enter00 3000+ je v ageme za 1680,28 s dph. d945 v ageme nemaju, ale cena sa pohybuje este stale nad 5000,- s dph. pomer cena/vykon je jednoznacne na strane athlona.
pozn. k prilohe: d945 na TG nebola, tak som zvolil d950 pre rovnake parametre.
+ toto je zadarmo: vacsina a64 3000+ ide taktovat na hranicu okolo 2600 MHz (s boxovanym chladicom), co predstavuje frekvenciu procesora AMD athlon FX60 (rozdiel, dvojnasobna L2 cache). po takomto OC, zacne 3000+ bez ohladu na pomer cena/vykon vo vacsine aplikacii dychat na chrbat d945-ke, ba v niektorych ju aj predci, a to nemam na mysli iba hry.
pred par mesiacmi sme tu v inej teme viedli diskusiu mimo ineho o procesoch (t0m4s3 sa mozno pamata, battle v 3dmark s Mystique-om /fx5700/)
tam som pisal moj nazor na proces a vytazenost procesora. ze kedy je aplikacia dobre "vyladena". autor software-u by mal dosiahnut, aby jeho aplikacia bola schopna vytazit procesor na 100%. ak toto nie je schopny dosiahnut, a procesor je vytazeny len na 50%, tak ty pri PC sedis raz tak dlhy cas, ako by si mohol, ak by tych 100% dosiahol.
kazdy z vas si moze sam spravit prieskum svojho nainstalovaneho softu, ze ktora aplikacia vytazi vas procak na 100%, a ktora nie.
co som teraz, tak zhruba v rychlosti prebehol, tak tych 100% zvlada sotva polovica. (celeron 2667 MHz) /samozrejme to zavisi aj od toho, aky vykonny procesor vlastnite/
ak nie su schopni zatazit single core na 100%, tak preco by to mali robit pri d-core, q-core....?
ale bez ohladu na to, co som sem vsetko napisal, by som nerad vzbudzoval dojem, ze som zastanca single core.
svojho casu som diskutoval na tuto temu aj s eagle-om (linky co sem dal t0m4se, diskusia)
ako ste sa mozno docitali odporuca radsej raptora a viac RAM. ale to platilo vtedy, ked boli rozdieli v cenach medzi SC a DC radovo v tisicoch korun. teraz to je ako pisal enter00

.dnes si za vzniknuty cenovy rozdiel pohybujuci sa radovo v desiatkach korun (rovnaky vyrobca, priblizne rovnake parametre) RAM a raptora uz vobec nie!!! nekupite