Slovenské zdravotníctvo - nonsens!

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

Potom musela byt na neurochirurgii. S krvacanim do mozgu by bezny chirurg vela neurobil. Ale to je jedno, hlavne ze je lepsie.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

no ale ak to prezila tak je to ok, to je zajimave ze neostala blba alebo inak postihnuta

a mam taky pripad:
Moja mama bola na operacii a potom jej nedali nic, ani vodu a viete jake stavy su po operaciach, vobec nikto jej nepomohol na WC atd...

som tam jej nosil vsetko atd atd...a potom mi dala kreditku ze mam vybrat 10 tisic SK a aby dala primarovi, a az potom sa mala jak v raji :x

ale ked to mam posudit so zahranicim tak nase zdravotnictvo je este v celku v pohode...
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Akoze ... ja mam iny pribeh na tuto temu. Otcov bratranech asi mesiac chodil po doktoroch, po roznych vysetreniach, lebo ho bolelo brucho. Doktori nevedeli prist na to, co mu je , za mesiac uplne schudol a zoslabol, tak musel ist do nemocnice. Aj ked tam nechcel ist uz situacia inac nedovolila. V nemocnici bol tyzden a stale nevedeli co mu je, ale odbre krvi mu robili tolko krat, ze uz mal obe ruky dopichane ako nejaky narkoman . V piatok mal velmi vysoky tlak a doktori nevedeli preco a mali mu pichnut nejaku 1 ampulku neviem coho (aspon takto sa to dostalo ku mne) a oni mu pichli 3, aby to "lepsie zabralo" Lenze problem bol v tom, ze ten chlap mal krvnu zrazeninu v brusnej tepne, ktora (ta zrazenina) sa po pichnuti tych liekov uvolnila ( alebo nejako roztiestila) a dostala sa do obliciek pluc a mozgu. A otcov bratranec upadol do komy. AZ POTOM mu dali spravit CT brucha a zistili kde je problem, tento pribeh sa konci tragicky. :( Minuly tyzden v pondelok som bol na jeho pohrebe. A este som zabudol dodat, samotna operacia tej tepny je vraj ,jednoduchy zakrok, kedze boli poskodene aj steny tak by sa spravil bajpas a chlap by kludne zil dalej ... Uz sa bojim ist do nemocnice, lebo neviem ci sa vratim zivy :(
/home/sudruh
Light Expert
Light Expert

jasne

Príspevok od používateľa /home/sudruh »

1. diagnostikovat "krvacanie do mozgu" bez CT vysetrenia je nemozne

2. zavrat a nepocutie na jedno ucho je sice neprijemny ale nie nemozny sprievodny jav "otrasu mozgu" - co je uplne ina kava ako "krvacanie do mozgu"

3. hospitalizovat pacienta s "kravacanim do mozgu" na obycajnom chirurgickom oddeleni je hrube zanedbanie povinnosti zo str. lekara a je za to basa (ano, aj na Slovensku)

na zaklade tychto troch bodov necham na kazdeho nech si urobi svoj vlastny zaver. o aku diagnozu sa asi jednalo. Btw. este som nevidel krvacanie do mozgu, ktore sa vyliecilo samo, za 2-3 dni :)

To ze je pacient neobriadeny a spravaju sa k nemu ako k hovadu je jedna vec - je to nespravne a zle! Ale nerozsirujte tu nejake legendy o hororovom zdravotnictve. Keby ste prisli na pohotovost v USA a nemali DOST nadstandardnu poistku, tak by ste sa tam od cakania aj posrali a poplakali by ste si za SR. Sestricky su tam sice mile aj vas umyju, lenze ich vlada vynaklada 16% HDP (Americkeho) na Zdravotnictvo a nasa 6-7% (Slovenskeho HDP!!!).

Ak chcete lepsiu starostlivost tak sa stazujte !!!! Ak vytahujete 10tis. z kreditky pre primara, tak sa necudujte ze zdrav. je na hovno. Primar so svojim uplatkom ho nezlepsi - on si za to plati leasing na Audinu a ma v trubke, ake su sestricky na jeho oddeleni.

Typicka slovenska choroba, na internete si vyplacem, ale keby som mal zdvihnut mobil a zavolat na Urad pre Dohlad, tak by som sa posral od strachu, lebo lekari by mi to "spocitali" nohy by mi amputovali a o mojich blizkych by sa nestarali.

