Aky Router?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mattcho
Amateur
Amateur

Aky Router?

Príspevok od používateľa mattcho »

chcel by som sa spytat aky router by ste mi odporucili ak budem mat net pripojenie na opticku siet (ale nie optika az do domu ale do domu len ten klasicky LAN kabel). vybral by som si ho aj sam ale pri tych routroch je strasne vela funkcii ktorym vobec nerozumiem.
na tento router potrebujem pripojit prinajmensom jeden desktop ( LAN port) a jeden notebook ( cez WIFI). vyhodou by bolo ak by to bol aj VoIP router ( ak tomu spravne rozumiem tak by mi to umoznilo telefovat cez internet cez analogovy telefon).
cenovo by to sa to malo vojst do cca. 3000 SKK - samozrejme cim menej tym lepsie :)
za rady vopred dakujem
spanoo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Aky Router?

Príspevok od používateľa spanoo »

mattcho napísal:chcel by som sa spytat aky router by ste mi odporucili ak budem mat net pripojenie na opticku siet (ale nie optika az do domu ale do domu len ten klasicky LAN kabel). vybral by som si ho aj sam ale pri tych routroch je strasne vela funkcii ktorym vobec nerozumiem.
na tento router potrebujem pripojit prinajmensom jeden desktop ( LAN port) a jeden notebook ( cez WIFI). vyhodou by bolo ak by to bol aj VoIP router ( ak tomu spravne rozumiem tak by mi to umoznilo telefovat cez internet cez analogovy telefon).
cenovo by to sa to malo vojst do cca. 3000 SKK - samozrejme cim menej tym lepsie :)
za rady vopred dakujem
Ja to mam doma urobene rovnako..mam wi-fi router...z neho mam wifi-net na laptop a este aj 2x kablom tahany net...a z routra mi ide kabel do VoIP telefonu..ale to ti musi povolovat provider...aspon myslim???
mattcho
Amateur
Amateur

spanoo napísal:Ja to mam doma urobene rovnako..mam wi-fi router...z neho mam wifi-net na laptop a este aj 2x kablom tahany net...a z routra mi ide kabel do VoIP telefonu..ale to ti musi povolovat provider...aspon myslim???
- to teda fakt netusim...ale ja sa zaobidem aj bez toho VoIP - hlavne mi ide o to aby mi niekto odporucil konkretne modely z ktorych by som si mohol vybrat
spanoo
Star
Star

Príspevok od používateľa spanoo »

http://www.shark.sk/default.aspx?conten ... od_id;9915

Ja pouzivam tento...nieje to ziadny lacak, ale nieje ani moc drahy...A nikdy som s nim nemal problem, ze by mi zamrzol alebo nestihal....Proste Nikdy nezlihal
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

mattcho napísal:- to teda fakt netusim...
VoIP musi podporovat provider....teda u neho sa musi ta sluzba aktvivovat...
mattcho
Amateur
Amateur

hmm pokial viem tak oni zatial ip telefonovanie nemaju ale aj tak by VoIP funckia na routri bola plusom do buducnosti... hlavne by som vas poprosil nieco konkretne odporucit ak by ste mohli...dik
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No kamarat mi ukazoval Jeden router /wifi/lan .. ktory mal v sebe tusim 60GB disk a este mal v sebe integrovany soft na torredy takze clovek nemusel mat pustnen PC cele dni ...router mu to za neho stiahol a on si to len skopiroval na disk a samozrejeme tento router moze fungovat aj ako FTP serverik....no link akurat neviem som v praci(link je ulozeny na domacom PC) ale urcite dodam... zajtra okolo obeda... :wink: :wink:
VoIP si myslim ze hej je dobra vec ale je to este tak malo orzsirena sluzba ze najblizsi rok tuto na slovensku sa to nejaq moc neoplati vynimku tvoria volania do zahranicia kde VoIP by bol perfekny pokial aj druha dotycna osoba to ma...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mattcho: Canyon Mimo

Enduro3333: Nepis tucnym pismom, lebo zacnem vsetky dalsie prispevky po tebe mazat!!!
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:mattcho: Canyon Mimo

Enduro3333: Nepis tucnym pismom, lebo zacnem vsetky dalsie prispevky po tebe mazat!!!
sorry.. uz to upravujem...
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Takze konkretizujem svoje informacie tu je link na te router

http://cz.asus.com/products.aspx?l1=12& ... odelmenu=1 myslim ze vybavenie a vsetko okolo toho je dost cool takze sa oplati..p.s. aj ja si ho kupim...
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Linksys
http://www.pc-cennik.sk/zbozi/routery/s ... 0:1850:406

Pripadne ak ti je wifi zbytocne (napr ak nemas notebook ) tak ti stacia aj klasicke:
http://www.pc-cennik.sk/zbozi/routre/si ... 51:498:406

:wink:
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Link sys su jedny z naj routerov vo firme ich nastavujem a aj jeden mam doma ..perfekne uzivatelske rozhranie vela moznosti(od typu routera ) aj tie doporucujem...
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

jj tiez odporucam Linksys
WRT54xx
Napísať odpoveď