Jehovisti

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Za co pokladate jehovistov ?

za krestanku cirkev
12
4%
za sektu
108
40%
neriesim, nestretol som sa s nimi cize ma nezujimaju
28
10%
za ludi ktori nasilu presviedcaju o svojej viere a obtazuju spolocnost
125
46%

Celkom hlasov: 273

jojcek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Jehovisti

Príspevok od používateľa jojcek »

Zdravim vas !
Tuto temu som zalozil hlavne preto, lebo chcem vediet vas nazor a prihody ked ste sa s jehovistami stretli . Ja som sa pred chvilkou :lol: . Proste som pred domom na zahrade a len dve mlade dievcata mohli mat 20-25 rokov a zacali ma presviedcat o niecom o viere a v co verim a potom som sa ich spytal ze ci su jehovistky a oni ze ano , tak som ich poprosil aby odisli ze nemam zaujem a ze mam svoju vieru. Oni putovali dalej po celej ulici od susedov k susedom ! :? Tak co mi na to poviete je to normalne ? stretli ste sa uz s takym niecim ?
Tu je ucenie jehovistov ( aby ste vedeli a odisili ze to nieje moc normalne a krestanske)
http://sk.wikipedia.org/wiki/Svedkovia_Jehovovi
je tu tema Jehovistka v Erotike a vztahoch , no ale ja mam inu temu o ich viere a o nich ak vadi tak zamknite dik
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

málo tam máš možností , ja osobne ich pokladám za bandu debilov

no k téme :
stretol som ich , stretli sme sa pohľadmi , následne sa oni stretli pohľadmi s mojimi dverami - viac neriešim , písal som už niekde , o stretnutí mojej tety s nimi - v tej chvíli by som už použil násilie :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

moc tam nemas co riesit, z povrchneho sekularneho hladiska, ktorym zije vacsina ludstva su sekta, ludia maju radi definicie a kockovanie, lebo sa setkeho co neni zadefinovane a zakockovane boja, takze na svedkov Jehovovych sedi prave pojem sekta. Tolko z mojej strany ;)
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Ten clanok na wikipedii je dost rozporulny. Hned v prvej vete je: "Svedkovia Jehovovi (hovorovo jehovisti) je náboženská spoločnosť, označujúca sa za kresťanskú."
Podla mna su to sektari ktory to nemaju v hlave vporiadku. Ako sa mozu vyhlasit za krestansku spolocnost ak popieraju vsetky zasady krestanstva? :roll: Nechapem.

A toto ich zakladne ucenie ma dorazio: Božie kráľovstvo na nebi bolo založené v roku 1914! Vtedy sa Kristus vrátil do svojho nebeskeho chrámu a začal s jeho očistou. Pozemskú časť svojho kráľovstva upevní počas života tých, ktorí žili v roku 1914."
To sa uz len z kade dozvedeli? Ktora vestica im to prezradila? :lol:

Aj kaloticka cirkev ich vyhlasila za sektarov, ktori s nou nemaju nic spolocne.

EDIT teraz mi napadlo ze minule do nas zazvonili a pytali sa ma ci viem kto je pôvodcom zla na zemi. Odpovedal som im: Zeby jehovisti?! Uz bolo pocut len nehorazny krik na celu ulicu. :lol:
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

pHysIQ napísal:Aj kaloticka cirkev ich vyhlasila za sektarov, ktori s nou nemaju nic spolocne.
ta toho uz vela v historii vyhlasila a teraz sa tomu smejeme ;-)
Eidos
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eidos »

Dobra stranka je www.sekty.sk - su tam vymenovane vsetky uznane svetove nabozenstva ale aj sekty, medzi ktorymi su aj Jehovisti.
Ano stretla som sa velakrat s nimi, hlavne na ulici ma oslovuju a mam rada ked ich "dobehnem".
Na otazku, ktora je vasa najoblubenejsia kniha - treba odpovedat: Biblia. :) Su zaskoceni a rychlo hladaju nejaku inu moznost ako pokracovat v debate, aby vas mohli "lamat" ;)
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

velmi ich nemusim ked tak s nimi pokecam 30sekund a zavriem dvere :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

... no takto ze zoci-voci som ich este nastastie nestretol .. ale cital som nieco o ich uceni a mylsim ze su to naruseni ludia :-) ...

... btw.: kamarat ma krasnu skusenost .. nema rad takychto pobehajov .. vseobecne nic taketo, pretoze je zaryty ateista a podobne .. ale nie o tom som chcel ... raz u neho zaklopali nejaki dvaja jehovisti ... najskor myslel ze je to exekucia, lebo boli celkom solidne ohaknuti a mavali nejakym papirom :-) ... a chvilku mu tam hustili do hlavy ...a videl ze jeden z noich mal nejaku cervenu knizku .. potom ked ju spomenul, ze je to cele ich ucenie, tak kamarat ho normalne presvedcil nech mu ju pozicia .. ze jemu sa nece pocuvat take kraviny, ze on si to aspon pekne pohodlne na WC precita, ze nech pridu pokecat o tyzden :-) ... a tak ma peknu jehovisticku kravinu doma :-) ...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

ked ich vidim mam chut zabijat
Abiosis
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Abiosis »

