ATI R600 je to tady :) geforce 8800GTX poražena

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Inspectah Deck
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Inspectah Deck »

casto sa stretavam s nazormi ze len nvidia ale neviem co tych ludi vedie k takym nazorom najskor asi neznalost :roll:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Inspectah Deck napísal:casto sa stretavam s nazormi ze len nvidia ale neviem co tych ludi vedie k takym nazorom najskor asi neznalost :roll:
no s atinami byvaju (nie casto) problemy... nemyslim HW stranku

EDIT:
.sO' ~ napísal:hej? tak to som zvedaví, ked mi minule nešli rozbehnut najnovšie hry na najnovších ovladačoch.. hmm zaiumave, ale aj tak nVidia 4ewer.. neprejdem na ati :twisted:
na ATI rozbehas kazdu hru tak ako na nVidii... ale radsej by som bral nVidiu ako ATI aj tak..
cOre
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cOre »

Šu-Do napísal:hry idu na ATInach vsetky :)
hej? tak to som zvedaví, ked mi minule nešli rozbehnut najnovšie hry na najnovších ovladačoch.. hmm zaiumave, ale aj tak nVidia 4ewer.. neprejdem na ati :twisted:
SOLlD
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SOLlD »

Šu-Do napísal:...ale radsej by som bral nVidiu ako ATI aj tak..
A preco? Ja by som bral to co ma najlepsi pomer cena/vykon. Mne je uplne jedno kto ma aku technologiu a neviem co. Bral som novy komp a chcel som to nejalepsie co sa dalo za tie chechtaky co som mal kupit(bola vtedy nVidia 7900GTX a ATI X1950XTX) a vtedy bola lepsia ATI, ak by bola lepsia nVidia bral by som tu, mne je uplne jedno co je to za znacku, moze to byt aj Ho-Chi-Min ale ked je kvalitny a vykonny neni o com. Na znacku ja zvysoka ... (kaslem).
Viem ze tym pomer cena/vykon si trocha odporujem ked kecam ze som chel to najlepsie ale vtedy proste boli kokosy teraz nie su, bracho chce aby som mu spravil komp a urcite mu tam nesvihnem 8600GT alebo nieco take len preto ze mam rad nVidiu. Aj keby som vlastnil jej akcie tak nie. Ja chcem za svoje peniaze nieco co za to naozaj stoji.
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Testik z VR ZONE kompletny najdete tu ......

http://rapidshare.com/files/31098869/HD ... REVIEW.rar

:wink:

Podla prvych neoficialnych TESTOV dostava 8800GTX v DX10 Demach nehorazne NAPRDEL . :twisted:
Vypada to tak ze hd2900 v DX10 8800GTX rozmeta uplne na sracky :smt003

No na druhu stranu ziadne DX10 hry vonku niesu a dema podobne ako 3dmarky asi hravat nebudeme :roll:
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

jjj napísal:Testik z VR ZONE kompletny najdete tu ......

http://rapidshare.com/files/31098869/HD ... REVIEW.rar

:wink:

Podla prvych neoficialnych TESTOV dostava 8800GTX v DX10 Demach nehorazne NAPRDEL . :twisted:
Vypada to tak ze hd2900 v DX10 8800GTX rozmeta uplne na sracky :smt003

No na druhu stranu ziadne DX10 hry vonku niesu a dema podobne ako 3dmarky asi hravat nebudeme :roll:
sranda ze neoficialne testy R600 si bral ako totalny podvrh ale neoficialnych DX10 kde zrazu je lepsia sa drzis ako cert :roll:
http://www.zive.cz/h/Uzivatel/Ar.asp?AR ... XPS=&EXPA=
tu je prvy kompletny test a ak ma oci neklamu tak si osobne myslim ze je to prepadak :wink: a myslim ze kazdy od nej cakal minimalne o trosicku viac :( ostava nam iba dufat ze teraz Nvidia urobi ten dlho ocakavany tah a znizi cenu GTS 640/320 a tym padom totalne zrazi ati a zakaznici ako ja budu vrcholne spokojny :D
tiez ma zaraza fakt ze na pripojenie 6 a 8pin konektorov na tu ati bude treba asi jeden z najnovsich az !!!1000W!!! zdrojov co je uznajte somarina :roll:
a inac vyhovorky ako ze pridu lepsie ovladace a pod neberem ati mala na to vyse pol roka a hovno urobila :x
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Ono mohol by si brat do uvahy aj to zeHD2900XT stoji okolo 10 litrov a 8800GTX cca 15 :roll:

