vyber bicykla
myslim,ze na znacke az tak hrozne nezalezi...su znacky zname a menej zname,lepsie a horsie......
hlavna vec je DEORE vybava a prip kotucove brzdy ak si narocnejsi...zo znaciek su dobre specialized,gt,kona....atd. atd. nezalezi na tom pokial to nieje shit z kauflandu alebo podobne. a kellys by som nekupoval,nejak sa mi nepozdava,ked uz tak skor author....
hlavna vec je DEORE vybava a prip kotucove brzdy ak si narocnejsi...zo znaciek su dobre specialized,gt,kona....atd. atd. nezalezi na tom pokial to nieje shit z kauflandu alebo podobne. a kellys by som nekupoval,nejak sa mi nepozdava,ked uz tak skor author....
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ááááno, oplatííí.Tomasko napísal:chalani odpoviete na moju otazku z prvej strany: oplati sa mi kupit bmxa na jazdenie po meste a keby sa dalo nejake ucenie sa skakania atd... ked nemam takych "kamosov" co jazdia a cas iba cez leto
Ja tiež nemám kamošov BMXkarov a nechodím len tak flákať sa po meste, ale keď idem do/zo školy, tak vždy si pekne zaskáčem, alebo keď idem na krátke vzdialenosti v rámci mesta (ku kamošom a tak.) tak bez batohu si zaskáčem ešte lepšie.
Poradím ti, ak jazdiť CHCEŠ, určite sa ti to OPLATÍ. Čas si určite nájdeš a sólo jazda je IMHO lepšia.
-
Tomasko
Guru wannabe
mno este by som vedel jazdit ako sa na tom jazdi? lebo niekto mi hovoril (blbe slovne spojenie) ze sa tazko "taha" na nichRacius napísal:Ááááno, oplatííí.Je jedno či máš na to kamošov, alebo čas, hlavne musíš CHCIEŤ. Ten kto chce si čas nájde, ten kto čas nemá asi nechce... asi tak.
Ja tiež nemám kamošov BMXkarov a nechodím len tak flákať sa po meste, ale keď idem do/zo školy, tak vždy si pekne zaskáčem, alebo keď idem na krátke vzdialenosti v rámci mesta (ku kamošom a tak.) tak bez batohu si zaskáčem ešte lepšie.
Poradím ti, ak jazdiť CHCEŠ, určite sa ti to OPLATÍ. Čas si určite nájdeš a sólo jazda je IMHO lepšia.
-
Andi_Cibula
Addict
Keď pôjdeš na vodorovnú trasu tak v pohode, ale keď budeš chceť ísť do dlhého kopca, tak na vrchole tú BMX asi zahodíš.
Proste máš jediný a najťažší prevod a menšie koleso = menšia účinnosť tvojich nôh.
Fakt, záleží na tom, či to má byť mestská jazda, alebo aj na dlhšie trasy a v tom prípade či si na to dosť fyzicky zdatný.
Napíš kde bývaš, aká je to oblať (reliéfovo) a kam by si na tom chcel jazdiť.
Raz sme totiž šli na jednu opekačku do Bojníc (prevýšenie Prievidza - Bojnice okolo 100-150m) a ja som kamošovi požičal BMX a na vrchole povedal "Na BMX už nikdy viac !!!".
Proste máš jediný a najťažší prevod a menšie koleso = menšia účinnosť tvojich nôh.
Fakt, záleží na tom, či to má byť mestská jazda, alebo aj na dlhšie trasy a v tom prípade či si na to dosť fyzicky zdatný.
Raz sme totiž šli na jednu opekačku do Bojníc (prevýšenie Prievidza - Bojnice okolo 100-150m) a ja som kamošovi požičal BMX a na vrchole povedal "Na BMX už nikdy viac !!!".
-
Tomasko
Guru wannabe
heh no hlohovec [medzi trnavou a nitrou a piestanmi:D] no tak po hradzi[pri vahu] do mierneho kopceka niekedy a ne nejake brudke kopce to si aj na horskom vyslapem radsejRacius napísal:Keď pôjdeš na vodorovnú trasu tak v pohode, ale keď budeš chceť ísť do dlhého kopca, tak na vrchole tú BMX asi zahodíš.![]()
-
Andi_Cibula
Addict
Vozí sa na tom celkom fajn a pohodlne, si nízko k zemi, čiže lachko ovládatelné,... potrebuješ rýchlo zastať, tak aj nohy stačia. 