Nie som veriaci a verim, ze sa nikdy k akejkolvek skupine veriacich nepridam.
Jehovistov stretavam casto a celkom rad s nimi hodim rec, ked uz zaklopu na moje dvere. Je to vzdy len pokojna vymena nazorov, prezentovanie mojej "pravdy" a tej ich. Myslim, ze porozpravat sa s nimi nie je naskodu, pomaha to zistit dalsi jeden z pohladov na okolity svet.
A s jednou jehovistkou som uz pred mnohymi rokmi chodil... a musim priznat, ze to bol "bozsky" zazitok. :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Nenavidim sekty a ich radim medzi sekty.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

"Co si prajete?" vypovie mi svoj nauceny uvod s obrazkami v ruke..
"Aha, ale mne mama zakazala zhovarat sa s cudzimi ludmi" zabachnem dvere a je pokoj..:D
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

je to dajme tomu cudna skupina ludi cudne prezentujuca nazori a to cele vo mne vzbudzuje dost velky odpor voci takymto ludom
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Ten dom alebo kostol kde sa oni stretavaju a modlia sa tak je asi tri domy od mojho cize by sa dalo povedat ze su to moji susedia. stretavaju sa zvacsa obycajne dni a pridu tam v oblekoch pekne obleceny a su tam asi 2 hodiny beru zo sebou aj deti. Ak mam pravdu povedat zatial mna a nikoho z mojej rodiny neobtazovali v skratke nikomu nic zatial nerobia ale su to cudaci. Jednu vec ktora ma u nich uplne najvac zarazila bola ze, my mame obchod s potravinami a oni nikdy nic ine nekupili ako haslerky. Ako ja fakt nechapem ci sa tam bozkavaju alebo naco to kupuju. Preco nekupia nejake chleba alebo salamu alebo inu potravinu?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

coze je vo vas taka nenavist? ved staci s usmevom na tvari podakovat a povedat nie.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Tazko povedat. Osobne som sa nestretla s nimi na ulici, ale co som pocula, ludia ich nemaju velmi v laske :?. Ale mam spoluziaka, ktory je Svedok Jehovov, dobre spolu vychadzame, hlasi sa na medicinu a je celom do pohody. Minule mi priniesol aj kazetu o transfuzii krvi, preco to odmietaju a ake ine metody sa podla nich daju pouzit a bolo to vcelku zaujimave. Parkrat sa mi dostal do ruk aj casopis Prebudte sa a nebolo v nom nic fanaticke a pod. Takze ja nemozem na nich nic zle povedat. Dokonca ma spominany spoluziak ani nepresviedca, aby som sa k nim pridala a pritom on sam tejto viere silno veri.
Ale pocula som aj prihodu, ze jedneho medika tak sfanatizovali, ze sa vykaslal na skolu, odisiel z univerzity, pretoze mu zaberalavela casu a nemohol sa venovat studiu ich nabozenstva. takze teraz cele dni len studuje a nabada ludi, aby sa k nim pridali :(. Podla mna si posral dost cely zivot...
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

moznost
neriesim, nestretol som sa s nimi cize ma nezujimaju
:arrow: nehasim co ma nepali
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

bolek napísal:Tazko povedat. Osobne som sa nestretla s nimi na ulici, ale co som pocula, ludia ich nemaju velmi v laske :?. Ale mam spoluziaka, ktory je Svedok Jehovov, dobre spolu vychadzame, hlasi sa na medicinu a je celom do pohody. Minule mi priniesol aj kazetu o transfuzii krvi, preco to odmietaju a ake ine metody sa podla nich daju pouzit a bolo to vcelku zaujimave. Parkrat sa mi dostal do ruk aj casopis Prebudte sa a nebolo v nom nic fanaticke a pod. Takze ja nemozem na nich nic zle povedat. Dokonca ma spominany spoluziak ani nepresviedca, aby som sa k nim pridala a pritom on sam tejto viere silno veri.
Ale pocula som aj prihodu, ze jedneho medika tak sfanatizovali, ze sa vykaslal na skolu, odisiel z univerzity, pretoze mu zaberalavela casu a nemohol sa venovat studiu ich nabozenstva. takze teraz cele dni len studuje a nabada ludi, aby sa k nim pridali :(. Podla mna si posral dost cely zivot...
vies jehovisti nepridu ku tebe a povedia "pridaj sa k nam", raz pride nato kedy ti ten kamos nahuci take kraviny ze sa pridas k nim automaticky, takto sa rozsiruju kruhy jehovistov

-ked proste jehovisti pridu pred moje dvere tak im ukazem taky velky pentagram a kudlu od krvi a uz sa pracu prec :lol:
...
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ... »

Naposledy mi zaklopali na dvere rano pred skuskou, to som fakt musel zdvorilo odmietnut :D
Inak sa s nimi celkom da pokecat, ked ma clovek kopec casu a zvykne si na ten ich styl (vzdy dvaja, jeden diskutuje a druhy akoze-zaujate cely cas cumi)... raz som s nimi stravil na ulici asi hodku a pol, zobral kopec tych ich obrazkovych casopisov a dohodol dalsie rande, ale oni uz nedosli :))

bolek> Svedok na medicine? uff, tak to bude huste. :)
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

... napísal: bolek> Svedok na medicine? uff, tak to bude huste. :)
Aj moja spoluziacka je jehovistka, ide na medicinu. Neviem ako silno je veriaca, ale je to uplne v pohode dievca, mile vzdy pomoze... A ani raz mna ani nikoho z triedy nechcela prekonvertovat :roll: Ale ti co chodia po domoch su dost otravni.
Napísať odpoveď