Eurofondy

Diskusie na politické témy...

Vyuzili ste, poznate niekoho, videli ste nieco co bolo zostrojene, postavene z podpory EU ?

ano/ ja osobne som pisal grant
1
4%
ano/ videl som v nasom meste, okolii alebo poznam taku osobu
20
74%
nie/ neviem to pisat aj ked som zamestnany ale nasa firma to nevyuziva
2
7%
nie/ nemam 18 rokov a nepracujem a nezaujima ma to
4
15%

Celkom hlasov: 27

jojcek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Eurofondy

Príspevok od používateľa jojcek »

Tuto temu som vytvoril na zaklade mojej seminarnej prace ohladom Europskej unie. Preto sa chcem spytat, hlavne starsich, podnikatelov pripadne zamestnancov neakych sukromnych alebo aj stastnych podnikov ci vyuzivate moznosti financnej pomoci cize z Eurofondov ? Sam viem, ze Slovaci velmi malo vyuzivaju tuto moznost ! Hlavne je to z dovodu ze nevedia ako maju pisat projekty - granty po pripade je ich lenivost sa ist informovat do pobocky. Stretol som sa aj s neochotou poskytovania informacii (ale to saasi zle vyspala teta). Viem ze nase mesto Dolny Kubin vyuziva tuto pomoc a realizuje rozne vystavby parkov, parkovisk , cestnych komunikacii. Pytam sa, ci ste uz vyuzili alebo viete o niekom kto vyuziva takuto pomoc. Treba vsak vediet ze peniaze z EU su tu len kratko a zatial ich vyuzivame velmi malo !!! :( :idea:
http://www.eurofondy.com/
Honda
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Honda »

Skalica. :arrow:

Opravované námestie, centrum cez 3 etapy projektu Mestský Cestovný ruch. Nenávratný príspevokz EÚ: 120 mil. Sk. A tým sa zásadne menia cesty, chodníky, pribúda zeleň, mení sa osvetlenie. Mesto doplnilo ďalších 85 mil. Sk.

Potom sú to projekty na jednotlivé kultúrne pamiatky. A chystá sa projekt na vodný svet, plus financovanie mesta.

Ďalej Baťov kanál, všetko eurofondy. Skalica je na vrchole SR v čerpaní eurofondov hneď po Komárne myslím.

Čo vidím po Slovensku a často zainteresovane, tak to sú investície do menších projektov: projektové dokumentácie pod historické stavby, ich rekonštrukcie atď., výstavba a oprava vodovodov, kanalizácií, ČOV. Vo veľkom štát: diaľnice, cesty, železnice a už aj bývanie a ŽP - hlavne potom konkrétne separovacie linky v obciach a mestách. Dominujú aj priemyselné parky, obnova hradov atď.

Je to už poznať, že sa veci menia k lepšiemu, problémom sú projekty. Projekt je náročné napísať a hlavne väčšinou sa musí aktualizovať. Ďalej je potrebné mať dobrý zámer a kvalitnné technické parametre spĺňajúce rôzne potrebné normy. Toto nespraví človek za 2 dni a už vôbec nie za pár tisíc. V Skalici sa napríklad na mestskom úrade vytvorilo extra oddelenie a platy sa tu pohybujú na vysokých úrovniach. V iných mestách viem o tom, že sa platia externé spoločnosti, kde plat ide na 60 tis. Sk pre jedného, ale sa vybavujú projekty v hodnotách desiatky mil. Sk.

Malé projekty do 100.000 Sk väčšinou vybavíte za min. sumu, často pomôže ministerstvo ale iné agentúry, tzv. RRA (regionálna rozvojová agentúra) atď.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Vyuzil som s bratom na otvorenie obchodu. :) Ked uz je moznost, tak preco nie?
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

p4ra napísal:Vyuzil som s bratom na otvorenie obchodu. :) Ked uz je moznost, tak preco nie?
Mohol by si povedat akeho obchodu?
Zatial som ja osobne nevyuzil ale viem o jednej dedinke kde nebol vodovod a zpisali projekt a uz bude :)
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

p4ra napísal:Vyuzil som s bratom na otvorenie obchodu. :) Ked uz je moznost, tak preco nie?
1. Akeho obchodu?
2. Z akeho fondu ste cerpali?
3. V ktorom roku ste cerpali?
4. V akej vyske ste cerpali?
5. Na ake ucely?
6. Islo o navratnu alebo nenavratnu pomoc?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Obchod s oblecenim pre moletky, bolo to v roku 2006. Vysku vam nepoviem z osobnych dovodov, nehnevajte sa. A kupovali sme z toho registracnu pokladnu a nabytok, vesiaky a pod. srandy do obchodu.
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

P4ra ale to nemohlo byt v BA. Btw, pisal som diplomovku o EU fondoch a isty cas som externe robil pre typka co pisal projekty.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

killa_bee, priznam sa, ze to bolo za pomoci kamarata, kt. ma velmi blizko k Eurofondom (cize aj protekcne) a mas pravdu, nebolo to v BA, ale v NZ.
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

nasa firma sprostredkuva vybavenie fondov pre obce lebo sama obec by to len tazko vybavila samozrejme ze zabezpecujeme aj stavebne prace pre tu obec. najviac robime kanalizacie, vodovody.
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

p4ra napísal:Obchod s oblecenim pre moletky, bolo to v roku 2006. Vysku vam nepoviem z osobnych dovodov, nehnevajte sa. A kupovali sme z toho registracnu pokladnu a nabytok, vesiaky a pod. srandy do obchodu.
Nazov fondu si ale napisat mohol, tiez ci islo o navratnu alebo nenavratnu pomoc. Na ucely ktore si vypisal totiz ziadny z mne znamych fondov EU podporu neposkytuje.
Napísať odpoveď