Môže sa človek zmeniť?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
7iro
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Môže sa človek zmeniť?

Príspevok od používateľa 7iro »

Napr. ja - som niekedy nedbanlivy, netrpezlivy, kopu dobrych a kopu zlych vlastnosti...

Myslíte že Vás može partner zmeniť? Nabrať iný pohľad na svet, byť jednoducho iný? Nemyslím ale keď ste zaľúbený, ale keď to (alebo keby to) prešlo... Stane sa z toho človeka zase ten "starý"? Podľa mojej skúsenosti nie. Ale rád by som počul, videl Váš názor, alebo ešte lepšie by mohla otázka znieť "Zmenili ste sa?" či "Zmenil Vás niekto?" :?

p.s. - nemyslím ani veľa zmenu ľudí vekom, skôr....no viete ako tomyslím.. :idea:

p.s.2 - Nemyslím že tieto témy sú výplodom necvičenia mozgu či nebodaj nudy, nie je to túžba vedieť o živote, či skôr "existencii" viac?
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ja som sa zmenila o 180 stupnov, ked som spoznala jedneho chalana. Byvala som dost cynicka a pesimisticka a on ma natolko ohuril, ze u mna nastal velky obrat. Stala sa zo mna vesela kopa, naucila som sa povedat, co si myslim, stat si za svojim, bojovat a branit ludi, na ktorych mi zalezi. Naucil ma nebrat zivot tak vazne a mat trochu nadhlad, aby som prezila v tejto kazdodennej divocine. Predtym som byvala dost pasivna, ale teraz to tak nie je, nastastie. Som rada, ze mi otvoril oci a ze napriek tomu, ze sme uplne odlisni, som mu za toto nesmierne vdacna. Po case som si uvedomila, ze mi nestal za to, ale dal mi toho tolko, ze som mu nesmierne vdacna. Aj po dlhsej dobe, co sa max. pozdravime a zijeme si kazdy svoj zivot som zostala stale taka, na aku som sa zmenila. Takze to bol dlhodoby a pravdepodobne aj trvaci proces :). Ale inac zastavam nazor, ze clovek je produkt svojho okolia, takze to, ako sa meni zavisi od priatelov, rodiny, spoluziakv a partie, v akej sa nachadza.
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

moja skúsenosť:
Začal som chodiť s jednou babou-moja terajšia a dovtedy som počúval len rap.v mobile som nič iné nemal proste tvrdý raper....štýl obliekania proste tričko xxl a široké rifle....no teraz sa to trochu zmenilo....začal som nosiť aj košele,počúvam Kely Clarkson,justin timberlake,anastacia a začal som nosiť aj trochu iné gate lebo ako ona hovori neviem ti ho chytiť keďže rozparok(alebo ako sa tomu hovorí)mam niekde medzi kolenom a stehnom.....ale ani ona neostala bez ujmi....koli mne prestala fajčiť ja som zasa musel prestať jumpovať aby som si neublížil :lol: :lol:
proste som sa trochu zmenil 8)
moja kamarátka: punk its not dead....velká punkerka a sprostá začala chodiť s jedným rasistom(má zákaz do polovici barov v meste)a odvtedy...prišla do školy a všetci kuk na ňu ona rifle,suknu,proste normál...kvoli jednému sprostému chalanovi už neni punkerka,už nechodi len v čiernom......ale už sa chvalabohu rozišli kedže ju mal len na sex.
Baxxter99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Baxxter99 »

Áno.Nechcem byť egoistický,zmenil som hlavne ja partnerku...
Predtým strašne pila,fajčila,chodila do barov,život brala niečo ako mučenie,bola len smutná a tak...
Keď sme spolu chodili(asi pol roka),ani raz nebola v bare,ani raz si nedala alko(ani na oslavy) stále sa potom len smiala..Ale keď sme sa rozišli,tak to začalo odznova...ale to je o inom.
No a v čom zmenila mňa...idem si za svojím cieľom nech sa deje čokoľvek.Som k ľuďom milší ako som býval.Som viac priebojnejší v niektorých veiach...Stojím si za svojim...zmenila ma veľmi..k lepšiemu a ďakujem jej za to....
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

je celkom logicke ze sa clovek vekom meni ,ma triezvejsi pohlad na zivot.spravanie v puberte je odlisne od toho po nej.
a urcite ma na nas vplyv aj nas partner, hlavne pri dlhodobom vztahu. moze sposobit ze zmenime svoje zle navyky ako napr fajcenie,nadmerne pitie a pod . ale obcas to byva tak ze po rozchode sa vratime k starm zvykom.
spanoo
Star
Star

Príspevok od používateľa spanoo »

Podla mna sa clovek nemoze zmenit...Moze sa len zmenit pohlad inych ludi na toho cloveka
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

clovek sa zmenit moze, laska dokaze zazraky, videl som svoje, ale nie ej to tak vudy, je malo pripadov
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Môže sa človek zmeniť?