Ja som lekar (neskorumpovany) - ale priatelia - tento boj si musite vybojovat sami, nejaky Fiko alebo Dzurinda tam hore to za vas neurobi. Stazovat sa, stazovat sa, stazovat sa, udavat a zalovat. A pre tych, co maju pocit, ze zdravotnici nie su az tak nedoceneni: preco Ukrajinske sestricky nechcu ist pracovat do Bratislavskych nemocnic ???
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

potom tam uz ale ani nejde o platy, system a pod, ale o konkretnych ludi... ved predsa skladali hippokratovu prisahu a maju mat minimalne rovnaky moralny a eticky zaklad ako ostatni ludia, teda pomozem najlepsie ako viem, bez ohladu na predpisy a pod...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

enter00 napísal:potom tam uz ale ani nejde o platy, system a pod, ale o konkretnych ludi... ved predsa skladali hippokratovu prisahu a maju mat minimalne rovnaky moralny a eticky zaklad ako ostatni ludia, teda pomozem najlepsie ako viem, bez ohladu na predpisy a pod...
to si myslim aj ja, podla mna je treba okamzitu pomoc dat okamzite bezohladu ci to je zavisle na peniazoch alebo na lenivosti lekarov alebo sestriciek, viete taky doktor si povie "jak ma platia tak tak budem aj robit" ale v zdravotnictve sa tak pracovat neda takze, zalezi na kazdom konkretnom cloveku :wink:
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

po zrelom uvazeni rozhodol som sa sem pridat aj svoj u skusenost zo zdravotnictvom ,tato tema NONSENS sa na to hodi asi najlepsie :? , dufam ze to nikomu z vyssich kruhov vadit nebude

stalo sa to pred 3 rokmi akurat som bol u kamarata ked za mnou prisiel otec ze nech pridem domov,je tam babka a treba ma tam .viac nepovedal.prisli sme tam a dozvedel som sa ,ze dedko zomrel. :? vraj padol na zem, babka nevedela co robit tak zavolala sanitku ( byva v bytovke 5 minut chvodze od nemocnice,prestahovala sa tam z dediny kvoli dedovi ktory mal problemy so srdcom) takze cakali na sanitku robili co mohli, po 15 minutach :!: nikto neprichadzal kazdu chvilu chodili vyzerat ,nikto nikde ,opet volali vraj sanitka uz uz ide ,dokedy prisla sanitka volali este 5X a lekari prisli az o 40 minut od zavolania :!: cele sa to stalo pocas jedneho sviatku ,ked nasi lekari pravdepodobne oslavovali

moja dalsia nemila skusenost bolo ked nas sused (89) bol v nemocnici a bolo vidno ze uz zomrie,nevladal ssa hybat hoci mohol,bol strasne slaby a potreboval plienky ,kedze jeho manzelka videla ze mu ich nemenia casto tak sama sla kupit a povedala sestricke nech menia castejsie a ta jej na to , ze ona je zaplatena robit menit mu ich 3x do dna a castejsie to robit nebude........ stary pan zomrel za tyzden

ani babka ani suseda nepodavali ziadnu staznost na sud,nechceli

btw byvam v istom nemenovanom meste na vychode ,
magnum
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa magnum »

jin maš upnu pravdu ja sa s tym stretavam každy boži den a je mi s toho čo sa robi v nemocniciach zle chodim na zdravotnu školu a poviem ti v živote v zdravotnictve robit nebudem už len preto že nechcem skončit ako ty bezohladny ludia čo tam momentalne mame niesu taky všeci ale ked sa nad tym zamyslite tak je to nezaplatene a personalu je nedostatok tak že ked doslova nemusia nespravia nič poviem vam ako to niekde beži asi pred troma tyždnami sme mali prax na doliečovacom oddeleni rano sme vošli na izbu ktoru nam pridelili iba ked nam jedna schopnejšia pani vravi že tu pani čo leži tam pri okne treba umyt že od tretej rano je pomočena a v stolici že sestrička sa na to bola pozriet a nechala to tak tak že si predstavte kolko roboty sme s tou pani zo spolužiačkou mali okrem toho mala na zadku obrovsky dekubit pre tych čo nevedia čo to je inač sa to povie preležanina ktora samozrejme nebola vobec ošetrena dali sme ju do kopy asi za dve hodiny a samozrejme sme ešte za to boli vyhukany od profesorky že už su ranajky a ona ešte nejedla je tu totiž jednoduchy system namiesto toho aby ta niekto pochvalil možeš sa aj pretrhnut a každy ta len zdrbe ale suverejne najlepšie bolo toto: prax končime o pol jednej ako sme tu pani krmili tak sme ju posadili na postel a boli sme povedat sestričkam nech na nu daju pozor a nech ju potom uložia do postele pretože mi už ideme a nemala by cely den ležat samozrejme izbu po nas kontrolovala aj profesorka tak sme kludne odyšli v stredu sme prišli na to iste oddelenie na tu istu izbu a viete čo sa stalo prišla sestrička ktorej som osobne vravel že ta pani sedi nech na nu daju pozor a začala do nas hukat ked sme ju chceli posadit k ranajkam že ona sediet už nemože lebo že v pondelok ked sme odyšli tak kvoli nam spadla a prekonala infarkt a že asi bola niekolko hodin na zemi chapete jasne sme boli oznamit že sedi a že na nu treba dohliadnut čo schvalila aj profesorka a ona mi povie toto tak že som sa ozval a vravim jej prosim vas ake kvoli nam nebol som vam nahodou povedat že na nu treba dat pozor že sedi a ona že no ved ja vam to len hovorim a ja že no ale kvoli nam to isto nebolo ona odyšla poviem vam hrozne ma to vytočilo a aby ste vedeli malo ktore sestry dačo robia su aj take čo robia ale večšina nechava všetko na nas na študentou robit v zdravotnictve vam neodporučam ja mam len prax a ide ma porazit velmi vela krat za den ma niečo vytoči pretože za snahu dostanete len nadavky a arogantny pristup je to ubohe ale taqkto to tuna je sory že som sa tak rozpisal dufam že vas to aspon trochu zaujme ak nie tak sory ale uroven zdravotnictva tuna len klesa a lepšie to asi ani nebude
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

