zdravim chodim na MTF a dali nam vypracovat zadanie z informatiky v programe pascal , nikdy som s tím nerobil a tak by som vas poprosil ci by sa nenasiel niekto kto by mi to vypracoval za prípadnu odmenu , možte pisat aj na mail [email protected]. Vopred vám velmi pekne dakujem .
Zadanie znie :
Zostavte algoritmus a program, ktorý vypočíta mincovku zadanej sumy.
Zadanie vypracujte nasledovne:
1. Vykonajte analýzu všetkých potrebných vstupných a výstupných premenných. Stanovte ich dátový typ.
2. Zostavte štruktogram.
3. Zostrojte program v Pascale.
Odovzdajte 2 súbory. V prvom (číslo_priezvisko.doc) bude vypracovaný 1. a 2. bod zadania. V druhom súbore (číslo_priezvisko.pas) bude vypracovaný 3. bod zadania.
potrbujem zostavit program v pascale
-
vladino001
Light Professional
program mincovka;
uses crt;
var P,PL:array[1..20] of longint;
i:byte;
zv,s:longint;
Begin
clrscr;
writeln('Daj sumu');
readln(s);
zv:=s;
PL[1]:=5000;
PL[2]:=1000;
PL[3]:=500;
PL[4]:=200;
PL[5]:=100;
PL[6]:=50;
PL[7]:=20;
PL[8]:=10;
PL[9]:=5;
PL[10]:=2;
PL[11]:=1;
for i:=1 to 11 do
begin
P:=zv div PL;
zv:=zv-P*PL;
end;
writeln('Pre sumu ',s,' potrebujeme:');
for i:=1 to 11 do
writeln(PL:7,P:7);
readln;
end.
-Toto je zdojovy kod(keby si nevedel)
-Fakt sorry ale ten strukturogram sa mi neche robit a v podstate uz ani neviem ako presne sa to robi..na posledy som ho robil dost davno...
-Analyza:
-Vstupne premenne:
jedina vstupna premenna je suma, z ktorej budeme robit mincovku. (s)
Ja som si zvolil tip longint pretoze ma najvacsi interval, to znamena ze zvladne cislo do 2 147 483 648 (aspon myslim)
-Vystupne premenne:
Ja som pouzil dve polia. Jedno pole uvadza hodnotu mince-bankovky a druhe pole uvadza pocet danej mince-bankovky, toto pole je tiez tipu longint, ale nemusi byt len som ho tak pouzil, bohate staci aj ked bude tipu byte-ten zvladne interval do 255