verejna ip

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Matisek
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

verejna ip

Príspevok od používateľa Matisek »

da sa nejakym jednoduchym sposobom zistit ci mam verejnu alebo neverejnu IP? (viem ze mam verejnu ale keby som nevedel :D ) diki

PS: nemyslim sposob, ze sa opytam poskytovatela internetu
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Pozrieš, akú máš IP vo Windowse (alebo inom OS) a porovnáš ju z napr. tou, čo sa ti zobrazuje tu (ak sú rovnaké, máš verejnú IP, ak nie su, tak pravdepodobne verejnú IP nemáš (alebo ideš cez nejaké proxy :wink:))
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Na intraku to mame tak, ako napisal chrono v prvom pripade. Teda ipconfig mi ukaze tu istu ip, ako napr whatismyip.com. No ak spustim webserver, tak ten funguje len na LANke. Co to znamena? PCklub nam blokuje porty smerom von?

(Chcem tym naznacit, ze nie vzdy, ak sa ti ipcky zhoduju, tak sa daju vyuzit vsetky sluzby verejnej IP, no prosim niekoho o upresnenie, ci to chapem spravne)
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Chlapci maju pravdu, este upresnim: Start, spustit - napis cmd, naskoci okno tam napis: ipconfig -all a pozri si Adresu IP. Chod na www.whatismyip.com a porovnaj. Ked ssa zhoduju, mas verejnu :wink:
chrono
VIP
VIP

ppt napísal:Na intraku to mame tak, ako napisal chrono v prvom pripade. Teda ipconfig mi ukaze tu istu ip, ako napr whatismyip.com. No ak spustim webserver, tak ten funguje len na LANke. Co to znamena? PCklub nam blokuje porty smerom von?

(Chcem tym naznacit, ze nie vzdy, ak sa ti ipcky zhoduju, tak sa daju vyuzit vsetky sluzby verejnej IP, no prosim niekoho o upresnenie, ci to chapem spravne)
Aký webserver používaš? Ak je to Apache, skontroluj, či máš v konfiguračnom súbore Listen 0.0.0.0:80.
Ak to to tam máš (alebo to nepôjde ani po zmene), tak vám pravdepodobne niektoré porty blokujú (robí to napr. aj Slovanet).
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

chrono napísal:Aký webserver používaš? Ak je to Apache, skontroluj, či máš v konfiguračnom súbore Listen 0.0.0.0:80.
Ak to to tam máš (alebo to nepôjde ani po zmene), tak vám pravdepodobne niektoré porty blokujú (robí to napr. aj Slovanet).
Chrono: mam tam: Listen 80
Budeme to mat celkom urcite nejak bloknute. Totizto na intraku je mnoho uzivatelov takych, ako aj ja. Takmer kazdy ma vytvoreny public ftp server na zdielanie dat medzi studentmi. Ak by to bolo povolene, tak by to automaticky znamenalo zvyseny prenos dat v ramci internetu, kedze na ftpcka (httpcka) by sa mohli napojit aj ludia zvonku. Otazocka: Ak by som si zmenil port http servera, tak by mi to slo? Inak povedane: je mozne, ze niektore porty su povolene, alebo budeme mat takto zakazane vsetky porty?
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: verejna ip

Príspevok od používateľa juslik »

Matisek napísal:da sa nejakym jednoduchym sposobom zistit ci mam verejnu alebo neverejnu IP? (viem ze mam verejnu ale keby som nevedel :D ) diki

PS: nemyslim sposob, ze sa opytam poskytovatela internetu
a nebolo by jednoduchsie povedat od akej spolocnosti mas net a povie ti to niekto ?
chrono
VIP
VIP

ppt napísal:Otazocka: Ak by som si zmenil port http servera, tak by mi to slo? Inak povedane: je mozne, ze niektore porty su povolene, alebo budeme mat takto zakazane vsetky porty?
Je možné, že sú povolené aj niektoré porty na pripojenie z vonku (vyskúšaj napr. skenovať porty pomocou programu nmap).
piton
King
King

juslik napísal:a nebolo by jednoduchsie povedat od akej spolocnosti mas net a povie ti to niekto ?
Ja mam net od spolocnosti Martin Horny One+, povedz mi aku mam IP :wink:
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

skusil som to prikazom

Kód: Vybrať všetko

nmap ip -P0
pricom za ip som dal ip adresu pocitaca, ktory je na nasej lanke online. Vysledok:
Starting Nmap 4.20 ( http://insecure.org ) at 2007-05-04 20:00 CEST
Interesting ports on DNSmenopocitaca (ip):
Not shown: 1696 filtered ports
PORT STATE SERVICE
113/tcp closed auth

Nmap finished: 1 IP address (1 host up) scanned in 52.949 seconds
Mam zle parametre prikazu, alebo je vsetko blokovane?

