Dilemma
Dilemma
Ahojte! Mam tak trosku mozno neobvykly problem a potrebujem poradit. Ide o jedneho mojho vzdialenejsieho kolegu z prace - ma 24 rokov ako ja. Osobne sa skoro vobec nepozname, prehodili sme spolu par slov, aj sa vidame pomenej,nakolko robi uplne na inom oddeleni. Avsak napriek tomu ma celkom zaujal a zavolala som ho von. On vsak odmietol
aj ked viem, ze nikoho nema. Potom sa stala taka vec, ze sme sa "stretli" na internete. On nevie, ze som to ja, ja som uz tie nase pisacky chcela aj ukoncit, no nejako nevydalo. Dobre sa s nim pise a pravdepodobne aj jemu so mnou,kedze ma teraz zavolal von. A to je ten problem. Neviem, co urobit. Ci sa mu priznat a povedat, ze na tom nete som nepisala uplnu pravdu (ale vobec netusim ako zareaguje) alebo sa na to vykaslat a nechat to tak. Ono, na druhej strane, ak to nedopadne dobre - nakolko ma uz raz odmietol, je dost mozne, ze sa to zopakuje - bude to nemila situacia, kedze sa vidavame z casu na cas v praci. Viem, ze nakoniec sa budem musiet rozhodnut sama, nik iny to za mna neurobi, chcem len vediet vase pohlady na celu zalezitost, ktore mi dufam v tom rozhodovani pomozu 
-
Grosay
Star
- Kontaktovať používateľa:
cisto teoreticky:
ON: pojdes von?
TY: ked som ta volala ja, tak si nechcel.
ON: co? kedy si ma volala?
TY: v robote.
ON: teraz nerozumiem.
TY: je to takto- ked sme spolu zacali pisat, tak som nevedela,ze si to ty. zistila som to az neskor. ano,som to ja - MENO. a kedze sa s tebou skvele pise, tak som pokracovala. neznamena to hned,ze "po tebe idem". si dobry chalan,takych je malo. ak este stale chces ist von, pojdem rada.
ON: pojdes von?
TY: ked som ta volala ja, tak si nechcel.
ON: co? kedy si ma volala?
TY: v robote.
ON: teraz nerozumiem.
TY: je to takto- ked sme spolu zacali pisat, tak som nevedela,ze si to ty. zistila som to az neskor. ano,som to ja - MENO. a kedze sa s tebou skvele pise, tak som pokracovala. neznamena to hned,ze "po tebe idem". si dobry chalan,takych je malo. ak este stale chces ist von, pojdem rada.
-
zuzkazuzka
VIP
Toto je klasický príklad "vzťahov" cez net. V reálnom živote by si s tebou nič nezačal a cez net sa namotá a zavolá ťa von....
Každopádne by som ti navrhovala sa mu priznať, pretože keď sa stretnete, tak to bude trápna situácia pre obe strany. Opýtaj sa ho, či sa s tebou chce stretnúť i keď mu povieš, že ťa vlastne pozná. Sú potom dve možnosti, ako sa to môže vyvinúť:
1. Ak si na nete o sebe neklamala, je možné, že v tebe objavil nejaké nové a netušené kvality, vlastnosti atď... proste niečo, čím si ho zaujala a prečo sa chce s tebou stretnúť a dať tomu šancu.
2. Ukončí to ešte predtým, ako to vôbec začalo. V tom prípade ale nemáš veľmi čo stratiť, pretože už teraz o teba nemá záujem, tak to maximálne tak bude pár dní trápne, ale potom sa to ustáli.
Každopádne by som ti navrhovala sa mu priznať, pretože keď sa stretnete, tak to bude trápna situácia pre obe strany. Opýtaj sa ho, či sa s tebou chce stretnúť i keď mu povieš, že ťa vlastne pozná. Sú potom dve možnosti, ako sa to môže vyvinúť:
1. Ak si na nete o sebe neklamala, je možné, že v tebe objavil nejaké nové a netušené kvality, vlastnosti atď... proste niečo, čím si ho zaujala a prečo sa chce s tebou stretnúť a dať tomu šancu.
