Pripomienky ku KARME
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
peterkozel: Zbytocne sa rozculujes, castokrat ta karma nie je za dany prispevok, ale za viacere prispevky a ked uzivatel zbadal tvoj prispevok, tak ti dal karmu, mohlo to byt za ten minuly alebo za celkovy dojem. Ja mam tiez par minusiek za uplne nezmysli, ako su napriklad pravidla fora, ale nerobim z toho vedu. Ked si pozriem ine minuska, napr. martin44 alebo t0m4s3, tak z toho az rozum zostava stat.
Ja beriem všetky mínuska, viem ich pochopiť. Možno nie so všetkými súhlasím.
Niektoré boli oprávnené, niektoré sa mi zdajú prehnané, niektoré nepochopili môj príspevok(lebo som ho možno chápal len ja), ale objektívne ich viem pochopiť.
Ja zase nedávam veľmi mínuska. Dal som dve. Výnimočne. Jednoducho ako si čítam príspevky, nezdá sa mi to až také, že by som mal dávať mínusky. Ja radšej píšem príspevky.
Napr. opačný názor nie je podľa mňa dôvod na mínus.
A aj keby som ich dostal aj 100, netrápili by ma, takisto ako netrápili ani Martina44. berte si príklad
(Beriem to iba ako názor druhých ľudí, nič viac. Vyjadrenie sympatií či nesympatií. )
Niektoré boli oprávnené, niektoré sa mi zdajú prehnané, niektoré nepochopili môj príspevok(lebo som ho možno chápal len ja), ale objektívne ich viem pochopiť.
Ja zase nedávam veľmi mínuska. Dal som dve. Výnimočne. Jednoducho ako si čítam príspevky, nezdá sa mi to až také, že by som mal dávať mínusky. Ja radšej píšem príspevky.
Napr. opačný názor nie je podľa mňa dôvod na mínus.
A aj keby som ich dostal aj 100, netrápili by ma, takisto ako netrápili ani Martina44. berte si príklad
(Beriem to iba ako názor druhých ľudí, nič viac. Vyjadrenie sympatií či nesympatií. )
-
P3Bo
Guru wannabe
Prepač ale nedalo mi aj keby si dostal 100 tak by si ešte stále bol medzi tými zelenými a jednoducho by sa ináč posudzovali tvoje príspevky ako napríklad martinove. Strašne sa snažím vyhýbať tejto téme nikdy to nedopadne dobre keď sem prídem, ale ja som si dal záväzok že keď dosiahnem rank king tak prestanem chodiť na hojko. Akosi som zistil že tu pribúda tém akú máte voňavku a príde za mesiac tisíc nezmysluplných príspevkov a pár skupín ľudí tu vedie žabo-myšie vojny v téme Boh naboženstva kde si dávajú k- za opačné názory a najradšej by sa povraždili. A potom raz z ničoho nič príde niekde príspevok typu: niekto zomrel, praskol kondóm (možno to znie smiešne ale fakt keď je tehotná tak si fakticky zničila celý život) atď.ETieNne napísal: A aj keby som ich dostal aj 100, netrápili by ma, takisto ako netrápili ani Martina44. berte si príklad
A až vtedy si uvedomím že aj keď tu chodím viac menej aj preto aby som poradil keby trebalo tak nemôžem pretože skutočné problémy si musí každý rieśiť sám a žiadne hojko mu nepomôže taký potom zlý pocit na duši že mu/jej nedokážete trápenie nijako uľachčiť.
Kua jak som OT
-
Mek
Addict
tiez chodim do tejto temy len "read-only", ale teraz mi to neda...
ja neviem, kedy si tu ludia konecne uvedomite, ze sa vyslovne zakazalo sem pisat za co ste dostali karmu -, a lutovat sa, ze ako je to mozne a ze to musel byt riadny magor atd... ja som tiez dostal minuska za blbosti a nemusim to tu vypisovat, aj tak to nikoho nezaujima. A ti, co maju na to pravomoci, to uvidia aj tak.
ja neviem, kedy si tu ludia konecne uvedomite, ze sa vyslovne zakazalo sem pisat za co ste dostali karmu -, a lutovat sa, ze ako je to mozne a ze to musel byt riadny magor atd... ja som tiez dostal minuska za blbosti a nemusim to tu vypisovat, aj tak to nikoho nezaujima. A ti, co maju na to pravomoci, to uvidia aj tak.
