SEO & rychlost

Napíšte nám, či sa vám páči tento board, čo by ste chceli pridať, zmeniť...
mailer
Star
Star

SEO & rychlost

Príspevok od používateľa mailer »

zdravim,
dlhsie som tu nebol z istych problemov a vidim ze aha SEO mod tu je ale nechapem jeho vyznam ked ste ani sid neodstranili a tusim ani ZERO DUPLICATE MOD takze je to blbost tu mat :? .A tiez som si vsimol ze hojko idem "slimacim tempom",co sa tu robi/lo ?
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nejde pomaly, ide brutálne rýchlo lebo bežíme už na vlastnom serveri. Mne tiež ešte nedávno išlo forum nehorazne pomaly, no už je to ok. Asi robil provider zmeny. Podobný problém máš asi aj ty, počkaj pár dni.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Forum bezi uz dva tyzdne na vlastnom PC, ktory je pripojeny nedaleko SIXu na 1gbit linku. V tom problem nevidim. Je sice mozne, ze v case tvojej navstevy sa kompilovali este urcite veci, tak to mohlo byt trochu spomalene, kedze MySQL sa nepodarila rozbehnut optimalizovana pre dve jadra, ale inak v tom problem nevidim. SID v linkach som si veru nevsimol a co myslis pod Zero... veru netusim.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

aky je to stroj, ak sa mozem opytat?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Doska Intel, procak C2D E6400, 3GB RAM (Kingston), 2x WD Raptor 36GB (Raid1) + WD 250GB YS, zdroj Fortron BlueStorm 400W, chladice diskov... Pripojene na 1gbit linku.
mailer
Star
Star

Príspevok od používateľa mailer »

hojko napísal:Forum bezi uz dva tyzdne na vlastnom PC, ktory je pripojeny nedaleko SIXu na 1gbit linku. V tom problem nevidim. Je sice mozne, ze v case tvojej navstevy sa kompilovali este urcite veci, tak to mohlo byt trochu spomalene, kedze MySQL sa nepodarila rozbehnut optimalizovana pre dve jadra, ale inak v tom problem nevidim. SID v linkach som si veru nevsimol a co myslis pod Zero... veru netusim.
www.phpbb-seo.com/boards
a tam si najdi ZERO DUPE MOD a zistis jeho vyznam a aky je dobry pre forum a google.
http://www.hojko.com/robots.txt
mas ho zly,

Kód: Vybrať všetko

Disallow: /member-id
Disallow: /post-vp
to bolo na starom advanced mod rewrite a na novom to je inak...prestuduj si tu podporu seo modu.a zabudol si hodit link do footeru.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Trosku som to upravil, zajtra sa s tym pohram a upravim to este.
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

hojko napísal:Doska Intel, procak C2D E6400, 3GB RAM (Kingston), 2x WD Raptor 36GB (Raid1) + WD 250GB YS, zdroj Fortron BlueStorm 400W, chladice diskov... Pripojene na 1gbit linku.
raptor v raide??

nieje to blbost

za cenu dvoch raptorov mas 4x sata ii nejaku 120-160GB baracudu pripadne WD a ked das 4x sata do raid 1 urcite to mas rychlejsie ako raptor - az na zapis ten moze byt o 20% pomalsi...a mas viac miesta ako bonus
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Netrep hluposti. Raid ti nijakym sposobom neznizi pristupovu dobu, ktoru ma raptor od klasickeho disku polovicnu. A prave pristupova doba je ovela dolezitejsi faktor ako rychlost sekvencneho citania/zapisu. Navyse neviem preco splietas zrovna RAID 1, ktory je iba na zalohovanie a vytvaranie obrazu primarneho disku a nijak sposobom nema vplyv ani na rychlost citania/zapisu (na to je raid 0)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Raid 0 je prave stripping a teda rozdelovanie suborov na polovicu, cize pol suboru na jeden a druha polovica na druhy disk. Pri Raptoroch sa dokazes v pohode dostat cez 150 MB/s, doporucujem pozriet tento clanok.
ehm123
King
King

t0m4s3 napísal:Netrep hluposti. Raid ti nijakym sposobom neznizi pristupovu dobu, ktoru ma raptor od klasickeho disku polovicnu. A prave pristupova doba je ovela dolezitejsi faktor ako rychlost sekvencneho citania/zapisu. Navyse neviem preco splietas zrovna RAID 1, ktory je iba na zalohovanie a vytvaranie obrazu primarneho disku a nijak sposobom nema vplyv ani na rychlost citania/zapisu (na to je raid 0)
Mozno ma pristupova doba ovela viac ako rychlost citania