//edit: teraz som pristupoval na dany komp zvonku, kedze nie som na intraku, ale doma..
chrono
VIP
VIP

To skôr vyzerá na to, že tie porty sú blokované.
Vyskúšaj pridať parameter -p 1024-65535
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa juslik »

piton napísal:Ja mam net od spolocnosti Martin Horny One+, povedz mi aku mam IP :wink:
primitiv..sak zas to nevim ake hento typujem ze nemas verejnu a sak keby niekto nahoodu mal ten isty net ako on a ten druhy vie ci maju verejnu alebo nie ...a sak a na co ti to je ? chces si zaozit volaky server alebo co ? ak ano zaloz a nepijde im napojit tak verejnu nems a hotovo..a aj tak sa ten chlapec nejak o tuto temu nezaujima ani nenapise ani nic...
Matisek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Matisek »

a o co sa mam viac zaujimat? neviem o co ti ide ... povedali ako , podakovanie uz bolo v 1 prispevku ... tak cus ... PEACE
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

chrono napísal:To skôr vyzerá na to, že tie porty sú blokované.
Vyskúšaj pridať parameter -p 1024-65535
vypis:
Starting Nmap 4.20 ( http://insecure.org ) at 2007-05-04 20:17 CEST
All 64512 scanned ports on dnsmeno (ip) are filtered

Nmap finished: 1 IP address (1 host up) scanned in 12919.939 seconds
Nemoze to ukazovat preto tak, lebo dany PC ma zapnuty firewall?
chrono
VIP
VIP

Môže.
piton
King
King

juslik napísal:primitiv..sak zas to nevim ake hento typujem ze nemas verejnu a sak keby niekto nahoodu mal ten isty net ako on a ten druhy vie ci maju verejnu alebo nie ...a sak a na co ti to je ? chces si zaozit volaky server alebo co ? ak ano zaloz a nepijde im napojit tak verejnu nems a hotovo..a aj tak sa ten chlapec nejak o tuto temu nezaujima ani nenapise ani nic...
Chlapce klud... nemusis ma urazat ok? :roll: Myslel som to ironicky, lebo kopu ludi ma lokalnych providerov... A hlavne ked uz som tu pisal sposob ako zistit aku ma ip...
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

chrono napísal:Môže.
A je to viac ako pravdepodobne? Alebo to by musel mat dotycny velmi dobre nastaveny firewall, kedze nmap ukazal len port 113?
lamiaq
Novice
Novice

Príspevok od používateľa lamiaq »

chlapci klud. samozrejme ze ked su zakazane vsetky porty smerom dovnutra.... vam sa nepodari nijakym sposobom port len tak otvorit. Toto je vecou providera a bezpecnosti jeho siete. Pokial si zaplatite za verejnu IP a provider neni ch*j tak vam otvori aj porty. Vynimkou su napr. intraky a pod. kde je nutne dodrzat urcitu bezpecnost, kedze 99% uzivatelov su lamy a chu*i. V pripade ze mate blokovane porty asi najjednoduchsie je pouzit tunel povedzme cez HAMACHI. No a samozrejme ti zdatnejsi vedia aj o inych sposoboch :)
chrono
VIP
VIP

Porty blokuje napr. aj Slovanet. Dajú ti verejnú IP, ale www, smtp... zablokujú (aby si si nemohol urobiť vlastný server a musel si prípadne u nich zaplatiť webový priestor...).
Panzerfaust
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Panzerfaust »

Môj provider tvrdí, že mám verejnú IP adresu, ale mne sa nezdá. Treba to nejako prestaviť aby bola verejná? Prosím o odpoveď.
Napísať odpoveď