Potreboval by som poradit. Kupil som novy HDD 160GB SATA2, hodil som ho do PC a zacal som nan instalovat win, pricom som zvolil pri instalacii rychly format ntfs. Ale po nainstalovani okien som zistil, ze mi ukazuje velkost disku 127GB.
S tymto som sa este nestretol, a to mi uz "par" diskov preslo pod rukami.
No to je dobra poznamka, lebo ked som zbadal velkost disku, nepokracoval som v instalacii vsetkych ostatnych vecii . . . Takze som tam nehodil ani ziadny SP.
jj robi to SP potrebujes mat dvojku. Ja som bol tiez mimo ked som na moju 250-ku zacal hadzat widle a ukazalo mi pri tvorbe particii ze mam len skoro 130. Zozen si bud widle s SP2 alebo si rozdel disk a ked doinstalujes SP2 doformatujes si zvysnu cast disku.
To je zaujimave..Ja mam Windows bez SP a v pohode mi urobil particiu 2OOGB....divne...ale na druhom pocitaci mi to nespravil ale ked som si dal Upgrade na BIOS..tak uz to slape...Mal som BIOS, ktory nepodporoval take velkosti
chrono napísal:Nie. Problém je v tom, že Windows XP bez SP nevedia vytvoriť partíciu väčšiu ako 130GB (keď máš novší Windows XP, tak to funguje dobre).
OK to berem každý WIN robí part. do určitej velkosti ale ked tam ten WIN ešte nieje tak nieje problem (aspoň u mna).
chrono napísal:Aký máš Windows XP? Neobsahuje náhodou už SP1? Lebo ja mám Windows XP bez SP a na čistom disku sa dala vytvoriť partíciia iba okolo 130GB.
robil som to aj z SP1 aj z SP2 a obydve v poho tak neviem. (robím klasicky : nabootuje cd načíta ovladače potom pri zadavani umiestnenia zrušim poprípadne oblasti a vytvorim znova a rozdelim) ale stalo sa mi u kamoša že u neho sme z môjho disku spravili namiesto 40 iba 2 ale to bol win 98 SP2 dokolko podporuje? tušim niečo okolo 300 alebo tak?
// tak to by už asi nešlo