Komentar - Zrusme prvy maj

Diskusie na politické témy...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Komentar - Zrusme prvy maj

Príspevok od používateľa enter00 »

http://www.aktuality.sk/spravy/komentar ... usme-1-maj

celkovo dobry komentar, hlavne s danovym zatazenym sa da suhlasit.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

mne sa prvy maj paci, 1. september by som zrusil hocikedy. pomaly to bude 18 rokov co sme tu mali rok 1989, neviem preco sa ete argumentuje tym, ze za komancov bolo tak a tak(aj ked ten tvoj komentar je trosku o niecom inom). co bolo bolo. mne sa tohtorocny 1 maj pacil.
das fas
Star
Star

Príspevok od používateľa das fas »

zelovoc napísal:mne sa prvy maj paci, 1. september by som zrusil hocikedy.....
A ze preco mas cerveny avatar... :lol:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Aj mne vyhovuje 1. maj, aspoň nemusím isť deň po narodkách do práce.. :D Ale do ulíc ma už nikto dobrovoľne nevyženie, zúčastnil som sa pár krát tejto akcie ako malý.. vtedy to bola pre mňa ešte zábava, ale teraz............

..a súhlasím so zelovocom, 1.9. odveci štátny sviatok.. ;)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ani jedno ani druhe by som nerusil. 1.9. je Den ustavy. Ustava je jednym zo znakov suverenneho statu takze je opodstatne oslvovat aj tento sviatok... 1.5. kedze sa viaze len so vstupom Slovenska do EU a to sa vo vacsine clenskych statov neoslavuje... clanok som este necital, ked budem mat viac casu urcite to urobim.
tomo.za
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomo.za »

mno 1. maj je pre mna len den ako kazdy iny... takze by som kludne bol za jeho "zrusenie" a zvlast ked si z neho zase robi svoj siatok ista skupina ludi a snazia sa toto "oslavovanie" vnutit aj ostatnym... ten napad s dnom danovej slobody mi pride ovela lepsi hlavne preto lebo by si ho nikto nemohol privlastnovat... prvy maj ma skratka smolu, moc dlho sluzil komancom... a na to sa nezabuda :lol:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

No pre mna prvy maj tiež nemá veľký význam, možno to bude aj tým, že v dobách, keď sa za pekné mávanie dávalo voľno ešte nežil..
-Každopádne si myslím, že tento "sviatok" nebude zrušený, pretože hlavne na dedinách má stavanie mája veľkú tradíciu a po tej obžieračke, čo následuje isto nikto do prace nepojde :lol:
tomo.za
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomo.za »

Frikso napísal:No pre mna prvy maj tiež nemá veľký význam, možno to bude aj tým, že v dobách, keď sa za pekné mávanie dávalo voľno ešte nežil..
-Každopádne si myslím, že tento "sviatok" nebude zrušený, pretože hlavne na dedinách má stavanie mája veľkú tradíciu a po tej obžieračke, čo následuje isto nikto do prace nepojde :lol:
nahodou stavanie majov aj ozieracka su ludove zvyky... tie by kludne mohli ostat, adrenalin mi skor dvihaju politici ktori sa v tento den spaciruju po svete... tuto "oficialnu" cast prveho maja by som hned zrusil :)
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

jackb napísal:ani jedno ani druhe by som nerusil. 1.9. je Den ustavy. Ustava je jednym zo znakov suverenneho statu takze je opodstatne oslvovat aj tento sviatok... 1.5. kedze sa viaze len so vstupom Slovenska do EU a to sa vo vacsine clenskych statov neoslavuje... clanok som este necital, ked budem mat viac casu urcite to urobim.
čo to trepeš že tento sviatok sa viaže len zo vstupom Slovenska do EU, myslíš že tento sviatok vznikol kvôli tomu? A práve naopak, tento sviatok sa vo väčšine krajín oslavuje.
jojcek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojcek »

nemyslim si nemusime nicit vsetko historicke, tak 1 maj. bol , bol to den takpovediac ,, lepsieho zajtrajska" a taktiez s 1.majom sa viaze aj nas vstup do EU cize zrusit nezrusit :? neviem urcite by som ho enchal ako statny svaitok hlave z dovodu ze v roku 2004 sme sa stali clenom statov EU + skor by som zrusil komunisticke strany ktore su pozostatkami a nedaval im sancu tak ako aj nacionalistom ako tej slovenskej pospolitosti ci ako sa volaju !!!
zrusenie 1.maja slovaci vzdy budu spekulovat so vsetkym uz sme sa komunizmu zbavili a ked si stale budeme pripustat ze 1.maj 1 september atd .. tak sme dosli zapamatajme si kto nas z vojny vyslobodil a akym statom sme boli v 2 sv. vojne fasistickym
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

nerusil by som ani jeden. ale dôvody su iba dva. vo sviatok nemusim ist do prace a ak musim dostanem 100% navrch.
ale jednoznacne suhlasim so zelovocom a brmom. najnepodstatnejsi sviatok je den ustavy. ustava je zakon. mali by sme ho vsetci dodrziavat, vazit si ho a ctit kazdy den v roku. co je pri pohlade na situaciu na slovensku nepredstavitelne.
Napísať odpoveď