O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mad dogg
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mad dogg »

kamos nam zistuje hesla na icq.da sa proti tomu nejak zabezpecit?
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: ICQ

Príspevok od používateľa audiotrack »

mad dogg napísal:kamos nam zistuje hesla na icq.da sa proti tomu nejak zabezpecit?
ak je to spoločný komp, tak nastav aby sa neprihlasoval automaticky a neukladalo heslo. Na dialku ti heslo nezistí, iba ťa namotáva
mad dogg
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

a ked su v pc v jednej sieti?
napr. lebo on to robi v skole.doma ked sa budem prihlasovat cez qip nezisti nic?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

keď budeš doma, tak ti nezistí nič ak nemá u teba trojana alebo keylogger. Na sieti tiež iba rovnakým spôsobom: keylogger.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: ICQ

Príspevok od používateľa test »

Ak ste pripojeny cez seba na router, switch alebo AP, tak mas smolu. Jedine posielat uz md5 hash heslo, pri dlhom hesle by to malo byt v pohode. Obavam sa, ze ak po lanke zistuje ICQ, tak nie je problem sniffnut heslo na mail, ftp alebo kazdu stranku kde sa prihlasujes.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Pri staršom protokole sa dalo heslo odchytiť relatívne jednoducho, lebo sa na "zakódovanie" hesla používalo XOR. Teraz už snáď všetci (myslím aj ICQ servre a aj programy) používajú novšiu metódu, ktorá používa MD5.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ale pokial je heslo kratke, tak sa da dost lahko rozkodovat, najma ak je to primitivne heslo ako meno, mesto a podobne.
mad dogg
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

on vravi ze mu to nejaky soft rozsifruje z cookies

a taky zonealarm by nepomohol?

hmm ale aj to je ze my mame net od rovnakeho providera (od nas z dediny) wifi pripojenie,ale newem naisto ci sme pripojeni na jeden router.
vravel ze ju to ide len cez LAN a napr. taky CS spolu po lan hrat neweme :-D
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

ICQ nepoužíva cookies.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Neviem ako je to s ICQ verziou 6 ale odchytit heslo z 5ky bola otazka nainstalovania softu a stlacenia troch tlacidiel.
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

t0m4s3 napísal:Neviem ako je to s ICQ verziou 6 ale odchytit heslo z 5ky bola otazka nainstalovania softu a stlacenia troch tlacidiel.
akeho softu ak smiem vediet....
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ethereal, Cain a desiatky dalsich softov.
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

mad dogg napísal:on vravi ze mu to nejaky soft rozsifruje z cookies

a taky zonealarm by nepomohol?

hmm ale aj to je ze my mame net od rovnakeho providera (od nas z dediny) wifi pripojenie,ale newem naisto ci sme pripojeni na jeden router.
vravel ze ju to ide len cez LAN a napr. taky CS spolu po lan hrat neweme :-D
no tak WiFi sa da aj odchytavat cize by ti to mohol zistit ale ked hovoris ze mu to rozsifruje cez cookiest ktore ICQ nepouziva tak to musi byt iny looser a nieco ako odchytavanie wifi mu nic nehovori :lol:
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

-=wolf=- napísal:no tak WiFi sa da aj odchytavat cize by ti to mohol zistit ale ked hovoris ze mu to rozsifruje cez cookiest ktore ICQ nepouziva tak to musi byt iny looser a nieco ako odchytavanie wifi mu nic nehovori :lol:
wifi nepotrebuje odchytávať ved sú v jednej LAN sieti ...ale nevidia sa bud že to server nepovoluje vidiet sa učastnikov v LAN siety navzájom alebo su každý v inom segmente siete(zalezi aku velku siet ma poskytovatel... a odchytavat by to mohol jedine na serveri a to pochybujem ze dokaze....
Martinspeed
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Martinspeed »

nainstaluj si ICQ6 na to soft neni ale mozno casom bude, inac na ICQ5 je Instanet messengers pasword recovery ale zisti len hesla ktore su ulozene na spolocnom kompe ako v skole a tak, tam si vzdy nastav Som HOST na tomto pocitaci a je v riti takto si len zmen heslo a neobjavi, len oj*bava :D
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

Ja Mám zas takýto problém dúfam že to nebude OT ale už druhy den ma nechce pripojit na Icq. z mirandy mi vypise chybu :
Conection failed. Unknow error durring sing on: 0x08
a ked sa prihlasujem z icq 5.1 stale mi pise ze iba overujem heslo som si urcite nemenil viete mi pomoct. A este ked som sa zaregistroval pod inym cislom vsetko slo bez problemov. Len mi chyba tych dvesto ludi v kontakte to ma mrzi ak sa s tym neda nic robit....

pls viete mi hlp?:
snake2
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa snake2 »

som pocul , ze ICQ zacina poriadne blbnut ... nefim , co je na tom pravdy , mne to vzdy islo na poradku ( ovsem okrem par dni , ktore mal ICQ vypadok )
cOre
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cOre »

skus ine messengeri ako qip, trilian a mozno mas virus ktorý nechce pripojit ICQ ja som to raz mal ale Norton Antivirus mi ho nasiel a odstranil :oops:
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

Oživeno: Výpadek serverů ICQ, vyjádření společnosti Atlas
11. 05. 2007, Vít Jurásek formát pro tisk

Oživeno 11. 5. 2007, 10:40

Obdrželi jsme oficiální stanovisko společnosti Atlas, a.s., která v ČR zaštiťuje aktivity ICQ.