Príspevok od používateľa jin »

Človek sa môže zmeniť, to áno, ale nie však o 180 stupňov. Príchodom partnera veľa ľudí "zmäkne", no iba na určitú dobu a postupne sa znova vrátia do starých koľají, aj keď každá skúsenosť etc. na nich zanechá istú stopu, podľa ktorej sa v budúcnosti budú správať. Čiže - ÁNO, ale nenazval by som to zmenou, ale ovplyvnením okolnosťami s následným spracovaním nadobudnutých skúseností v nasledovných životných situáciách.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

If I Can Change And You Can Change, Everybody Can Change.
Rocky Balboa :)
jojcek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojcek »

urcite sa moze zmenit zalezi natom ako velmi je zamilovany a ako velmi ma rad toho cloveka, to vieme predsa vsetci ti ktori boli skutocne zamilovani ze sa vo vela veciach museli zmenit npr obmedzit vychadzky s priatelmi alebo opijacky proste lebo ste toho cloveka nechceli stratit !!! cize je to mozne urcite poznam pripad jedneho paru kde toho chlapika som poznal predtym ako sa spoznal so svojou terajsou manzelkou tak to bol taky grazlik proste piatok mesto opit sa flirtovat a mat vsetko v zadku , no ked spoznal jeho terajsiu manzelku tak sa uplne zmenil stal sa z neho akoby ,, ministrant" nikto ho nespoznaval prestal chodievat do mesta, pit, fajcit, flirtovat proste bol total z nej paf a ja som vtedy vlastne pochopil co je to sila LASKY a samozrejme neskor som to zazil na vlastnej kozi :smt057 :smt055
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

bolek napísal: clovek je produkt svojho okolia, takze to, ako sa meni zavisi od priatelov, rodiny, spoluziakv a partie, v akej sa nachadza.
Suhlasim mna kazda laska ktoru som lubil zmenila v niečo ine...
homar
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa homar »

urcite, aj ja som sa zmenil, zalezi fakt ale od kazdeho ze ako sa zmeni
enya77
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa enya77 »

Dost som bola uzavrety clovek do seba, radsej som riesila problemy sama a nikomu som ich nepovedala.... no naucila ma to moj priatel zaco som mu aj vdacna, ale robi mi este problem sa rozpravat, ale niekedy to ide, ale fakt len niekedy!!!! Ja som strasne bola na znackove veci na mne ste asi nic neznackoveho skoro nenaslil.... no on ma naucil ze nie je vsetko o znacke ale aj tak som si to spravila po svojom a kupila som mu znackove tricko :D
na cas ma zmenil... ale aj tak som sa vratila k tomu co som bola predtym, uzavreta osoba ,ktora nechce obtazovat druhych so svojimi problemami a vyriesi si ich sama nech to stoji co to stoji.... no najhorsie na tom je to ze si uvedomujem ako tym ublizujem mojim blizkym bo to vidno na mne ze sa trapim.... :?
Smokee
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Smokee »

Jasne, že sa môže zmeniť. Napr. ja mam podobný problém - som strašne netrpezlivý
midnight_man
Guru
Guru

all

Príspevok od používateľa midnight_man »

Zmenit? Clovek sa meni velmi tazko...predsa len ked sme par rokov taky aky sme menit to je tazke..Tazko sa oduca fajcit...tazko sa oduca pit..tazko sa odvyka od niektorych veci..tazke je sa menit..no nemozeme to zovseobecnovat...zmenit? ale v com? Povaha? povahove rysy pomerne casto ostavaju( i ked ich mozme troska pozmenit) predsa ked je clovekj cholerik nezmeni sa na flegmatika :) Moze len troska ubrzdit svoju vybusnost vzhladom na okolie...Take zmeny co sa tykaju tejto temy.ako ze chalan prestane vymetat bary a diskoteky,..prestane sa ozierat..balit baby a podobne veci :) Ano stava sa...nevravim ze nie..ale no povedzme si ze takych je predsa len pomenej a to fakt uz musi byt ta prava, alebo dospeje..a dojde mu ze to nebude ono(ved dospievanim sa clovek meni)..a este su tu aj zdravotne problemi ktore niekedy donutia prestat s niecim..atd....koli ktorej sa zmeni..pretoze sam od seba skor nie ako ano( samozrejme cest vynimkam) Nastava otazka co je kto ochotny spravit koli laska(babe) ci sa dokaze zmenit alebo to bude len ozlomkrky tvrdit a "skutek utek" ale to uz je ina tema....Ale spat k teme ano ...pokial je na to dovod alebo dotycny sam chce..moze sa zmenit...vie sa zmenit..a nezalezi na tomci o "180° alebo 360°" ako sa praví "Vsetko sa da ked sa chce"
Lúšťa
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lúšťa »