Ak zobereš nejakú s hliníkovým rámom (no neviem či sa vyrábajú pre BMX) tak bude aj celkom lahučká, skoky jedna radosť, aj 20 cm od zeme len tak zo srandy a telo bicykla je velmi lachko prenosné.
Za najväčšiu prednosť považujem polohu sedenia, ak sú na nej vysoké riaditka a nízko sedačka, tak normálne sedíš a šlapeš a nemusíš sa predkláňať ako na MTB.
Ak zobereš nejakú s hliníkovým rámom (no neviem či sa vyrábajú pre BMX) tak bude aj celkom lahučká, skoky jedna radosť, aj 20 cm od zeme len tak zo srandy a telo bicykla je velmi lachko prenosné.
Za najväčšiu prednosť považujem polohu sedenia, ak sú na nej vysoké riaditka a nízko sedačka, tak normálne sedíš a šlapeš a nemusíš sa predkláňať ako na MTB.
-
Andi_Cibula
Addict
Pegy sa dajú tuším dokúpiť, v týchto BMXkách sa ale prakticky vôbec nevyznám, tak ak bez pegov, tak vyber nejakú kde budú na to úchyty a eventuálne ich môžeš dokúpiť neskôr.
Ak by tam ale nebol nejaký velký cenový rozdiel, ja osobne by som bral s pegmi, ak by som ich nevyužil, tak to má dve výhody - môžeš na nich odviesť kamošov a podruhé to vyzerá štýlovo.
Normálne aj ja uvažujem o BMX, bo moja historická Favorit BMX už akosi hrkoce a škrípe a chcem ešte aby ju videli aj moji potomkovia.
Neviete niekto, či sa vyrábajú rámy aj z hliníka ? Lebo pri skákaní je cítiť rozdiel medzi Al a CrMo.
A ešte by ma zaujímalo, kolko $$$ si mám pripraviť .. ?
Ak by tam ale nebol nejaký velký cenový rozdiel, ja osobne by som bral s pegmi, ak by som ich nevyužil, tak to má dve výhody - môžeš na nich odviesť kamošov a podruhé to vyzerá štýlovo.
Normálne aj ja uvažujem o BMX, bo moja historická Favorit BMX už akosi hrkoce a škrípe a chcem ešte aby ju videli aj moji potomkovia.
Neviete niekto, či sa vyrábajú rámy aj z hliníka ? Lebo pri skákaní je cítiť rozdiel medzi Al a CrMo.
-
hojko
Site Admin
Tomasko: Samozrejme, dokaze to zohnat hadam aj normalny predajca zamerany na horske bike. Staci sa spytat. Ak sa nemylim, tak pred par rokmi mali Haro v Kaktus bike v Bratislave. Najvacsi vyber som vsak videl v Katmare, to je asi prvy obchod zamerany na BMX v Ceskej republike, konkretne sidlili v Prahe. Navyse nie je problem si objednat bike z netu, napriklad za postu cez UPS z Ciech das asi 400 korun, co nie je az taka strasna suma.
Racius: Ake uchyty na pegy mas na mysli??? Normalne sa davaju na os, najlepsie je, ak ma bike 20mm os, je to podstatne bezpecnejsie. Na flatovych bike byvaju samostatne uchyty kusok nad osou kolesa.
Edit: Haro predavaju napriklad na http://www.velosprint.sk/
Taku zlatu strednu cestu povazujem Haro 540 Air, jeho cena je okolo 14 tisic. Je to mozno aj dost, ale je to urcite dobra kupa. Je to bike urceny na street, preto je o par cm (mozno 3-5 cm dlhsi ako ine bike). Ak na dirt, tak potom Haro Nyquist. BMX nesledujem uz zo 4 roky, tak skor pozri stranky zamerane na BMX, napriklad bikemagazin.sk alebo extremebike.sk, tam ti urcite skor poradia pri vybere.
Racius: Ake uchyty na pegy mas na mysli??? Normalne sa davaju na os, najlepsie je, ak ma bike 20mm os, je to podstatne bezpecnejsie. Na flatovych bike byvaju samostatne uchyty kusok nad osou kolesa.
Edit: Haro predavaju napriklad na http://www.velosprint.sk/
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe