Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

poharvody napísal:ale mna to zaujima...co vas vedie k tomu aby ste verili?rodina?skola? alebo len tak aby ste v nieco verili,v nieco co ma vyssiu moc a ste tou mocou chraneni? skuste presvedcit tych co neveria,ale prosim nejakymi slusnymi argumentami,co stoja za premyslenie...nie len to ze viem ze existuje lebo to tak citim...bibliu som necitala,mozno by som zmenila nazor ale nemyslim...
no ja nie som veriaci a napriek tomu nepotrebujem ziadne vysvetlenie
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

P3Bo napísal:Na toto sa dá krásne odpovedať protiotázkou ..veríš v Boha ? Videl si ho niekedy ? Ja verím a nepotrebujem ho vidieť lebo viem že tam je . :P (a nenávidím cirkev )
asi ti unika podstata.on sa ma pytal ze ci som videl v boha ked som ho nevidel :wink:

safan: :wink: ja si boha nepredstavujem ako bradateho dedka s palickou
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

peterkozel napísal:hmm dieta moje vidis a napriek tomu je na svete viac tych co v nieco veria ako tych druhych, inak vies co je zaujmave vacsinou sa neznazi vnutit vieru ten co veri ale ten co neveri, rad sa hada a dava otazky ako sak ho nikto nevidel..., ja len ze uz ked to tych co neveria vobec nezaujma preco sa stale staraju a snazia sa presadit tu svoju pravdu
Ja osobne neverim v boha... a nemyslim si ze by som niekedy niekoho prehovaral na to aby s tym prestal... dalej neverim v to ze bude ludi ktori veria v boha pribudat, mozno poctom ano :D ale nie pomerom ku neveriacim...

A k tomu este ze kto koho prehovara... byvam v meste... a je beznou zalezistostou, ze mi tu chodia po blokoch ci uz babky, alebo rozne kopletne rodiny a prehowaraju ma na neveim co.. :?
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

poharvody napísal:...hh uz len to by mi chybalo aby nieco co ludia vymysleli niekedy v stredoveku by ma niecim naplnalo...
Je vidno, že nevieš ani o čom rozprávaš. Ak si myslíš, že ľudia Boha vymysleli, tak to nemohlo byť v stredoveku, ale možno tak pred 10 000 rokmi.
poharvody napísal:...co vas vedie k tomu aby ste verili?rodina?skola? alebo len tak aby ste v nieco verili,v nieco co ma vyssiu moc a ste tou mocou chraneni? skuste presvedcit tych co neveria,ale prosim nejakymi slusnymi argumentami,co stoja za premyslenie...
Čo ma k tomu vedie? Asi skúsenosť. Jednoducho, ak existuje svet a ak existujú ľudia, ktorí môžu myslieť, vyplýva z toho, že existuje Boh.
poharvody napísal:...achjaj deti moje:P
Hlavne, že ty si dospelá! Ak aj máš 18 rokov, tak tvoje vyjadrovanie na takej úrovni nie je. Sry.
poharvody
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa poharvody »

:D:Dprosim ta! to ze existuju ludia neznamena ze existuje boh! to ze existuje boh podla mna znamena ze ludia maju fakt skvelu fantaziu...mam 18...boh existuje-v mysliach veriacich
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

poharvody napísal:ale mna to zaujima...co vas vedie k tomu aby ste verili?rodina?skola? alebo len tak aby ste v nieco verili,v nieco co ma vyssiu moc a ste tou mocou chraneni? skuste presvedcit tych co neveria,ale prosim nejakymi slusnymi argumentami,co stoja za premyslenie...nie len to ze viem ze existuje lebo to tak citim...bibliu som necitala,mozno by som zmenila nazor ale nemyslim...
Myslim ze nechapes o co ide v tejto teme ;) tu ludia nepresviedcaju inych aby verili/ neverili v Boha, ale skor sa snazia aby ta druha strana pochopila preco veria/neveria ... Teda aspon by to takto podla mna malo byt .
A tie argumenty, preco by nemohli byt argumenty typu "ja to tak citim" slusnymi argumentami ? Ak su podla teba slusne argumenty len vedecke dokazy tak potom sorry ale to v teme o viere v Boha nedostanes, vo viere ide prave o to, ze dokazy niesu, inac by to nebola viera ale len poznanie ;) Viera sa praveze zaklada na pocitoch. Vieru ta nikto nemoze naucit, viera sa neda donutit ... ano mozno mozu rodicia nutit deti chodit do kostola, ale to len do urciteho veku ... skoro vsetci moji spoluziaci a spoluziacky prestali chodit do kostola a dost vela ich prestalo aj verit v Boha. Ty vyzivas veriacich aby ti dali svoje argumenty, ale nie na zaklade svojich pocitov. Co keby si dala najskor nejake slusne argumenty, preco neveris v Boha ty ? Vymenuj nejake relevantne argumenty bez vsunutia svojich pocitov ;) nieje to az take lahke vsak ? A vies nechce sa mi uz velmi opakovat preco ja verim v Boha, vela ludi, co tu pisu svoj nazor v tejto teme uz ucelene vyjadrili, co keby si prebehla par stran dozadu a precitala si nejake prispevky ? ;)
// edit kym som dopisal tak toto pribodlo
poharvody napísal::D:Dprosim ta! to ze existuju ludia neznamena ze existuje boh!
Preco hned ten vysmech ? :evil: Akoze on ti dal presne to co si sa pytala a ty sa mu vysmievas ? To od teba vobec neje pekne ... Vies zakladom dobrej diskusie je respektovat druhu stranu :roll:
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