Clovek sa moze "zmenit" ale neda sa to dolsovne pomenovat ZMENA.. clovek skor najde nieco preco sa oplati zit viac ako zil predtym..nachadza zmysel v inom a nie v tom co dakedy predtym.. napriklad ked sa clovek zamiluje zacina chapat ze jeho zivot bol mozno trochu nudny.. a teraz v nom je niekto kto pre neho nasiel novy smer zivota... alebo ked clovek ma napriklad nejaku vaznejsiu chorobu zacina sa na zivot pozerat inak.. Ja poznam jednehoo cloveka ktoreho mam velmi rada a mozem povedat ze jeho zivot vyzeral pred rokom asi takto SKOLA ROBOTA SKOLA ROBOTA .... no v jeho zivote prislo nieco nove nepoznane a doslova to bol iny clovek... a verim ze je.. nasiel nieco co nosil v tele ale nevedel ze to sluzi aj na nieco viac... objavil SRDCE.. lasku.. a toto vsetko ho posunulo na iny smer zivota ... :arrow:
susenejablko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa susenejablko »

uz niekto predomnou napisal ze clovek sa da zmenit, ale velmi tazko... Je to ako pri peniazoch... oni nekazia charakter, len mu dovolia prejavit sa...zmena je nieco podobne...pekne je to ukazane vo filme A walk to remember (nezabunutelna cesta, skola zivota...podla toho, ci pozerate na markize alebo STV)...cize ked je clovek dost silny nato, aby sa chcel zmenit, tak sa aj zmeni.Samozrejme, ze sa clovek lahsie pokazi, ako polepsi. To isto uznate vsetci. Zmena urcite zalezi na cloveku ktory sa ma zmenit. Ja mam takeho spoluziaka, ktory klame, smrdi atd. (P3Bo vie o ktoreho ide urcite sa teraz zasmial) a ten spoluziak hovoril ze ma frajerku...nikto mu neveril, ale az neskor sme si uvedomili, ze normalne ze smrdi menej... :lol: ale potom sa s nou rozisiel a teraz sa mu znova vyhybam...

suma sumarom (ci ako sa to hovori) clovek sa moze zmenit, ale musi sa aj chciet zmenit...
skaner
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa skaner »

jin napísal:Človek sa môže zmeniť, to áno, ale nie však o 180 stupňov. Príchodom partnera veľa ľudí "zmäkne", no iba na určitú dobu a postupne sa znova vrátia do starých koľají, aj keď každá skúsenosť etc. na nich zanechá istú stopu, podľa ktorej sa v budúcnosti budú správať. Čiže - ÁNO, ale nenazval by som to zmenou, ale ovplyvnením okolnosťami s následným spracovaním nadobudnutých skúseností v nasledovných životných situáciách.
jin to vystihol
niektorí s príchodom partnera nadobudnú úúúplne iný smer mentálneho vývoja ako keby partnera nebolo
potom dochádza k otázke : som naozaj taký? chcem taký byť?
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Ano s prichodom partnera sa clovek vie zmenit... ;) POdla mna sa clovek dokaze zmenit ked chce..a nieje to nasilu proste sam pride na to ze to je lepsie takto..mne sa to tiez stalo..nevravim ze "zo dna na den" ale mozem povedat ze som sa zmenil....zacal som uvazovat troska inac..a berem veci s viacerych stran.uz ani neviem preco vlastne..asi som spoznal "citovu" stranku zivota ktoru som dovtedy odsuval bokom..a dufam ze sa to uz spat nevrati...pretoze clovek sa meni tym ze nabera skusenosti a ze zije..zije svoj zivot..uci sa a meni sa tyzden co tyzden ...ja som rad ze som sa "zmenil" (dufam ze k lepsemu :P )
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Podľa mňa by sa dalo hovoriť o dvoch typoch zmeny. Prvá je tá keď partnerke niečo nevyhovuje a vy si stále myslíte že vaše konanie je správne. tak v tomto priípade inteligentný človek dokáže spraviť kompromis avšak po ukončení vzťahu sa vracia do starých koľají. Ale myslím si že existuje ešte aj taký typ zmeny keď od partnera pochytíme niečo čo mi sami povazujeme za lepšie ako konáme a takáto vec ostáva aj keď vzťah končí.
Napísať odpoveď