„V noci z 9.5. na 10.5.2007 mělo ICQ technické problémy, které se týkaly logování do klienta ICQ. Tento výpadek se dotknul asi 1.000 uživatelů. Všechny nedostatky byly ovšem ihned odstraněny a logovací systémy v současnosti fungují zcela bez problémů. Podle našich informací nedošlo k žádnému průniku do databáze uživatelů ICQ.“

Hezký den
S pozdravem
Kateřina Holcmanová
marketingová manažerka

Oživeno 11. 5. 2007, 01:00

Velká řada našich čtenářů nás informovala, že původně nepřístupné ICQ účty postupně ožívají a začínají opět fungovat. Správci uživatelské databáze ICQ tak zřejmě vyslyšeli velké množství lamentujících uživatelù v diskuzním fóru a začali obnovovat technicky poškozené či útočníky ukradené uživatelské účty ze záloh. Vyjádření českého zastoupení ICQ - společnosti Atlas - k tomuto problému doposud nemáme k dispozici.

Původní text: Servery ICQ napadli zřejmě útočníci, prodávají účty uživatelù

V diskuzním fóru na oficiálních stránkách oblíbeného IM klienta ICQ se rozběhla vášnivá a zároveň i hrozivě vypadající diskuze. Zdá se, že spousta uživatelù přišla o svá zaregistrovaná ICQ čísla (UIN) – zřejmì v důsledku prolomení útočníků do systému uživatelských databází serverů ICQ.

Podle reakcí uživatelů údajně zmizelo na tisíce účtů s identifikačním číslem o délce sedm a méně znakù. Další diskuze, rozbíhající se pod články na různých zpravodajských serverech, však mluví i o dalších - například devítičíselných - kombinacích UIN. Ztrátou svého ICQ účtu je možná postižena i velká řada českých uživatelů.

Některá „ukradená“ UIN čísla jsou dokonce dostupná k prodeji na jednom ruském serveru – otázkou je, zda se však v tomto případě prodeje nejedná pouze o špatný žert ruských webmasterů. V nabídce jsou však poměrně zajímavá „zlatá“ ICQ čísla.

Jen čas ukáže, zda se jedná o opravdový průnik útočníků se zdrcujícími následky, či zda jde pouze o technický problém s poškozením uživatelské databáze na serverech ICQ.

Máte i vy problém s vašim ICQ UIN? Přispějte prosím do diskuze.

Zdroj: ICQ
zdroj:

Kód: Vybrať všetko

http://zive.sk/h/Bleskovky/AR.asp?ARI=122298

Kód: Vybrať všetko

http://www.zive.cz/h/Viryabezpecnost/AR.asp?ARI=134898
z viem preco mi nejde moj UIN... asi prejde m na jabber ako jeden uzivatel jedneho fora

Len pre ilustraciu....
Mam program Pandion, co je sice Jabber klient, ale mam v nom zaregistrovany GMail ucet (kedze su to kompatibilne protokoly).
Cize ktokolvek sa prihlasi do svojej GMail schranky, ukaze mi to v kontaktliste a mozem mu napisat, on moze kludne odpisat z GMailu, ak nema nainstalovaneho GTalk klienta. Kedze vela ludi ma GMail schranku, zopar kontaktov tam mam, a verim ze budu pribudat.
Dalej tam mozem mat aj Jabber kontakty, ziadny problem, aj ked tam mam nalogovane GMail konto, nie Jabber.
Okrem toho tam mam ICQ transport icq.headcounter.org, ktory sa zatial tvari dostatocne stabilne (nie vsetky transporty su stabilne, napr. s icq.jabber.sk som mal dost velke problemy, treba hladat ten spravny transport), cize tam mam popri GMail a Jabber vsetky ICQ kontatky.

A posledna vec, celkom dolezita, ked nemam k dispozicii Pandion, napr. som na inom pocitaci, staci aby som sa prihlasil do GMailu a v lavom stlpci mam vsetky kontakty ako v Pandione, dokonca aj ICQ kontakty! Cize si mozem pisat s kymkolvek, bez toho ze by druha strana tusila, ze pisem z GMailu.

Tolko k Jabberovi (GTalku), je to dost slusny komunikacny nastroj, hoci len na textovu komunikaciu (na obcasne telefonovanie mam Skype).
Zeus
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Zeus »

ludia uz vam ide icq? lebo mne vobec nie uz 2 den :( nejde ani miranda, qip, trillian :( Uz som s toho zufaly.
Napísať odpoveď