2. Ukončí to ešte predtým, ako to vôbec začalo. V tom prípade ale nemáš veľmi čo stratiť, pretože už teraz o teba nemá záujem, tak to maximálne tak bude pár dní trápne, ale potom sa to ustáli.
-
Enduro3333
Medium Professional
Niet co dodat lepsie by som to nepovedal.....zuzkazuzka napísal:Toto je klasický príklad "vzťahov" cez net. V reálnom živote by si s tebou nič nezačal a cez net sa namotá a zavolá ťa von....
vstahy v praci su vzdy riskantne mozno toho sa boji ale mimo prace sa "odviaže".
-
zuzkazuzka
VIP
Tak stale je tu este moznost sa s nim nestretnut a prestat s nim uplne pisat. Ja tiez "vztahy" cez net neuznavam, pisala som s nim len preto takto, ze vzdy bolo o com, sama som nikdy neuvazovala nad tym, ze by sme sa niekedy stretli aj v reale. Avsak navrhol to onzuzkazuzka napísal:Toto je klasický príklad "vzťahov" cez net. V reálnom živote by si s tebou nič nezačal a cez net sa namotá a zavolá ťa von....
-
zuzkazuzka
VIP
Pokiaľ máš už teraz na začiatku pocit, že ho veľmi nechceš, tak sa vynárajú ďalšie možnosti:
1. píšte si ďalej, do žiadneho stretka sa nehrň a tak získaš trochu viac času na rozmýšľanie, čo urobíš.
2. preruš s ním kontakt úplne a bude pokoj. Nájdeš si niekoho iného, neboj.
BTW, ako si vlastne zistila, že je to on?
1. píšte si ďalej, do žiadneho stretka sa nehrň a tak získaš trochu viac času na rozmýšľanie, čo urobíš.
2. preruš s ním kontakt úplne a bude pokoj. Nájdeš si niekoho iného, neboj.
-
ezechiel88
Star
Ale predvcerom som si sel neco kupit do bufetu a tam sa rozpravala s kamaratkou o to ze jeden chalan z netu jej je moc sympaticky a ze je zo skoly a ze ci ho ma zavaolat von... a verte ci ne bol som to ja
-
bolek
Guru
Uff, komplikovane. Tento net zabija pomaly komunikaciu
. Je to tak, ze v reale by si ta ani nevsimol a teraz, ked sa spoznal virtualne, tak mu pripadas hrozne fajn. Ale pokial sa na tom nete prezentujes tak, aka si v skutocnosti, tak by to nemal byt az taky velky problem.
Jednoduchsia moznost je zdrhnut, zacat hrat mrtveho chrobaka
, neodpisovat, ignorovat ho. Ale kedze clovek je tvor zvedavy, tak by som navrhovala druhu moznost, vyklopit pravdu. Jasne a strucne mu povedat, kto si, ze ho poznas a ze by si sa s nim chcela stretnut, ak teda ma zaujem. Nemas co stratit a ako napisal mi-chau, ak nepojdes, budes lutovat.
Jednoduchsia moznost je zdrhnut, zacat hrat mrtveho chrobaka
-
agy
Medium Expert
nesuhlasim.zuzkazuzka napísal:Pokiaľ máš už teraz na začiatku pocit, že ho veľmi nechceš, tak sa vynárajú ďalšie možnosti:
2. preruš s ním kontakt úplne a bude pokoj. Nájdeš si niekoho iného, neboj.![]()
Ak budes pisat dalej este sa to moze viac zamotat.
Trochu poznas., ved je to kolega.... musis mat aspon tusenie ako zareaguje.
Nejako vtipne mu to podaj a co najrychlejsie s pravdou von, aspon to budes mat za sebou.
Mozno z toho aj nieco bude
good luck
Re: Dilemma
Ste dospelí ľudia, myslím,že v s komunikáciou by nemal byť problém, aj keď vrátim sa k tomu neskôr.gina napísal:ma 24 rokov ako ja.