JaJeNiektoIny napísal:Keď veríš v Boha, tak prečo nenávidíš cirkev? V akého boha vlastne veríš? Vieš si predstaviť, že by neexistovala cirkev? Síce robí veľa hlúpostí, no zároveň plní misiu a o Bohu dáva vedieť stále viacerým ľuďom... :idea:
Áno viem si predstaviť Boha bez cirkvi ale neviem si predstaviť cirkev bez boha o tom som sa už veľa krát vyjadril. Boh tu bol 1000-ce rokov bez cirkvi prečo zrazu ty hllásaš absolútnu necschopnosť boha bez cirkvi ?

//to ty si mi dal k- ? ĽUdia sa začnite podpisovať nie je vám to trápne ? čo myslíte že vám to vrátim ? Kua dal som dokopy 7 hlasov k- a keby som sa mohol rozhodnúť znova nedám možno ani jednu tak ma neserte hrdinovia s tými komentármi čo tam píšete
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

P3Bo napísal:Áno viem si predstaviť Boha bez cirkvi ale neviem si predstaviť cirkev bez boha o tom som sa už veľa krát vyjadril. Boh tu bol 1000-ce rokov bez cirkvi prečo zrazu ty hllásaš absolútnu necschopnosť boha bez cirkvi ?

//to ty si mi dal k- ?
Po prvé, ja som ti nedal K- :roll: Keby som aj dal, tak by som sa podpísal!
A ja vôbec nehlásam absolútnu neschopnosť Boha bez cirkvi. Len si myslím, že cirkev nie je taká zlá ako si možno myslíš ty, ale je v určitom zmysle aj dobrá a prospešná.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

P3Bo napísal:Áno viem si predstaviť Boha bez cirkvi ale neviem si predstaviť cirkev bez boha o tom som sa už veľa krát vyjadril. Boh tu bol 1000-ce rokov bez cirkvi prečo zrazu ty hllásaš absolútnu necschopnosť boha bez cirkvi ?
Nie myslim, ze nehlasa neschopnost Boha bez cirkvi . Cirkev ma byt akymsi sprostredkovatelom Boha ... on tam tiez nehovori aby si si predstavil boha bez cirkvi ale len aby si si predstavil, ze by neexistovala cirkev ;)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

miki690 napísal:Nie myslim, ze nehlasa neschopnost Boha bez cirkvi . Cirkev ma byt akymsi sprostredkovatelom Boha ... on tam tiez nehovori aby si si predstavil boha bez cirkvi ale len aby si si predstavil, ze by neexistovala cirkev ;)
V každom človeku je Boh=dobro(tak to hovorí môj farár ) a aj Satan=zlo {ospravedlnujem sa safanovi a toto rozdelenie ale je to veľmi široký pojem po prečitaní opisu satanizmu ktorý si uviedol súhlaím s tým že človek sa ma rozhodovať za seba ...v tomto pohľade je každý moderný človek fakticky satanista } ale človek vždy prehrá nad svojimi slabosťami a preto nie je schopný hlásať čistotu to môže jediné Boh , veľmi ma to zaráža vidieť kňazov hlásať vždy v kostole o slabostiach a že by sme sa mali zlepšit, aj keď podotýkajú že samy občas podľahnú ..ide o princíp, že podľahli, ak svoj hriech ľutuješ je ti odpustený ..tak je to napísané ...teda nepotrebujem cirkev ani na odpúštanie hriechov pretože kňaz je len prostredník medzi mnou a Bohom. Načo teda slúži cirkev ? Mediálnu kampaň Boha ..myslím že tá nie je nutná ...(takmer ) každý človek verí v Niečo a obracia sa k tomu keď to potrebuje a vidí silu ktorú mu To dalo vtedy keď to potreboval. Boh ktorého hlása cirkev ťa veselo zabije ak neposlúchš jeho pravidlá - a to nedrýstam skús si prečítať niektoré časti biblie ...Tento milosrdný Boh povraždil toľko svojich ovečiek že by sa dal vyhlásiť za masového vraha. Boh v ktorého verím ja ma mi nebude vyhrážať že ak nebudem veriť v neho tak moja rodina ochorie ...áno aj to nám povedal pán farár....
Vieš pripadá mi to ako veľká naivnosť veriť v organizáciu ktorá ťa silou mocou chce presvedčiť o svojej pravde aj za cenu vymývania mozgov ..práve rozhľadenosť umožní človeku naplno veriť...a preto už nemám rád cirkev pretože viem že je ľahko manipulvateľná nepodstatnými svetskými vecami ako sama hlása ...
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

