Kedze tu nie je Antifico - Fico obhajuje Mečiarov režim
Kedze tu nie je Antifico - Fico obhajuje Mečiarov režim
http://www.sme.sk/c/3271799/Fico-obhaju ... rezim.html
„V rokoch 1998 – 2006 som videl aj horšie veci. Napríklad vládnutie na základe kúpených poslancov,“ povedal Fico v rozhovore pre ľavicový týždenník Slovo. Odpovedal tak na otázku, ako si spomína na známu parlamentnú noc z 3. na 4. novembra 1994, označovanú aj ako „noc dlhých nožov“.
Vznikajúca Mečiarova koalícia vtedy mocensky ovládla štátnu správu, verejnoprávne médiá aj Generálnu prokuratúru. Zároveň dosadila svojich ľudí do všetkých funkcií, na ktoré mal parlament dosah. „Je po voľbách, zvyknite si,“ odkázal opozícii vtedajší premiér Mečiar. Tá hneď v podvečer na protest opustila rokovaciu sálu - s výnimkou Roberta Fica, ktorý hlasovania koalície pozoroval celú noc.
"""Fico o Mečiarovi
„Víťaz slovenskej politiky bude ten, kto pošle Vladimíra Mečiara preč z politiky.“
(2000)
„Pre mňa je dôležité, aby som ako tridsaťsedemročný človek neskončil v politike len preto, lebo chcem zažiť dvojročné dobrodružstvo s niekým, kto je v Európe absolútne neakceptovateľný. Formulka HZDS mínus Mečiar je pre mňa svätá.“
(august 2001)
„Opakujem - Smer nikdy nikoho nevylúčil z možnej spolupráce. Avšak poučka HZDS mínus Mečiar je pre mňa svätá.“
V rozhovore pre Plus 7 dní (január 2002)
„Najradšej by som nekomentoval pána Mečiara, ide o človeka, ktorý nemá rovnaké názory každý deň.“
(5. marca 2002)
„Je veľmi nebezpečné stretávať sa s pánom Mečiarom, pretože on potom interpretuje stretnutia po svojom...“
(apríl 2002)
„Kvôli tomu, aby zlepšil svoj medzinárodný imidž, zabudol Mečiar na národné záujmy.“
(máj 2002)
„Za udalosti v rokoch 1994 až 1998 nesie pán Mečiar plnú osobnú a politickú zodpovednosť. Preto Smer nemôže s ním ako s osobou spolupracovať.“
(máj 2002)
„Ja som v štátnych službách od roku 1992, vy od roku 1990. Presne viem, aké majú príjmy poslanci a predseda vlády. Musel by som žiť ako korytnačka 250 rokov, aby som v tejto štátnej službe zarobil toľko peňazí, ako vy teraz hovoríte.“
K informácii, že Mečiar zaplatil za Elektru 41 miliónov korún (máj 2002)""""
Fico je zmrd. Hanba Slovakom.
„V rokoch 1998 – 2006 som videl aj horšie veci. Napríklad vládnutie na základe kúpených poslancov,“ povedal Fico v rozhovore pre ľavicový týždenník Slovo. Odpovedal tak na otázku, ako si spomína na známu parlamentnú noc z 3. na 4. novembra 1994, označovanú aj ako „noc dlhých nožov“.
Vznikajúca Mečiarova koalícia vtedy mocensky ovládla štátnu správu, verejnoprávne médiá aj Generálnu prokuratúru. Zároveň dosadila svojich ľudí do všetkých funkcií, na ktoré mal parlament dosah. „Je po voľbách, zvyknite si,“ odkázal opozícii vtedajší premiér Mečiar. Tá hneď v podvečer na protest opustila rokovaciu sálu - s výnimkou Roberta Fica, ktorý hlasovania koalície pozoroval celú noc.