No, tak aby som podal aktuálne info: Baba je už v pohodke a znova chodí do školy, no najavo vyšli nové skutočnosti ohľadom toho, kao ku zraneniu prišla.
Nakoniec vysvitlo, že nespadla zo schodov. V skutočnosti tam bol jeden chalan, ktorý sa troška naspeedoval (natripoval či jakú sra*ku) a keď je v hentakom stave, tak je agresívny. Holka mala smolu a šli spolu do postele. Jeho chytil amok a počas milovania (?) ju dačím treskol do hlavy. Ona si to nepamätala, nakoľko mala krátkodobú amnéziu.
Rád by som sa ešte pozastavil teraz nad nezodpovednosťou a zbabelosťou ľudí, čo ju priviezli do nemocnice. Klamali totiž lekárom o tom, ako sa to celé stalo. Nie som síce odborník, no niečo mi hovorí, že nebolo správne zatajovať pôvod zranenia, prípadne ho prekrúcať. Mohlo to (?) ovplyvniť postup lekárov alebo podobne.
Hold holka už zrejme dlho nemala (a dúfajme že už ani nebude) tak blbý deň :?
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Hm... jedna velmi dobra kamaratka nastupila do nemocnice v BA - Ruzinov na interne oddelenie. Je tam cca pol roka. Nedavno bola na "horniakoch", tak sme sadli k flaske becherovky a trosku pokecali. Bohuzial stavaju sa aj ovela horsie pripady ako popisujete. Slovenske zdravotnictvo trpi akutnym nedostatkom penazi (a rozumu na najvyssich miestach). Vysledkom je, ze sestricky (co nemali dost rozumu aby odisli do zahranicia - resp. nemohli z ineho dovodu) maju bezne mesacne 260h (!!!) nadcasov, z toho minimalne 4x mesacne 32h sluzba. Ano, 32h. Na oddeleni je sice vzdy pritomny primar, ale ten prichadza len k velmi tazkym pripadom... ostatok casu travi u seba. Televizor, pocitac, spanok... Sestricky za 8h smenu prijmu 10-15 pripadov, takze kym spravia potrebne vysetrenia a vsetko ostatne, nehrozi ze by si oddychli. Ked je malo personalu a ten co je tam je maximalne vytazeny, nastava otazka... moze personal za to, ze niekto nema napr. vymenenu postelnu bielizen a podobne? Problem o ktorom sa tu debatuje je daleko hlbsi ako vyzera a jeho riesenie sa vymyka obsahu diskusneho fora pre dospievajucu mladez. Nechcem tymto nikoho urazat ani nic podobne. Len si myslim, ze urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou je v podstate Golem tlaciaci obrovsky kamen do nekonecneho kopca. Co moze urad spravit s oddelenim, ktore zanedbava svoje povinnosti z dovodu nedostacujucich personalnych a financnych kapacit? Pokutovat? Odohnat tak aj ten zbytok do zahranicia? Slovenske zdravotnictvo si vyzaduje obrovsku ozivujucu reformu... ostava vsak otazka, ci sa najdu vo vlade schopni ludia, ktori ju dokazu efektivne nastavit.
Napísať odpoveď