bez viery ludi v nadprirodzene by bola cirkev aj boh zbytocni. uz v praveku ludia verili v roznych bohov ktorim prisudzovali sposobovanie dejov ktore si inak nevedeli vysvetlit. vecsina ludi citi potrebu v nieco verit,viac ci menej.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

P3Bo: Pozri, mne mozog nikto nevymyje :) niekedy idem z kostola povzbudemy, inokedy nahnevany, proste ja si nenecham natrepat kaleraby do hlavy :) ale aj tak tu vidim urcitu potrebu cirkvi. Vies, mozno pre takych ludi ako si ty, alebo ja, alebo podla mna hocikto , kto v tejto teme obhajuje existenciu Boha a nenecha si svoj nazor len tak vziat, by cirkev potrebna nebola, ale cirkev je tu prave pre tych ludi, ktori si zo sveteho pisma nedokazu vziat to co im bolo urcene... A k tomu, ze knazi robia chyby ... neviem mozno by som to prirovnal k ucitelovi matematiky, aj ten sa moze obcas pomylit v pocitani a predsa je stale vela veci, ktore ma moze naucit. :wink: tolko asi moj nazor
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

skor by som to prirovnal k obrovskemu mnozstvu matikarov a par individui z nich klamu ziakov, mylia sa a nevedia matiku a prave ten zvysok nas dokaze nieco naucit lenze prave okolite zaujmove skupiny davaju za zly priklad tie individua hovoria ze nechcu sa ucit matiku lebo ich aj tak matikari budu klamat a podvadzat...skratka nevidia tych dobrych matikarov
jojcek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojcek »

ano existovali a existuju je to moja viera , nie som z tych sracov ktory nemaju nazor alebo su veriaci a im je to tak jedno ci existoval jezis alebo Boh stvoril tento svet ale hlavne ze im da babka cokoladku ked boli v kostole :) . Nie proste to ze som veriaci je aj preto ze som bol vo viere vychovavany a nebolo to ortodoxne cize som mal na vyber bud tomu uverim alebo nie, vobec si nemyslim ze pochadzam z opice urcite nie !!! Kazdy neveriaci si mysli ze Boh stvoril svet za 7 pozemskych dni , ale to nieje presne tak on ich stvoril za 7 dni ale bozich cize to je niekolko milionov miliard rokov no a to uz mozme chapat ako vedci vravia ze bol velky Big-Bang ano mohol ale aj ten Big Beng musel niekto stvorit ! ani ja som na tento svet neprisiel len tak !!§ Cize verim v tom ze Boh zasiahol takymto sposobom, dalej svedci o tom aj kniha knih Biblia ktora je tym dokazom a vravim ti ktori ste ju necitali ani tu nemudrujte tymi svojimi priblblymi filozofickymi recami o Darwinowej metode dobre ?? treba si to v prvomrade precitat je tam vsetko od A-Z a cela historia ludstva je tam rozpisana a vedci , archeologovia to len mozu potvrdit a taktiez ze tu bol Jezis ! tak vam poviem jedno ludstvo sa po prichode a po smrti jezisa velmi zmenilo ci sa niekomu to paci alebo nie !!! Cize verim :wink:
poharvody
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa poharvody »

teda....toto mi neda aby som nereagovala...takzeto ze si tu nieje vdaka bohu ale vdaka tvojim rodicom...a ked su oni silne veriaci je podla mna silny element v tvojom rozhodovani ci budes verit....neverim na darwinovu teoriu,ale aby si vedel on nehovori ze sme z opice,ale ze mame spolocnych predkov....7 bozskych dni???v nedelu oddychuje boh ni? tak to je co?milion rokov?? kniha knih ze biblia....no a ja poznam tiez par fantasy knih a netvrdim o nich ze su pravda....viem ze na mna teraz zautoci kopa pritomnych veriacich ale proste,musela som...takze vopred prepacte:P
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