"""Fico o Mečiarovi
„Víťaz slovenskej politiky bude ten, kto pošle Vladimíra Mečiara preč z politiky.“
(2000)
„Pre mňa je dôležité, aby som ako tridsaťsedemročný človek neskončil v politike len preto, lebo chcem zažiť dvojročné dobrodružstvo s niekým, kto je v Európe absolútne neakceptovateľný. Formulka HZDS mínus Mečiar je pre mňa svätá.“
(august 2001)
„Opakujem - Smer nikdy nikoho nevylúčil z možnej spolupráce. Avšak poučka HZDS mínus Mečiar je pre mňa svätá.“
V rozhovore pre Plus 7 dní (január 2002)
„Najradšej by som nekomentoval pána Mečiara, ide o človeka, ktorý nemá rovnaké názory každý deň.“
(5. marca 2002)
„Je veľmi nebezpečné stretávať sa s pánom Mečiarom, pretože on potom interpretuje stretnutia po svojom...“
(apríl 2002)
„Kvôli tomu, aby zlepšil svoj medzinárodný imidž, zabudol Mečiar na národné záujmy.“
(máj 2002)
„Za udalosti v rokoch 1994 až 1998 nesie pán Mečiar plnú osobnú a politickú zodpovednosť. Preto Smer nemôže s ním ako s osobou spolupracovať.“
(máj 2002)
„Ja som v štátnych službách od roku 1992, vy od roku 1990. Presne viem, aké majú príjmy poslanci a predseda vlády. Musel by som žiť ako korytnačka 250 rokov, aby som v tejto štátnej službe zarobil toľko peňazí, ako vy teraz hovoríte.“
K informácii, že Mečiar zaplatil za Elektru 41 miliónov korún (máj 2002)""""
Fico je zmrd. Hanba Slovakom.
Presne na tieto vyroky sa poukazuje uz od volieb. Ale Fico zo seba robi debila aj v inych oblastiach, stacilo si pozriet titulky v novinach tento vikend, bolo tam nieco v zmysle: Fico rokoval so Slovnaftom o lacnejsom benzine, Fico chce benzin za 25 Sk a potom sprava: Benzin bude opat drahsi 
Z mojho pohladu je Fico len lolek, ktory sa chcel dostat k moci za kazdu cenu a teraz sa iba strapnuje.(asi pred tyzdnom minister povedal, ze chce zrusit niektore nemocnice, Fico o par dni povedal, ze sa nic rusit nebude) A to radsej nespominam temu: predvolebne sluby vs splnene sluby.
Bohuzial mu vstup do vlady vysiel tak, ze z vacsej casti ryzuje na tom, ze sa za posledne roky ozdravila ekonomika a on to este svojou retorikou dobre prifarbuje, takze mu preferencie pekne stupaju.
A to jeho kamaratstvo s roznymi diktatormi...kapitola sama o sebe, bojim sa, aby v dalsich volbach neziskal vacsinu potrebnu na to, aby bola vo vlade jedina strana, lebo uz teraz sa snazi zavadzat prvky socializmu
Z mojho pohladu je Fico len lolek, ktory sa chcel dostat k moci za kazdu cenu a teraz sa iba strapnuje.(asi pred tyzdnom minister povedal, ze chce zrusit niektore nemocnice, Fico o par dni povedal, ze sa nic rusit nebude) A to radsej nespominam temu: predvolebne sluby vs splnene sluby.
Bohuzial mu vstup do vlady vysiel tak, ze z vacsej casti ryzuje na tom, ze sa za posledne roky ozdravila ekonomika a on to este svojou retorikou dobre prifarbuje, takze mu preferencie pekne stupaju.
A to jeho kamaratstvo s roznymi diktatormi...kapitola sama o sebe, bojim sa, aby v dalsich volbach neziskal vacsinu potrebnu na to, aby bola vo vlade jedina strana, lebo uz teraz sa snazi zavadzat prvky socializmu
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
To mas pravdu, na kazdeho politika sa nieco take najde, ale aspon ja osobne sa snazim poukazat na to, ze u Fica je to vo velkej miere a na to, ze sa do vlady dostal iba klamstvami. Beriem to ako urcitu formu osvetyvendo napísal:uplne nadherne ale stale nechapem pointu![]()
taketo debiliny mozes najst o hocijakom politikovi aj o tvojom milovanom mikulasovia tiez neviem co si tym dokazujes nechces fica? nevol ho!!
Re: Kedze tu nie je Antifico - Fico obhajuje Mečiarov režim
enter00 napísal:Fico je zmrd. Hanba Slovakom.
... lebo tvoj Sv. Mikulas vobec nebagatelizoval Meciarov rezim, ked s nim chcel po poslednych volbach zostavovat vladu, vsak? Pritom prave vdaka antimeciarizmu sa Dzurinda v 98 dostal k moci. Chlape, preber sa do reality- politika je umenie mozneho.
ked zacnes obhajovat cloveka stylom aj iny to urobil, mozes rovno obhajovat 10 nasobneho vraha, ze zabil len 10 ludi, ked iny clovek miliony.Tomasito napísal:![]()
... lebo tvoj Sv. Mikulas vobec nebagatelizoval Meciarov rezim, ked s nim chcel po poslednych volbach zostavovat vladu, vsak? Pritom prave vdaka antimeciarizmu sa Dzurinda v 98 dostal k moci. Chlape, preber sa do reality- politika je umenie mozneho.