-
Explo!D
Darca
sorry ze to poviem takto ale mne to uz pride tak ze v tejto teme sa dookola riesia tie iste veci. Vsetko co new user potrebuje o karme vediet je na prvych stranach, potom asi 10 stran su dotazi a zbytok spam tipu "mam - karmu, boze, nieee" Potom je tu druha strana ludi ktory o karme normalne diskutuju ale tuto mi prave pride ze tie prispevky sa coraz viac opakuju.
-
7iro
Zablokovaný
Súhlasímhojko napísal:peterkozel: Zbytocne sa rozculujes, castokrat ta karma nie je za dany prispevok, ale za viacere prispevky a ked uzivatel zbadal tvoj prispevok, tak ti dal karmu, mohlo to byt za ten minuly alebo za celkovy dojem. Ja mam tiez par minusiek za uplne nezmysli, ako su napriklad pravidla fora, ale nerobim z toho vedu. Ked si pozriem ine minuska, napr. martin44 alebo t0m4s3, tak z toho az rozum zostava stat.
-
zuzkazuzka
VIP
-
7iro
Zablokovaný
Prosím neodzadzujte ma tak velmi od chodenia na toto forumzuzkazuzka napísal:Zato ty rozdávaš negatívnu karmu jedna radosť....Tak tomu sa hovorí karma v pravom slova zmysle (dostaneš, čo dávaš, či tak nejako??)
no neviem neviem ako si to predstavujes ten komentar bude akoze pre koho ? zbytocnost takto ako to je to je dobre.zelovoc napísal:tak ma napadlo, aj ked sa to tu uz urcite riesilo ale nedalo by sa pri komentaroch karmy spravit to aby som mohol na ne reagovat, bez toho aby som vedel ze o koho sa jedna?
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
no v tom zmysle ze ked si precitam komentare ku karme, rad by som na ne niekedy reagoval, ibaze nemozem kedze je to anonymne, ale keby tam bola daka ikonka akoze reakcia tak by sa to dalo. ale si fak off kedze uz sa to tu riesilo ale neako perspektivne by sa s nad tym mohlo uvazovat.ob3l1x napísal:no neviem neviem ako si to predstavujes ten komentar bude akoze pre koho ? zbytocnost takto ako to je to je dobre.
neviem ako je to možné, ale od začiatku som mal z teba pocit, že sem chodíš len preto, aby si mal karmu úplne najvyššiu, aby každý s tebou len súhlasil, aby si mal najvyšší rank alebo rovno moderátor. Myslím, že si to bol práve ty, ktorý sa priznal, že jeho najväčší sen je stať sa módom tu na fóre. Ak sa mýlim, prepáč mi to.P3Bo napísal:Prepač ale nedalo mi aj keby si dostal 100 tak by si ešte stále bol medzi tými zelenými a jednoducho by sa ináč posudzovali tvoje príspevky ako napríklad martinove. Strašne sa snažím vyhýbať tejto téme nikdy to nedopadne dobre keď sem prídem, ale ja som si dal záväzok že keď dosiahnem rank king tak prestanem chodiť na hojko. Akosi som zistil že tu pribúda tém akú máte voňavku a príde za mesiac tisíc nezmysluplných príspevkov a pár skupín ľudí tu vedie žabo-myšie vojny v téme Boh naboženstva kde si dávajú k- za opačné názory a najradšej by sa povraždili. A potom raz z ničoho nič príde niekde príspevok typu: niekto zomrel, praskol kondóm (možno to znie smiešne ale fakt keď je tehotná tak si fakticky zničila celý život) atď.
A až vtedy si uvedomím že aj keď tu chodím viac menej aj preto aby som poradil keby trebalo tak nemôžem pretože skutočné problémy si musí každý rieśiť sám a žiadne hojko mu nepomôže taký potom zlý pocit na duši že mu/jej nedokážete trápenie nijako uľachčiť.
