Ako zničiť kovovú guľu ? =)

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
cokill
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cokill »

Neviem ci cel vediet co je ocel alebo aka je to trieda ocele (10-17 a 19) alebo liatiny... alebo taku 19 XXX ked rozbije hocicim je dobry..( 19 XXX - chirurgicka ocel..)
Baxxter99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Baxxter99 »

Raz som videl niečo...tú guľu namoč do nejakej omáčky(neviem presne aká,nejaká chilli,salsa alebo čo) a strč tam nejaké elektrické obvody s jednosmerným eletrickým prúdom...a o pár mesiacov je po guli :lol:

Alebo robotníkov na ceste..nech vám požičajú zbíjačku,parný valec... :D
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

cokill napísal:Neviem ci cel vediet co je ocel alebo aka je to trieda ocele (10-17 a 19) alebo liatiny... alebo taku 19 XXX ked rozbije hocicim je dobry..( 19 XXX - chirurgicka ocel..)
pisal ze zliatina teda 13 - 17, kedze ide o dost namahanu suciastku tak to bude asi triedy 14 alebo mozno 15, vyssie triedy by mi prisli ako dost drahe riesenie na gulu z loziska... ale neviem naco ti tato informacia pomoze... :P
tekuty dusik to isti... pochybujem ze by si to v dohladnej dobe znicil niecim inym...
7iro
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 7iro »

hojko napísal:7iro: Oceľ je zliatina železa a s uhlíkom a legovacích prvkov (Mangán, Chróm, Volfrám, kremík a iné). Kde obsah uhlíka je menší ako je jeho maximálna rozpustnosť v austenite, čo je 2,06%. Železo s obsahom uhlíka väčším ako 2,06% sa nazýva liatina. Uhlík sa v oceli nachádza vo forme austenitu, cementitu, perlitu, ledeburitu alebo martenzitu.

http://sk.wikipedia.org/wiki/Oce%C4%BE
Ty asi nie si strojar :) Nastastie ani ja, na technickom som bol len mesiac potom som isiel na gympel. Samozrejme ze myslim triedy ocele, jedna je tvrda, druha krehka, ta tam sa kali a ta zase popusta...kazda ma ine vlastnosti
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

najrychlejsi sposob ako znicit gulu je ju rozrezat na polovice :) potom uz nebude mat charakter gule ale 2 polguli cize vysledok gula je znicena.

Pilkou na zelezo ju rozrezes ale namakas sa ako cert :) ale rychlejsie ako na nu piskat alebo liat vodu a potom cakat.
Dusik tiez neje dobry napad lebo to stoji pekne love hoci funkce by to islo.
Ešte sa da zlisovat pod nejakym lisom /uz len ho najst/
Prechadzat valcom no neviem ci by nezatlacilo do zeme /zem je pruznejsia/
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

a co tak uchopit do zveraka a stojanovou vrtackou pomaly zavrtat, jej hrot by sa nezosmykol nie?

ked da niekto k- za uplnu somarinu nech sa podpise frajer jeden..
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

vyskusaj ju dat pod vlak :twisted: (neboj sa vlak sa nevykolaji, ta gula ma oproti vlaku zanedbatelnu hmotnost)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Pod vlak bola jedna z prvých možností, ale hneď sme ju zamietli, vieme že s tou guľou to nič nespraví, skôr sa obávame, že by vystrelila od kolajnice enormnou rýchlosťou a spôsobovala by škody všetkému čo je stojí v ceste. :lol:

A inak, vykolajiť vlak vôbec nie je také jednoduché, ako sa môže zdať. Nákladný vlak bez šance, akýkolvek predmet položený na kolajach = nulový výsledok.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

Racius napísal:A inak, vykolajiť vlak vôbec nie je také jednoduché, ako sa môže zdať. Nákladný vlak bez šance, akýkolvek predmet položený na kolajach = nulový výsledok.
vykolajit vlak je uplne jednoduche. proste pockas pred stanicou a ked sa vyhodi vyhybka, das ju na druhu stranu tesne pred tym, ako pojde vlak :D najlepsie nejaky nocny.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Racius napísal:A inak, vykolajiť vlak vôbec nie je také jednoduché, ako sa môže zdať. Nákladný vlak bez šance, akýkolvek predmet položený na kolajach = nulový výsledok.
ked das na kolajnice koberec tak sa vykolaji :wink:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Koberec na kolajnice ??? Nákladný vlak ?? Myslím si, že to by bolo po koberci. Rozseká ho na kúsky....
Skús ísť niekedy ku kolajám a polož nane lyžicu, alebo vidličku a sleduj čo sa stane... Vlak je TELESO.
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

no ak sa teda zber surovin nerata :P tak ma iny napad ,mozno sa niektori zasmeju ale nech . ma napadlo ci by flexka + dobry kotuc nespravili svoje ?
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Laser, vodný lúč, nejaký seriózny lis, čierna diera :) .
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Lolofon napísal:no ak sa teda zber surovin nerata :P tak ma iny napad ,mozno sa niektori zasmeju ale nech . ma napadlo ci by flexka + dobry kotuc nespravili svoje ?
To by možno šlo, kamoš vraj skúšal prepíliť koliesko z diferenciálu Škodovice 120 a trochu vraj do neho zarezal.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

staci sa pozriet z akej kvalitnej ocele sa podobne veci robia a podla toho postupovat. udaje najdete v strojnickych tabulkach.

plus, ocel pouzivana v ceskoslovenskych vyrobkov bola vzdy prvotriedna, bez problemov porovnatelna s tou kvalitou svedskych a GB zeleziarni.
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PACO8 »

hornblower napísal:Dusik tiez neje dobry napad lebo to stoji pekne love hoci funkce by to islo.
ale ved ten dusik nemoze byt az tak drahy, inak nepisal ze to ma byt co najlacnejse riesenie
a trosku OT k tomu vlaku, skusal som dat poriadny suter na kolajnicu ze co sa stane a ako ten kamen vystrelilo skoro ma trafilo, inak ta gula by sa odtial skotulala a s kobercom sa vlak vykolajit neda, on sa nezosmykne s tych kolaji
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

no to mas pravdu dusik nieje drahy ved ho mas 78% vo vzduchu, ale zkvapalneny dusik nieje az taka lacna zalezitost
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

Baxxter99 napísal:Raz som videl niečo...tú guľu namoč do nejakej omáčky(neviem presne aká,nejaká chilli,salsa alebo čo) a strč tam nejaké elektrické obvody s jednosmerným eletrickým prúdom...a o pár mesiacov je po guli :lol:
ano to robili Mythbusters ked overovali mytus otom ze sa niekto dostal z väzenia tak ze dal na mreze salsu a pustal tam ten prud...a ako si uz napisal vyslo to...len treba cas :?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

pouzi Silu (Jedi) :lol: ale ne, ja by som to videl na diamantovy kotuc do karbosky (alebo vrtak do vrtacky - bo klasicky by mohol znicit na takej guli velkej) a mas po nej, na taku masivnu gulu len hruba sila, mechanicke poskodenie, hodne silny pneumaticky lis...
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rixo »

8) 8) dat tu gulu do vysoko otackoveho loziska ,bez maziva a tocit na plne otacky 8) 8)
Napísať odpoveď