
prosim hojko porad ci ten televizor je dobry lebo ak nie je tak do 10 dni ho mozem vratit a vybral by som nejaky iny alebo porad nejaky do 30 tis alebo jaka znacka je dobra dik pls
ked nepovies, akym sposobom je merany, je to nic nehovoriaci udaj.
dynamicky/staticky/medzi akymi farbami?
moja rada, na kontrast ale nepozeraj, v beznej miestnosti stacia vsetky dnesne TV.
Myslim, ze nic moc kontrast na LCD TV, su aj podstatne vyssie, ale tazko by som ti nieco radil, kedze LCD TV nie su moja kategoria. Skus sa radsej opytat v specializovanych obchodoch, pripadne sa popozeraj po strankach zameranych na televizory.