NAT 1:1
Re: NAT 1:1
ale ak je to NAT tak budes mat stale neverejnu IP:)kiosque napísal:Dobrý deň. Mám neverejnú adresu a poskytovatel netu mi povedal že mi ju presmerujú na ich verejnú /NAT 1:1/. Pomôže mi to na rapid?Malo by to byť ako keby som mal verejnú. Dakujem.
jasne IP adresa ti ostane. ono to funguje tak, ze mas IP (asi) spolocnu s dalsimi uzivatelmi. to znamena, ze keby si napriklad spravil ftp server, tak by ti nefical. tu IP, ktoru si myslis, ze mas je vlastne IP routra a ty si za nim a mas IP vnutornu (napriklad 192.168.0.1). no a to presmerovanie presmeruje port na tvoju vnutornu IP a tak sa bude na tom porte javit IP toho routra ako tvoja IP. heh zlozitejsie som to napisat asi nemohol... no kazdopadne na tom porte mozes spojazdnit potom napriklad ftp server, CS server, SSH server alebo ja neviem co vsetko este. proste hocico. aj web server. mat presmerovany port je podla mna dost vzacna vec, kedze ti to musi spravit ISP. ja mam na routri presmerovane vsetko, co mi treba (mam tam len 20 portov co mozes presmerovat, ale zatial staci). takze mi fici CS server, torrenty, dc, ftp, ssh, warsows server, web server, hamachi na pevnom porte. a kamarat na sieti potreboval tiez dc, tak som mu dal iny port a on si nastavil ten port v dc a obaja ficime na dc pod jednou verejnou IP
to by malo ku port forwardingu aj stacit. v pripade otazok, staci napisat. ak neodpisem, tak postu potom 
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ak vies po anglicky tak http://en.wikipedia.org/wiki/Port_address_translation
ok, tak teraz ja napisem co rozumiem pod pojmom NAT1:1
...
doma mam net, fakt vazne! tym padom som odbornik... sam som si ho zapajal... nnajskor take kabliky a tak a potom aj vzduch a wifi...
a kezde som si to ja zapajal, tak som si povedal ze 1:1, teda remizu nexcem...
t.z. ze DMZ je u mna prazdne a mam len port na torrenty presmerovany a potom par portov, z pochopitelnych dovod neprezradim ktore, mam presmerovanyc z vonka dnu, aby som sa vedel pripojit a potom z vnutra k p.bohu, aby som vedel odpovede na vsetky otazky
takze NAT 1:1 je vsetko co pride na 1 konkretnu IP je smerovane na druhu IP bez akehokolvek obmedzovania... ide to dokonca mimo FW...
...
takze mily user, ak este nemas router alebo FW alebo PFW, je na case, vlastne fcera bolo neskoro, si ho nahodit
...
(tato cast ide cez iny port)
dakujem boze ze mi tak pomahas
(koniec sekcie pre p. boha)
...

...
doma mam net, fakt vazne! tym padom som odbornik... sam som si ho zapajal... nnajskor take kabliky a tak a potom aj vzduch a wifi...
a kezde som si to ja zapajal, tak som si povedal ze 1:1, teda remizu nexcem...
t.z. ze DMZ je u mna prazdne a mam len port na torrenty presmerovany a potom par portov, z pochopitelnych dovod neprezradim ktore, mam presmerovanyc z vonka dnu, aby som sa vedel pripojit a potom z vnutra k p.bohu, aby som vedel odpovede na vsetky otazky
takze NAT 1:1 je vsetko co pride na 1 konkretnu IP je smerovane na druhu IP bez akehokolvek obmedzovania... ide to dokonca mimo FW...
...
takze mily user, ak este nemas router alebo FW alebo PFW, je na case, vlastne fcera bolo neskoro, si ho nahodit
...
(tato cast ide cez iny port)
dakujem boze ze mi tak pomahas
(koniec sekcie pre p. boha)
...