preco je raid 1 iba na zalohovanie?raid 0 je nebezpecny pretoze ked sa pokazi hockory hdd tak cele pole je v pazi...raid 1 ma rychlejsie citanie ako raid 0 hlavne pri malich suboroch - ktore pri raid 0 su pomale ako samostatny disk....raid 1 by bol uplne v poho len ma pomali zapis...ak chces rychli zapis aj citanie tak doporucujem raid 5 ale tam uz treba drahy radič
test napísal:Raid 0 je prave stripping a teda rozdelovanie suborov na polovicu, cize pol suboru na jeden a druha polovica na druhy disk. Pri Raptoroch sa dokazes v pohode dostat cez 150 MB/s, doporucujem pozriet tento clanok.
Ked das 4x sata do raid 1 dostanes citanie 4nasobne (ked je dobry radic) rychlejsie...cize mozno by si dostal aj tych 150mb/s ale zapis by bol pomalsi
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

warezman: O com trepes prosim ta??? Raid 1 je obycajna zaloha, cize mirroring diskov. Mas dva rovnake disky a na oba sa nahrava to iste. Ak odide jeden disk, do prevadzky prichadza druhy disk, takze neprichadzas o data. Je to velka vyhoda v pripadne hardwarovej chyby disku, ktora sa obcas prihodi v serveroch za nepretrziteho behu. Raid 0 je stripping mode, ako uz bolo poznamenane vyssie. To znamena, ze sa subory delia medzi disky. Ak vsak odide jeden disk, tak si prisiel o vsetky data, pretoze prides tak o polovicu z kazdeho suboru (velkostr stripu urcis pri vytvarani raidu).

Do servera sme volili cenovo prijatelne riesenie zamerane na vykon a to urcite Raptor je. Za tu cenu sa nic prijaznivejsie zohnat neda, hoci dva 36 GB disky vysli na asi 7500 korun. Za tu cenu som mohol mat dva disky o kapacite 400 GB. Avsak na co mi bude kapacita, ked nebudem mat vykon??? Disky mame teraz v Raide 1, cize mirror. Ak odide jeden disk, prichadza na rad druhy disk a ten chybny sa zatial moze vymenit.

A co je dolezitejsie, citanie malych suborov, ktore su mozno tak avatare a smajliky na fore alebo bleskova funkcnost polgigovej databazy???

Edit: Tu si mozes doplnit vedomosti ohladom poli...
http://connect.zive.cz/?q=node/456
http://en.wikipedia.org/wiki/RAID
http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_RAID_levels

Benchmark: http://www.tomshardware.com/2007/07/02/ ... page9.html
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

warezman napísal:Ked das 4x sata do raid 1 dostanes
teoreticky jeden originál a tri zrkadlá. A to je všetko.

Ale je otázka, či RAID 1 sa dá spraviť aj zo štyroch diskov (a ja si myslím, že asi nie).
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

warezman je zrejme, ze nemas znalost ani zakladov problematiky raidu, tak sa prosim dalej nevyjadruj a neukazuj pred vsetkym co maju aspon aky tak prehlad svoju uplnu neznalost.
ehm123
King
King

fikus-kukis napísal:teoreticky jeden originál a tri zrkadlá. A to je všetko.

Ale je otázka, či RAID 1 sa dá spraviť aj zo štyroch diskov (a ja si myslím, že asi nie).
Raid 1 funguje aj zo styroch diskov
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

warezman: To je Raid 10 ;)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

warezman napísal:Raid 1 funguje aj zo styroch diskov
Raid 1 funguje iba s dvomi diskami. Pokial zapojis parny pocet vyssi ako 2, bude to RAID 10, prip RAID01. Ale naco to sem vobec pisem?
ehm123
King
King

to Hojko:jaj sry,lebo pri konfiguracii servera si napisal raid 1 a niesom telepat

to Tomase:preco by malo,neviem ci som v omyle ak ano tak sry,ale raid 1 podporuje aj 4 disky...cize bude zrkadlit 4disky naraz...nikde som nepocul ze ked das 4 disky do raid 1 mas z toho raid 10 ale neva

// uz mi to kamos vysvetlil...sry vsetci ...
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Toto by ti mohlo pomoct nežit v omyle: http://sk.wikipedia.org/wiki/RAID Nic jasnejsie uz na tomto svete niet :D
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Warezman, vsak hojko pisal o raide 1 a uviedol tam dva Raptory, tak je nad slnko jasne ako to je spravene.
Napísať odpoveď