poharvody napísal:teda....toto mi neda aby som nereagovala...takzeto ze si tu nieje vdaka bohu ale vdaka tvojim rodicom...a ked su oni silne veriaci je podla mna silny element v tvojom rozhodovani ci budes verit....neverim na darwinovu teoriu,ale aby si vedel on nehovori ze sme z opice,ale ze mame spolocnych predkov....7 bozskych dni???v nedelu oddychuje boh ni? tak to je co?milion rokov?? kniha knih ze biblia....no a ja poznam tiez par fantasy knih a netvrdim o nich ze su pravda....viem ze na mna teraz zautoci kopa pritomnych veriacich ale proste,musela som...takze vopred prepacte:P
v celom tvojom prispevku padla len jedina otazka a ten zvysok bol tvoje konstatovanie do ktoreho sa ti nejdem starat :)takze ti skusim odpovedat na otazku ze ANO rodicia maju silny vplyv na to ci bude ich dieta veriace no podla mna ako starne a nazory si v hlave uklada a ak chce byt sam veriaci bude veriaci, ak nie, tak nie ale to uz tu bolo milion krat rozoberane a kto vie mozno ten 7 bozi den nazyvany oddychom je koniec sveta :P
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

poharvody napísal:teda....toto mi neda aby som nereagovala...
rozmyslal som co ti napisat, ale asi by to bolo uplne zbytocne. nechapem preco niektori ateisti pocituju neodolatelnu tuzbu vysmievat sa z viery druhych ludi. maju plnu hubu toho aka je ta cirkev zla, netolerantna atd atd ale pritom si sami seru do papule. fakt uz z takych nemozem.
fakt nechapem ako 18 rocny clovek si moze mysliet ze v Genezise, kde je opisany vznik sveta, ktori napisali ludia pred tisicami rokov je mysleny doslovne. akoze prepac ale blba si. ked nechapete symboliku tak sa z toho nesmejte lebo vyzerate hlupo. zjavne ludia ako ty vedia o tejto teme akurat to co si precitaju v dakom plus 7 dni alebo vidia v spravach na markize ci joj.
dufam, ze sa neurazis za tento konfrontacny ton ale v tejto teme sa pravidelne objavia ludia, ktori silou mocou presviedcaju ostatnych aby ich presvedcili na vieru v boha, len preto aby sa utvrdili vo svojom nazore. osobne mi je jedno kto v co veri, ale neznesiem ak sa niekto vysmieva z viery toho druheho, pretoze aj ateizmus je viera, kedze ci boh je alebo nieje sa dokazat neda.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

SRneC napísal:... a kto vie mozno ten 7 bozi den nazyvany oddychom je koniec sveta :P
akoze dost dobra myslienka na zamyslenie... :D
inak, pokracujte este v diskusii na tema Ujo Darwin vs. kreacionismus - dobre sa na tom smeje (no offense, len niektore komentare su dooost ze usmevne, lol ).
Prispejem aj ja svojou kvapkou: Ti ktori VERIA v evoluciu podla Darwina, uvedomujete si ze pravdepodobnost vyskytu spontannych mutacii (to na com je cela evolucia zalozena - pozn. prekl. ) je prakticky rovnaka ako to, ze sa zrazu z nicoho nic objavi niekde uprostred puste mesto o velkosti NY? :oops:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Stoporko napísal:Prispejem aj ja svojou kvapkou: Ti ktori VERIA v evoluciu podla Darwina, uvedomujete si ze pravdepodobnost vyskytu spontannych mutacii (to na com je cela evolucia zalozena - pozn. prekl. ) je prakticky rovnaka ako to, ze sa zrazu z nicoho nic objavi niekde uprostred puste mesto o velkosti NY? :oops:
a to mas odkial? :shock:
nebodaj si na to prisiel sam....
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

hodiny biologie...
teraz som na nete nasiel:
Molekulárna biológia a genetika potvrdzujú, že frekvencia spontánnych mutácií jadrovej DNK predstavuje 0,5 %
za 1 000 000 rokov, t. j. 0,005 % za 10000 rokov
zo:

Kód: Vybrať všetko

http://209.85.129.104/search?q=cache:6-pH-VdQqroJ:www.aepress.sk/cardiology/pdf/2004_03/06_guidelines_02.pdf+v%C3%BDskyt+spont%C3%A1nnych+mut%C3%A1ci%C3%AD&hl=cs&ct=clnk&cd=6&gl=sk
na pripravnom kurze nam lektor z lekarskej fakulty spominal i presnu frekvenciu (uz si nespominam presne...nieco okolo 10na minus deviatu, fakt si nespominam, mozno na minus stvrtu :oops: )
Napísať odpoveď