Kua jak som OT
Prečo by si mal skončiť s fórom ak dosiahneš rank king? Vidím to tak, že rank je jediná vec, ktorá ťa zaujíma a preto sem chodíš. Skús mi to objasniť a ver mi, že by som bol rád ak sa v mojich úvahách mýlim.
pre mna napr je pocet prispevkov a karma irelevantna, ano, potesim sa, ked dostanem karmu plus, idealne ked niekomu pomozem, a niekedy nechapem z karmy minus alebo textu co pride s nou, ale hlavna podstata preco sem chodim je diskusia - je tu dost rozumnych userov a isty standart co sa tyka vedenia a spravovania fora, co my na kopec inych for kde som aktivny chyba.
Ja si nemyslim ze by to bol dobry napad. Pätolizaci by rozdavali K+ ako divi a cakali by ze aj im sa nejake to + ujde. A platilo by len jedno: oko za oko...P3Bo napísal:Jediné čo by pomohlo by bolo vidieť kto ti dal k- /k+ asi by veľa hrdinom ktorý rozdávajú k- bez rozmyslenia zriedlo a dva krat by si premysleli či to spravia.
Neviem, ja radšej vyjadrujem nesúhlas v príspevkoch, keď sa už niekto vážne nevie správať alebo je arogantný, neslušný.. atď. Vtedy by si ju možno zaslúžil, ak sa nevie poučiť, alebo nevie diskutovať.
Názory by museli byť asi extrémne aby boli na mínusovú karmu. To, že má niekto iný, alebo nesprávny názor, neznamená, že je zlý.
Mám radšej argumentovanie ako anonymné mínusové karmovanie. Ak mi niekto dáva mínusovú karmu, mal by k nej napísať niečo konštruktívne. Nie som dokonalí a mali by sme uvažovať o každej kritike našich názorov.
Zaujímavé, že na plusovú karmu sa nikto nesťažuje, samozrejme, že nie, keď nám hladká ego, však??
A tá tiež nemusí byť častokrát objektívna, niekto ju môže dostať za niečo, za čo by mu ju ďalších 100 ľudí nedalo. A tak je to aj s mínusovou.
Proste je to čisto subjektívna vec, tak sa s tým zmierte. A ak si niektorí myslia, že sú dokonalí, tak nech si nájdu iné miesto kde ich budú zbožňovať.
Áno, každý systém má aj svoje chyby. A tým, že je karma subjektívna sa udeľujú všelijaké karmy. Ale je to právo každého. Aj keby tam nenapísal nič, tak je to OK.. lebo vyjadril svoj názor takýmto spôsobom.
Navyše ak by došlo k poškodeniu užívateľa, dá sa to jednoducho napraviť.
Aj v skutočnom živote sa nekamarátite so všetkými 35 spolužiakmi, alebo nevychádzate so všetkými v rodine napr., alebo v práci so všetkými kolegami. Častokrát by ste aj pozabíjali. Možno ste sa s niekým aj pobili. Ale jedno mínusko neznesiete.
Proste každý je iný a treba to brať. Má sa snaď to mínus zrušiť? A malo by tam ostať len to plus???
Ak si tu niekto chce navzájom lízať rite tak OK.
Chodiť na fórum len kvôli karme aby si niekto niečo dokazoval je úbohé. Toto je diskusné fórum. Takže by sa malo diskutovať, čiže písať a čítať, všetko ostatné je len taký vedľajší doplnok.
// edit :ja osobne mám radšej otvorenú hru a argumenty, to pokladám za normálnu diskusiu.
A Nepovedať svoj názor ani anonymne na internete len preto, aby som si v komunite nepokazil povesť sa mi zdá nevyspelé.
PS pod kladnú karmu sa už nebudem podpisovať, keďže sa hovorí o podlizovaní.
Názory by museli byť asi extrémne aby boli na mínusovú karmu. To, že má niekto iný, alebo nesprávny názor, neznamená, že je zlý.
Mám radšej argumentovanie ako anonymné mínusové karmovanie. Ak mi niekto dáva mínusovú karmu, mal by k nej napísať niečo konštruktívne. Nie som dokonalí a mali by sme uvažovať o každej kritike našich názorov.
