TV karta

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
skener
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

TV karta

Príspevok od používateľa skener »

Už dlhšie ma serie ked davaju na roznych programoch ako je spektrum, history, explorer, discovery, ...... super dokumenty a ja si ich nemožem nahrať a tak som sa rozhodol že idem kupiť TV kartu ale nechcem dat za nu moc.

Počitam tak okolo 1500sk
Chcem aby som s toho analgoveho visielania dostal čo najviac nehladiac na to čo to bude zaberať a zaroven kedže ideme na Digitalne visielanie tak aby to malo aj takýto vstup.

Ak mi viete nejkú poradit alebo aspon na čo sa mám dívať čomu sa vyhnuť tak mi prosim napišťe ja do tých kariet vobec nevidím.
spanoo
Star
Star

Príspevok od používateľa spanoo »

hmmm..ja mam TV-kartu, ibaze ak chces kartu za tak malo penazi...kvalita bude stat za malo...ked si budes pozerat telku cez pocitac, tak na monitore ti to bude dost dost zrnit(lacne karty) pojde to dobre pozerat len ked budes mat TV-OUT a budes to pozerat na telke...lebo ona ma kadejake redukcie sumu a take veci...cize zvaz..a video bude zaberat....trosku viac ako si zvyknuty
dallas96
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dallas96 »

ywi
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ywi »

To je uplne jedno, ci bude draha alebo lacna(vsetky maju rovnake chipsety)..zrnit to bude tak ci tak...Teda samozerjeme zalezi na tom, co povazujes za zrnenie..Ked pojdes na taku vzadialenost od monitoru ako od TV, tak rozdiel ziadny oproti televizoru..
spanoo
Star
Star

ywi napísal:To je uplne jedno, ci bude draha alebo lacna(vsetky maju rovnake chipsety)..zrnit to bude tak ci tak...Teda samozerjeme zalezi na tom, co povazujes za zrnenie..Ked pojdes na taku vzadialenost od monitoru ako od TV, tak rozdiel ziadny oproti televizoru..
to urcite nie..ak by si mal samozrejme aj monitor aj televizor o rovnakej velkosti tak na monitore je horsi obraz koli tomu ze nic mu neredukuje sum a nema ziadny filter..keby bola pravda to co hovoris tak stoja telky rovnako ako monitory 8)
zachariasko
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zachariasko »

sry za OT.. a ako je to so zobrazením TV signálu na LCD monitore?? :?:
dallas96
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dallas96 »

Na to sluzia taketo TV tunery, napr.
http://www.tvfreak.cz/art_doc-E044BCEFE ... 928B5.html
spanoo
Star
Star

zachariasko napísal:sry za OT.. a ako je to so zobrazením TV signálu na LCD monitore?? :?:
ptrcozsj si celu temu...uz som to spominal...iba pri tuneroch ktore su dost drahe sa da hovorit o nejakej lepsej kvalite pozerania..na to potrebujes dokupit este filtre a uzemnovace signalu
Playboy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Playboy »

No ja mam dlho Leadtek WINFAST DV2000 a ziadne filtre a uzemnovace som nepotreboval. Silny signal kablovky UPC a normalny pouzivatel by mal byt spokojny aj na LCD.
skener
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skener »

Playboy napísal:No ja mam dlho Leadtek WINFAST DV2000 a ziadne filtre a uzemnovace som nepotreboval. Silny signal kablovky UPC a normalny pouzivatel by mal byt spokojny aj na LCD.
No ved to je presne to čoho sa obávam že kupim kartu aj za viac penazí som ochotný do nej dneska vrazit aj viac ale bolo mi povedané a si to je pravda že nejde ani tak o kartu ako o signál pokial ma človek nahovno signál tak mu ani draha karta nepomože a že je to indvidualne lebo viem o to že mali dvaja tu istu kablovku a jeden mal kartu za 1400 a ked ten siganal nahrával tak to mal pomerne pekný obraz a ten druhý mal kartu za tamer 3000 a ked to naral tak vravel že sa mu ani nechelo na také čosi divať že bol sklamaný
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

skener: Ale je rozdiel ked nahravas napriklad z UPC, kde sa datovy tok pohybuje az na hranici 6 mbit/s a ked nahravas z analogu, ci uz je to antena alebo kablovka. V tom druhom pripade ti nepomoze ani neviem aka draha karta.
Pedro109
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Pedro109 »

hojko napísal:skener: Ale je rozdiel ked nahravas napriklad z UPC, kde sa datovy tok pohybuje az na hranici 6 mbit/s a ked nahravas z analogu, ci uz je to antena alebo kablovka. V tom druhom pripade ti nepomoze ani neviem aka draha karta.
presne tak jednoducho pokial nemas dobry zdroj signalu tak ti nepomoze ani svaty otec a budes sa musiet zmierit s mizernou kvalitou obrazu...bohuzial ja som nedavno kupil DVD rekorder a doma mam obycajnu rozsumenu kablovku...no na telke este ako tak ale ked dam to DVD do compu je to v podstate nepozeratelne (a to davam zaznam do MPEG-2 a iba 2 hodiny na 1 DVD)
Napísať odpoveď