Návštěvní kniha - blokování IP

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
smajlik1976
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Návštěvní kniha - blokování IP

Príspevok od používateľa smajlik1976 »

Ahoj, mám dotaz. Když mi někdo spamuje návštěvní knihu a pořád si dle mého názoru mění IP adresu programy, které dokaží IP adresy měnit, lze se tomu nějak účině bránit a nebo zjistit skutečnou IP adresu?
mademan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mademan »

ak pouziva napriklad TOR tak sa obavam ze je to prakticky nemozne... Mava IPcky z odveci-republik?
smajlik1976
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Jak to poznám? Každopádně mě ten člověk a nebo lidé pěkně vytáčí. Musí to být někdo, kdo zná tyhlety programy na měnění IP adres. Prostě mě někdo prudí.
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

pridaj ochranu proti spamu, teda to zname odpisovanie kodu
na nete urcite najdes nejake free cody ako to spravit
smajlik1976
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Ale to já všechno mám. Ta kniha je v pohodě a nikdy ze zahraničí ji nepsamuje. Na to je celkem dobře ošetřená. Chodí mi tam jeden člověk, co přispívá a je znalý prací s internetem a měněním IP adres. Bloknu mu IP ze které napíše a hned je tam znovu z jiné IP a jen se mi směje. Můžu blokovat jak IP, tak rozsah IP, ale dycky začne znovu otravovat a směje se mi.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

ucinne by bolo keby tam mohli pisat iba ludia po registracii, ale kedze ide o navstevnu knihu tak to asi dobry napad nebude
mozes ho napr. troska pribrzdit ze mu ulozis cookie a nastavis ze moze prispiet iba raz za 24h, ale ked si ju zmaze tak zase nic, pokial je to takto verejne pristupne tak to uz viac nezabezpecis, jedine, ze by sa prispevky zobrazovali az po tvojom odsuhlaseni, ale to je zase dalsia robota naviac pre teba
smajlik1976
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Někde jsem četl, že se když nějaký anonym vyhrožuje třeba přes net, že je u něj do dvou hodin URNA. No to schvalování tam mám, ale lidi pak mají pocit, že je to cenzurované.
mademan
Light Star
Light Star

smajlik> to s URNOU vyskusaj ak je to beztrestne a bezplatne pre Teba.. Skusol ho vyprovokovat k niecomu, ma zaujima ci je to rpavda.. :wink:
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

nechcem zakladat dalsiu temu a myslim, ze k tomuto sa to aj hodi. existuje vraj nejaky super turbo genialny php skript na zistenie MAC adresy pocitaca a to je podla mna riesenie. ale ako som sa snazil to najst na nete, tak nejako som uspech nemal, ale vraj sa to da. no netusim ako. s velkou pravdepodobnostou je tam pouzite nejake to C++ :? tiez som chcel blokovat IP, ale tadial cesta nevedie. blokoval som potom cez DNS zaznam. to je taka ta cudna vec napriklad ze chello085216217027.chello.sk a pomocou toho to nebolo zle, ale to blokovanie pomocou MAC adresy by bola fakt lahodka potom
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

turtlak69 napísal:...
Z paketu sa dozvieš iba MAC adresu posledného sieťového zariadenia, cez ktoré ten paket išiel. Keď sa dátový paket predáva medzi sieťami, tak sa mení aj MAC adresa (je tam MAC adresa počítača, ktorý to v tej sieti posiela a ktorý to tam príma).
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

"Mudrlant" asi pouziva proxy servery, kt. je na svete neurekom. Ak je to len pre Cechov a Slovakov, tak si daj pristup len na IPcky z Ceska a Slovenska. Ak by si mal Slovakov a Cechov zijucich vonku, kt. ti prispievaju, povedz im, nech ti poslu mail aj s adresou a len ich si povol.

Ak ti ten chalanisko bude aj nadalej nicit guestbook, pozri z akych slovenskych a ceskych proxy server ide a zablokuj aj tie a mas po probleme. Stretavam sa s tym denne. Najcastejsie pouzivaju cinske, vietnamske, japonske, nepalske a pod. azijske proxy servery.

Je to trosicku pracnejsie, ale nakoniec je to ucinne. Vela stastia.
turtlak69
Guru
Guru

chrono napísal:Z paketu sa dozvieš iba MAC adresu posledného sieťového zariadenia, cez ktoré ten paket išiel. Keď sa dátový paket predáva medzi sieťami, tak sa mení aj MAC adresa (je tam MAC adresa počítača, ktorý to v tej sieti posiela a ktorý to tam príma).
vlastne ano... aj router mi tak funguje :D tiez sme na sieti dvaja a packety maju spolocnu mac adresu. ale aj tak by som rad vedel ten skriptik... i ked na proxy by to moc nefachcilo teda
mademan
Light Star
Light Star

turtlak>chello tie dns mena nikdy nemeni? (predpokladam ze nie) Mi nikdy nenapadlo ze mam vlastny dns zaznam :D

smajlik> ak proxy nie je anonymna tak v hlavickach niekde by sa malo dat vycitat nieco ako "forwarded for", ak sa chalan raz sekne mas po probleme...
turtlak69
Guru
Guru

nemeni :) aspon sa mi tak zda. ja som si spravil dns zaznam na no-ip, taketo nieco sa tu tu sim uz riesilo. ked spustim CS server, tak sa na mna vsetci napoja cez ten dns zaznam. a lahsie sa to da zapamatat ako ten co som napisal tam hore :) takze je to pomerne spolahlive a php to vie velmi lahko vytiahnut :)
Napísať odpoveď