CS 1.6 Server (pomoc)

Všetko ohľadom Linuxu...
chronix
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

CS 1.6 Server (pomoc)

Príspevok od používateľa chronix »

Hello.
Mám taký problém s Linuxom Gentoo že som si na server nainštaloval CS 1.6 že si tam spravím server ale idem podla návoda

Kód: Vybrať všetko

http://www.cstrike.ro/tutorial_cs16_nosteam_linux.php
a normalne i ho spustí ale ked zavriem ssh alias putty tak sa cs server vypne...
Skúšal som ho spustit aj cez: nohup ./hlds_run -game cstrike +ip 86.***.***.* +port 27015 +maxplayers 12 +map de_dust2
Ale nešlo... Vypísalo mi to
chronix CS # nohup ./hlds_run -game cstrike +ip 86.***.***.* +port 27015 +maxplayers 12 +map de_dust2
nohup: ignoring input and appending output to `nohup.out'
Taktiež som so skúsil spustit cez screen pomocou tohoto píkazu
screen -A -m -d -S hlds ./hlds_run -game cstrike +ip 86.***.***.* +port 27015 +sv_lan 1 -nomaster +maxplayers 13 +map de_dust2
a toto mi zase vypísalo:
chronix CS # screen -A -m -d -S hlds ./hlds_run -game cstrike +ip 86.110.226.8 +port 27015 +sv_lan 1 -nomaster +maxplayers 13 +map de_dust2
-bash: chronix: command not found
Mno a už som z toho na nervy keby neikto vie poradit ešte niejký sposob budem vdačný.... :roll:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Screen mas nainstalovany???
chronix
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Screen mas nainstalovany???
nie... Kua v tombude problém... Idem ho nainštalovat... A dám vediet..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nainstaluj, pusti ho. Potom normalne si najdi cestu k CSku, cize cd /, cd home, cd cd... alebo ako to mas. Nasledne ho spusti cez hlds, zrejme ako ./hlds -prepinac1 -prepinac2 atd... Ked sa rozbehne, stlacis CTRL+A+D a tym odides zo Screena, ktory bude bezat na pozadi. Ked sa budes chciet vratit, tak napises: screen -r, pripadne screen -rd.
chronix
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dikes ide to jedine čo som spravil som to radšej zmazal a znova nainštaloval to CSko a nainštaloval som screen a spustil a kráse jedeee :):)
Moc krááát dik..
chronix
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Mno ešte by som sa xcel spýtat že ako teraz ten server urobím NONSTEAM ??
Lebo čo som našiel návody boli iba pre WIN :-/...
Dik
//edit: Prosim vas ak by ešte neikto vedel ako sa inštaluje AMX mod tam by bolo fajt ale beží to na LINUXe nie na WINe lebo na win som našiel zase plno návodou a na linux iba pár aj to nefunkčných... :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Potrebujes zmenit DLL kniznice.

Instalacia AMX je trivialna, staci len pridat kniznice a to je cele. Mody potom instalujes len nahranim a dopisanim do configu AMXka.
http://amxmod.net/doc/?p=metamod
http://amxmod.net/doc/?p=amxinstall
http://amxmod.net/doc/?p=amxsetup
To je cele, nic slozite.

Do CS sa prilis nevyznam, ale AMX je udajne dost stary a preto je lepsie pouzivat AMX-X.
chronix
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ok dikes :) Inak už aj ten NoNSteam je spravený...
Musíte si stiahnut na server nonsteam patch a potom pomocou tohto príkazu to spustíte..
screen -A -m -d -S hlds ./hlds_run -game cstrike +ip 86.110.22*.* +port 27016 +sv_lan 1 -nomaster +maxplayers 13 +map de_dust2 &
chronix
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ešte by som sa xcel spýtat že ako teraz rozdelím ked mam dva servery aby na tom prvom servery neboli tí istý admini ako na druhom proste bay to bolo zvlášt...
turtlak
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa turtlak »

juuuj tak tato tema ma zaujala. taaakze som si jedneho pekneho dna (vlastne nebol ani moc pekny) spravil virtual server na pipni.cz. no a spustil som ten super virtual server (vlastne nebol vobec super) a nahodil tam CS server. vsetko som si nastavil a spustil cez SSH (pre windowsakov putty) server. parada. vsetko slapalo ako malo. hoci ten virtual server bezal len na 333Mhz, aj tak to pre 4 hracov staci. takze nestazoval som sa. ale akonahle zavrem puttynu alebo ssh, tak server sa vypne. tak som skusil spravit spustac. vytvoril som subor cs-server.sh a ten obsahoval :
!#/bin/bash (proste magic byte, zabudol som ako to uz vyzera)
sh hlds -parameter hentaky -dalsi +map mapa a bla bla bla plno parametrov

ked som to pustil, tak to spustilo tak isto ten server. ale tiez ked som dal ctrl+c, tak mi ho vyplo aj ked som vypol ssh/putty. skusil som pridat adresu toho spustaca do suboru bootmisc a uplne ho ignorovalo (ale ked som tam dal gta san andreas spustac, tak to slo). mno a neviem spravit, aby mi vzdy po spusteni servera spustilo aj teamspeak server aj CS server :(
chronix
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