A teraz si pokojne do toho svojho moralistickeho "vzorca" dosad mena... Neviem si totiz predstavit vacsie politicke pokrytectvo, ako sa dostat do politiky najma vdaka antimeciarizmu a nasledne- po dvoch volebnych obdobiach- tomu istemu Meciarovi ponukat zostavenie koalicie. Dvojity meter v politickych otazkach som si vsak u teba vsimol uz viac krat. That´s allenter00 napísal:ked zacnes obhajovat cloveka stylom aj iny to urobil, mozes rovno obhajovat 10 nasobneho vraha, ze zabil len 10 ludi, ked iny clovek miliony.
tu skor ide o to, ze pokial poukazujes na dzurindu tak musis aj na meciara, ktory tiez ficovi lezal v zaludku, a teraz je s nim best friendTomasito napísal:A teraz si pokojne do toho svojho moralistickeho "vzorca" dosad mena... Neviem si totiz predstavit vacsie politicke pokrytectvo, ako sa dostat do politiky najma vdaka antimeciarizmu a nasledne- po dvoch volebnych obdobiach- tomu istemu Meciarovi ponukat zostavenie koalicie. Dvojity meter v politickych otazkach som si vsak u teba vsimol uz viac krat. That´s all
Skutocnost, ze si Fico s Meciarom lezali a imho stale lezia v zaludku nespochybnujem, Fico sa vsak nedostal do politiky najma vdaka antimeciarizmu, ako to bolo v pripade Dzurindu v 98 (dovolil som si poukazat vylucne na tento fenomen). BTW. nemyslim, si, ze su "best friends", tak ako by som si to nemyslel ani v pripade situacie, pokial by s Meciarom vladu zostavoval Dzurinda- zostavit stabilnu vladu si vyzaduje prekonat osobne antipatie. Nuz a prave na to, koho antipatie boli spolitizovanejsie uz nech si nazor urobi kazdy sam. Mne osobne prave v tejto suvislosti pripada uvodny prispevok temy priam az smiesne malicherny...sundevil napísal:tu skor ide o to, ze pokial poukazujes na dzurindu tak musis aj na meciara, ktory tiez ficovi lezal v zaludku, a teraz je s nim best friend
lol, enter, co tu na mna hras? Preco klames sameho seba a pripisujes mi nieco, co som nenapisal? V porovnani s cim povazujem tvoj uvodny prispevok za smiesne malicherny som vyssie popisal pomerne jasne, pricom nemam najmensie pochybnosti, ze v skutocnosti si to pochopil presne tak, ako som to napisal- samozrejme vratane prispevku, ktory bol adresovany vylucne tebe...enter00 napísal:tebe pripada otocenie nazoru o 180stupnov malicherne, tvoja vec.
bude z teba dobry pravnik, otacas kabat ako sa ti to hodi.
zatiahnes vztahy a inych ludi do rovnice a potom to nazves malichernym. mna nezaujima v ramci tejto temy vztah dzurinda+meciar, toto je o teme FICO+meciar a o tom, aka je Fico spina.Tomasito napísal:lol, enter, co tu na mna hras? Preco klames sameho seba a pripisujes mi nieco, co som nenapisal? V porovnani s cim povazujem tvoj uvodny prispevok za smiesne malicherny som vyssie popisal pomerne jasne, pricom nemam najmensie pochybnosti, ze v skutocnosti si to pochopil presne tak, ako som to napisal- samozrejme vratane prispevku, ktory bol adresovany vylucne tebe...
S tym moralistickym "vzorcom" si prisiel ty priatelu. Ja som ti akurat odporucil, aby si si do tohto vzorca dosadil konkretne mena. Dovolil som si poukazat len na to, ze Fico je pre teba spina pre veci, ktore mozno u tvojho Mikiho sledovat v ovela paradoxnejsom rozsahu (nic viac, nic menej). Ze ta toto nezaujima, to ma samozrejme neprekvapuje, no akcetujem to...enter00 napísal:zatiahnes vztahy a inych ludi do rovnice a potom to nazves malichernym. mna nezaujima v ramci tejto temy vztah dzurinda+meciar, toto je o teme FICO+meciar a o tom, aka je Fico spina.