Zaujímavé, že na plusovú karmu sa nikto nesťažuje, samozrejme, že nie, keď nám hladká ego, však??
A tá tiež nemusí byť častokrát objektívna, niekto ju môže dostať za niečo, za čo by mu ju ďalších 100 ľudí nedalo. A tak je to aj s mínusovou.
Proste je to čisto subjektívna vec, tak sa s tým zmierte. A ak si niektorí myslia, že sú dokonalí, tak nech si nájdu iné miesto kde ich budú zbožňovať.
Áno, každý systém má aj svoje chyby. A tým, že je karma subjektívna sa udeľujú všelijaké karmy. Ale je to právo každého. Aj keby tam nenapísal nič, tak je to OK.. lebo vyjadril svoj názor takýmto spôsobom.
Navyše ak by došlo k poškodeniu užívateľa, dá sa to jednoducho napraviť.
Aj v skutočnom živote sa nekamarátite so všetkými 35 spolužiakmi, alebo nevychádzate so všetkými v rodine napr., alebo v práci so všetkými kolegami. Častokrát by ste aj pozabíjali. Možno ste sa s niekým aj pobili. Ale jedno mínusko neznesiete.
Proste každý je iný a treba to brať. Má sa snaď to mínus zrušiť? A malo by tam ostať len to plus???
Ak si tu niekto chce navzájom lízať rite tak OK.
Chodiť na fórum len kvôli karme aby si niekto niečo dokazoval je úbohé. Toto je diskusné fórum. Takže by sa malo diskutovať, čiže písať a čítať, všetko ostatné je len taký vedľajší doplnok.
// edit :ja osobne mám radšej otvorenú hru a argumenty, to pokladám za normálnu diskusiu.
PS pod kladnú karmu sa už nebudem podpisovať, keďže sa hovorí o podlizovaní.
-
P3Bo
Guru wannabe
Hmm o tom podliovaní fakt som dal kvantá k+ a asi pod 90% som sa podpísal , môžeš si to vysvetliť ako koľvek ale keď mám rovnaký názor ako daná osoba prečo sa mu nepodpísať pod karmu nech aspoň vidí že za ním niekto stojí.pHysIQ napísal:Ja si nemyslim ze by to bol dobry napad. Pätolizaci by rozdavali K+ ako divi a cakali by ze aj im sa nejake to + ujde. A platilo by len jedno: oko za oko...
-
jamess
Light Professional
keby si sa mi pod tu karmu vtedy nepodpisal tak si nemam cele dni s kym pisatP3Bo napísal:Hmm o tom podliovaní fakt som dal kvantá k+ a asi pod 90% som sa podpísal , môžeš si to vysvetliť ako koľvek ale keď mám rovnaký názor ako daná osoba prečo sa mu nepodpísať pod karmu nech aspoň vidí že za ním niekto stojí.
karma by mala mat aj nejaky realny dopad na fungovanie na fore (ma? neviem...)
napr, ked by som zakladal nejaky thread, by som si urcil ze len useri s karmou od nejakej hodnoty tam mozu liezt...
...
alebo by nemohli zakladat novy topic, resp. len po schvaleni moderatorom alebo vyssou instanciou
...
hojko viem ze to je vela roboty...
ale bolo by super, keby si mozem "odfiltrovat" temy a ludi s ktorymi sa mi oplati zaoberat...
rest, neberte to osobne, ide o to ze mam malo casu
//edit: a detto, nedala by sa dorobit aj karma na topic?
napr, ked by som zakladal nejaky thread, by som si urcil ze len useri s karmou od nejakej hodnoty tam mozu liezt...
...
alebo by nemohli zakladat novy topic, resp. len po schvaleni moderatorom alebo vyssou instanciou
...
hojko viem ze to je vela roboty...
rest, neberte to osobne, ide o to ze mam malo casu
//edit: a detto, nedala by sa dorobit aj karma na topic?
-
P3Bo
Guru wannabe
Deblasco vies ako sa volá to čo si napísal ? Diskrimináciadeblasco napísal:....