Ak teda to rande odmietol, asi je to naozaj tým, že Ťa nepozná, ale zase asi sa mu nepáčiš, nie si mu sympatická. Lebo neviem či by chlap odmietol pozvanie od baby. Takže pre nejaký dôvod, jednoducho nemal záujem. Ale k tomu sa tiež vrátim.gina napísal:Osobne sa skoro vobec nepozname
Počúvaj sem, to mi celkom nejde do hlavy. Ako sa dá "stretnúť na internete"? Idem si tak po googli, našla som jeden chat, idem tam, chvílu tam sedím v kresle a čo nevidím, ide ku mne môj kolega a osloví ma. Ale kedže sme na internete, vidí len moju internetovú podobu.gina napísal:Potom sa stala taka vec, ze sme sa "stretli" na internete.
Ale ako som hovoril, Ty si to vedela asi od zaciatku. Pretoze teoreticky ak on nezistil ze si to Ty, logicky ani Ty si nemala zistiť kto je ON? Tak potom ako si to vedela? Podľa informácií, ktoré Ti poskytol? Tým pádom si mu asi Ty nepovedala všetko alebo nehovorila pravdu.gina napísal:On nevie, ze som to ja
Chápem, proste si to nevedela ukončiť, ak sa Ti páči, je to prirodzené.gina napísal:ja som uz tie nase pisacky chcela aj ukoncit, no nejako nevydalo.
No a teraz k problému. Žijeme len raz, takže určite by si mu to mala povedať, lenže rozoberme si tú situáciu ešte raz.
Úprimne ruku na srdce. Ak by to bolo opačne, že na nete by si ho neoslovila ale v skutočnom živote áno, malo by Ti to skôr lichotiť, lebo by bolo jasné, že sa mu páčiš, si mu proste sympatická, alebo by si si tiež mohla myslieť, že sa mu páčiš hlavne fyzicky. Alebo, že net nie je pre neho.
No lenže Ty si ho neoslovila osobne, takže je otázka kvôli čomu? Ak by to bolo kvôli fyzickému dôvodu, tak ja by som asi nechcel človeka, ktorý by ma na základe toho odmietol skôr ako by ma poznal. A ktorý by to hodnotil na základe toho. Možno to bolo pre to, že si mu nebola sympatická, možno keď mu to povieš, sa nič nezmení, ale možno si uvedomí, že Ti len krivdil zlým úsudkom na prvý dojem. A že to bral príliš povrchne.
Možno má málo sebavedomia, alebo jednoducho má svoj internetový svet, kde sa zoznamuje s babami. (Poznal som aj takých, ktorý boli závislí na chatovaní a stretávali sa s babami a práve tá tajomnosť, to rúško záhadnosti ich priťahovalo. Chceli tie baby dlhšie a postupne spoznávať. Proste komunikácia v skutočnom živote ich nelákala.)
Ja napr. aj keď som nemal babu, tak som nevyhľadával známosti na internete, práve naopak. Proste možno ho priťahuje práve takýto spôsob zoznámenia. A možno Ťa len vtedy odmietol, lebo si ho neoslovila a nepáčiš sa mu. A Teba "náhodou" stretol na internete a teraz si sa mu už zapáčila.
Chcel som sa vrátiť k tej komunikácií, písal som, že ste dospelí a že by nemal byť problém, ale ako vidíš možno je, ak sa 24 roční ľudia zoznamujú na nete. Ja osobne to neuznávam, ale teraz vidím, že to môže byť niekedy aj na dobrú vec.
Na jednej strane sa môžeš cítiť trochu dotknutá, na druhej strane on má šancu si uvedomiť,kde robí chybu.
Ja by som mu to povedal asi takto (Modifikovaná Grosayova verzia
Ty : Rada by som išla, ale už si ma raz odmietol.
Ja : Ako? Nechápem...
Ty : Prepáč, nebola som k Tebe úprimná, to som ja MENO, nevedela som, že si to Ty, a potom keď som to zistila, som nevedela ako Ti to mám povedať, dobre sa mi s Tebou písalo, rada by som s Tebou išla ale neviem teda či chceš, nechám to na Teba.
Dnes som spal 3 hodiny, viac zo seba nedostanem
//edit : Ak to ani neskúsiš, bude Ťa to trápiť ešte viac. Toto môže byť pre Teba len obohacujúca skúsenosť, ver mi.