Remote Desktop

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Remote Desktop

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Rad by som vas poprosil o pomoc ..doma by som rad sprevadzkoval Remote desktop over internet.. postupoval som presne podla rad na stranke:

Kód: Vybrať všetko

http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/expert/northrup_03may16.mspx
no lenze ten finalny krok mi nejde .. von sa pripajam cez dva routre .. na nich som nastavil otvorenie daneho portu... no stale ked sa chcem pripojit na verejnu IPcku ADSL (mam nastavenene staticke pridelovanie IPcky)routera cez tento request tak mi to vypisuje ze stranka sa neda zobrazit a ma to nepripoji .. mozete mi nieco doporucit nejaky soft alebo nejake ine nastavenia ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pre vzdialenu plochu mozes skusit napriklad RealVNC, ktory ponuka dostatok nastavenia. Samozrejme v tvojom pripade je potrebne mat presmerovane porty.
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Diki ... presmerovane porty... na ADSL routery zapnem virtualny server a dam dane porty na ipcku wifi routera .. na wifi routery zase aktivujem forward procesing protocol na otvorenie danych portov v ramci jeho LAN siete... to mi umoznilo aby ficali torredy.... tak som to skusal aj podla toho navodu no nic ..skusim ten soft a dam vediet ..diki hojko :smt006 :smt003

Len mam jeden dotaz.... ten soft co spominas... staci ho mat nainstalovane na domovskom pc alebo to je soft typu Main domovske PC a klient hostovske PC ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Klient si installnes na PC z ktoreho to chces ovladat. Ten PC, ktory ides ovladat musi mat nainstalovany server RealVNC. To je ako keby si chcel ovladat televizor a pritom by TV nemal podporu dialkoveho ovladania.
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

jj toho som sa obaval...to poznam taky podobny soft mame vo firme kde zacinam ako LAN/EDi admin...problem je ze ja chcem moje PC ovladat z prace a tu ziaden soft instalovat len tak nemozemem(pokial nechcem dostat karne=premie dole alebo vyhadzov )...neva skusim sa pohrat este s tymi portami a uvidime.. snad to pojde aj bez extra softu..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Myslim, ze to pojde aj bez instalacie, cize to len pustis, ci si to stiahnes alebo prinesies na USB kluciku, je to len na tebe.
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

takze po prve musis mat povolene remote desktop pripojenia...
na pc musis mat povoleny port 3389
uzivatel ktory je v skupine remote desktop musi mat NIE prazdne heslo
teso
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa teso »

Enduro3333 napísal:jj toho som sa obaval...to poznam taky podobny soft mame vo firme kde zacinam ako LAN/EDi admin...problem je ze ja chcem moje PC ovladat z prace a tu ziaden soft instalovat len tak nemozemem(pokial nechcem dostat karne=premie dole alebo vyhadzov )...neva skusim sa pohrat este s tymi portami a uvidime.. snad to pojde aj bez extra softu..
ak si vo firemnej lan, mas vobec povoleny port smerom von z LAN? pretoze ak to na firewalle povolene nie je, tak mas smolu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

deblasco napísal:takze po prve musis mat povolene remote desktop pripojenia...
na pc musis mat povoleny port 3389
uzivatel ktory je v skupine remote desktop musi mat NIE prazdne heslo
kuk ten link co som hodil tam to je vsetko popisane a tak som to tam aj urobil... :wink:
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

teso napísal:ak si vo firemnej lan, mas vobec povoleny port smerom von z LAN? pretoze ak to na firewalle povolene nie je, tak mas smolu.
hm to neviem ... ale zistim to lahko skusim sa pripojit odniekial z NET caffe alebo od kamosa.... a diki :happyrespect:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Enduro3333: Nepis tucnym pismom, lebo zacnem vsetky dalsie prispevky po tebe mazat!!! A edituj si laskavo svoje prispevky, ked ides pisat odpovede pre viacej ludi!!!
wolf14
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolf14 »

Enduro3333:
takze podla toho navodu sa napajas cez internet explorer ? Skus sa vykaslat na to cez IE a na svojom PC si len povol pripojenie a naforwarduj si port 3389 a pripoj sa tak ze na pc s ktoreho sa chces pripojit pojdes do start/vsetky programy/prislusenstvo/komunikacia/pripojenie vzdialenej plochy a tam natukaj IP adresu pc na ktory sa checs pripojit.... aspon ked som si pozeral ten navod tak to vyzeralo ze sa snazis napojit cez IE....vyskusaj toto..ja to tak pouzivat velmi casto a no problem... :)
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

diki skusim..... :smt003
Fulko
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fulko »

logmein.com na svojom kompe doma si naisntalujes soft a v robote ides cez stranku...nevyhoda: nemozes kopcit zo svojho kompku k sebe...
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Ak sa chces pripajat z roboty domov, tak by nebolo zle riesenie realVNC, kedze ti staci mat na flashke jediny EXE subor realVNC.Ale doma musis nainstalovat RealVNC server, ako bolo spominane.
Zle riesenie nieje ani windowsacka vzdialne plocha,ale musis mat povolene to co bolo spominane a nezabudni doma zaheslovat uzivatela pod ktorym sa budes prihlasovat, bo inak sa to windows nepripoji, bo to bude brat ako nezabezpecenu siet.
Napísať odpoveď