turtlak napísal:juuuj tak tato tema ma zaujala. taaakze som si jedneho pekneho dna (vlastne nebol ani moc pekny) spravil virtual server na pipni.cz. no a spustil som ten super virtual server (vlastne nebol vobec super) a nahodil tam CS server. vsetko som si nastavil a spustil cez SSH (pre windowsakov putty) server. parada. vsetko slapalo ako malo. hoci ten virtual server bezal len na 333Mhz, aj tak to pre 4 hracov staci. takze nestazoval som sa. ale akonahle zavrem puttynu alebo ssh, tak server sa vypne. tak som skusil spravit spustac. vytvoril som subor cs-server.sh a ten obsahoval :
!#/bin/bash (proste magic byte, zabudol som ako to uz vyzera)
sh hlds -parameter hentaky -dalsi +map mapa a bla bla bla plno parametrov

ked som to pustil, tak to spustilo tak isto ten server. ale tiez ked som dal ctrl+c, tak mi ho vyplo aj ked som vypol ssh/putty. skusil som pridat adresu toho spustaca do suboru bootmisc a uplne ho ignorovalo (ale ked som tam dal gta san andreas spustac, tak to slo). mno a neviem spravit, aby mi vzdy po spusteni servera spustilo aj teamspeak server aj CS server :(
mno s týmto som mal aj ja problém...
Spuštaj to CS cez screen

Kód: Vybrať všetko

screen -A -m -d -S hlds ./hlds_run -game cstrike +ip 86.110.22*.* +port 27016 +sv_lan 1 -nomaster +maxplayers 13 +map de_dust2 &
tak ty to pojde určite aj ja to tam spuštam a funguje :P
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Normálne to funguje tak, že keď ukončíš shell, z ktorého si spustil nejaký program, tak sa ukončia aj všetky programy, ktoré si v tom shell spustil.

V podstate sú tri riešenia.
1. Program, ktorý spúšťaš vie bežať ako daemon.
2. Použiješ program screen a pri ukončovaní sa od toho programu iba odpojíš (a teda shell sa neukončí).
3. Použiješ program nohup, ktorý povie programu, aby sa pri vypnutí shellu, z ktorého bol spustený, neukončil.
turtlak
Medium Expert
Medium Expert

dakujem za odpovede
vsetko fici. pustam to cez shell skriptik, kde je toto:
#!/bin/bash

cd /root/cs-server/
screen -A -m -d -S hlds ./hlds_run -game cstrike +port 27016 +maxplayers 6 +map fy_buzzkill &

chcel som aby po restarte servera (u pipni je stabilita nulova) nabehol server znovu, aby som nemusel stale cez ssh pustat server. takze:
cd /etc/init.d
nano bootmish.sh (alebo tak nejak sa volal ten subor)
a potom som tam pridal odkaz na spustat. nejako ho odignorovalo.
preco?

kazdopadne ste vitani na 193.86.233.252:27016 :) dnes by som to chcel spustit tak, aby mi aj po restarte nabehol server. takze myslim, ze zajtra to pojde ako ma. ale je to steam server.
este ma tak napadlo.... da sa spravit s tymto virtual serverom velmi fajny trik (no ono to nie je ziadny trik, len taka vychytavka):
staci ist na www.ubuntuguide.org a je tam maly navodik (pri sekcii ssh) ako mountnut napriklad z virtualneho servera nejaky priecinok :) ja som si mountol root priecinok a skopcil si tam mapy do cs. je to velmi rychle a ulahci to a usetri vela casu
cez prazdniny by som tam chcel este spustit shoutcast server a pustat stream :) takze mozno aj radio tam pobezi. ale to az ked bude viac casu a najdem nejakych moderatorov na to.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Spravis si dva adresare, adresar CS1 a CS2. Pouzijes napriklad normalne configy, len zmenis IP a porty. Jeden moze bezat na porte 27015 a ten dalsi na 27016. Mozes si tam definovat vlastny adminov, jeden moze byt normalny DE server a dalsi AIM server.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

chronix: Akym sposobom to mas riesene??? Mas dva servre na inych portoch, ktore bezia z jedneho adresara alebo mas dva adresare pre tie servre???
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

hojko napísal:chronix: Akym sposobom to mas riesene??? Mas dva servre na inych portoch, ktore bezia z jedneho adresara alebo mas dva adresare pre tie servre???
A ako to je vyhodnejsie? Mat 2 adresare, alebo spustit hru z jedneho adresara na roznych portoch? Alebo to je v "zatazeni" servera jedno. Daju sa potom riesit aj inym sposobom admini na dvoch servroch (ak to je spustene z 1 adresara?)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Podla mna dva adresare s hrou, pretoze mozes pouzivat odlisne nastavenia servera, mozes pouzivat ine mody v pripade AMX, inych spravcov a celkovo... Mas dva rozdielne log adresare, ktore mozes generovat do dvoch rozlicnych statistik alebo kludne jednej spolocnej.
turtlak
Medium Expert
Medium Expert

test napísal:Spravis si dva adresare, adresar CS1 a CS2. Pouzijes napriklad normalne configy, len zmenis IP a porty. Jeden moze bezat na porte 27015 a ten dalsi na 27016. Mozes si tam definovat vlastny adminov, jeden moze byt normalny DE server a dalsi AIM server.
ehm ak to malo byt adresovane mne, tak netusim ako mi to pomoze vyriesit problem, aby sa mi to spustilo po starte virtual servera...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Nebolo to tebe.
chronix
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nj.. už to mam urobené tak že každý port je v inom adresáry... Teda adresár = cela hra CS... Uk ož to fahá..
Napísať odpoveď