Ceny bez dane :wink:
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

prepac ale ja som zatial videl iba predpoklad 11000 Sk ked najdem lacnejsie tak sa opravim
dalej nechapem prco ju zrovnavas s GTX ved na GTX nema a oproti nej je vo vysokych rozliseniach uplny prepadak a myslim si ze GTS 320 za 9000Sk je uplne najlepsia volba stale a kedze jej cena na 90% pojde dole tak si myslim ze aj najlepsou alternativou ostane :wink:
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

vendo napísal:prepac ale ja som zatial videl iba predpoklad 11000 Sk ked najdem lacnejsie tak sa opravim
dalej nechapem prco ju zrovnavas s GTX ved na GTX nema a oproti nej je vo vysokych rozliseniach uplny prepadak a myslim si ze GTS 320 za 9000Sk je uplne najlepsia volba stale a kedze jej cena na 90% pojde dole tak si myslim ze aj najlepsou alternativou ostane :wink:
Okay sak ja sa nehadam............
http://img261.imageshack.us/img261/2104 ... 320nf8.jpg

:wink: :idea:
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

uz mam doma jeden kusok od Sapphire ale je to vlastne ten refencny model cize iba nalepka navyse. ked ju nahodim poviem prve dojmy. tych par hodin co musim este vydrzat v praci asi neprezijem :cry:
malo to predsa jednu vyhodu ze tu grafiku pustili tak neskoro, aspon som si nanu stihol nasetrit. dokonca mi este aj na pripadny novy chladic ostalo :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Prve dojmy uz davno vieme. Momentalne je to hanba na plnej ciare.
Inspectah Deck
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Inspectah Deck »

imho nedoladene ovladace zachvilu tu budu lepsie a uvidi sa ze to prepadak nieje a zalezo aj od aplikacie a presne cena 2900XT max tych 13000 a cena 8800GTX mas okolo 18000
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Inspectah Deck napísal:imho nedoladene ovladace zachvilu tu budu lepsie a uvidi sa ze to prepadak nieje a zalezo aj od aplikacie a presne cena 2900XT max tych 13000 a cena 8800GTX mas okolo 18000
no ale ide o to ze ta ati nestaci niekedy ani na GTS 320 ktora je o 4000 lacnejsia :roll:
ako som uz povedal vyhovorky typu: pockajme si na dalsie ovladace a pod neberem do riti sak cakame uz pol roka a mame cakat dalej??? WTF? naozaj som cakal viac :( a teraz dufam ze Nvidia zacne hybat ceny :D
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

no vidis ja to berem tak ze ked som cakal doteraz tak dalsie dva mesiace mi je to uplne jedno. verim tomu ze s novymi ovladacmi to pojde dost hore (aj preto som si ju kupil), a aj keby ne ak za cenu gts mam porovnatelny vykon. ja som spokojny. nepotrebujem aby ati vybehla s najlepsou a najdrahsou kartou na trh pretoze to ma nezaujima. takze premna ta karta sklamanie urcite neni.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

vendo napísal:no ale ide o to ze ta ati nestaci niekedy ani na GTS 320 ktora je o 4000 lacnejsia :roll:
ako som uz povedal vyhovorky typu: pockajme si na dalsie ovladace a pod neberem do riti sak cakame uz pol roka a mame cakat dalej??? WTF? naozaj som cakal viac :( a teraz dufam ze Nvidia zacne hybat ceny :D
A aky ma NVidia dovod k znizovaniu cien? Na GTX sa nechyta ani zdaleka podla tych grafov čo sem dal JJJ, GTS su zase lacnejsie ako Ati, resp. 640 MB GTS sa cenovo vyrovná a výkonovo prečnieva nad Ati a 320MB je skoro o 3 tisicky lacnejsia, časom pojde dole vsetko, no podla mojho nazoru sa dake rapidne zlacnovanie nechystá. Momentalne si NVidia može sama sebe "konkurovat" vydaním výkonnejsej verzie. Ale je na to dovod?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

pato83, moze nastat rovnaka situacia, ako v pripade intelu a amd u procesorov. intel je vykonnejsi. aby sa amd udrzalo konkurencie schopne, znizuje ceny. ale tym, ze aj intel znizuje ceny, posobi na amd este vacsi tlak. amd je v obrovskom financnom minuse.
nejedna sa ani tak o usli zisk v tomto obdobi (velmi nepatrny, lebo nvidia sa uz nabalila), ale o vyhliadky do buducnosti, a mozne odrovnanie konkurencie.
aj ked toto je asi ten najkatastrofickejsi scenar. :?
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Nebojte AMD/ATI sa z tych sraciek dostane .. chce to cas .... tak obrovskej firmu to ze nema abSolutny high-end oproti nvidii ani intelu moc nevadi... Najvacsi prijem robi mainstream a lowend ktoreho sa predaju tony :roll:
To ze ati nieje schopna vydat kartu konkurujucu 8800Ultra je smutne no je to fakt ...
Mna ako cloveka hladajuceho dobru kartu s co najlepsim pomerom cena/vykon s ohladom na buduce dx10 hry ..teda ak na sucastnej generacii dx10 kariet budu vobec hratelne to ze nieje nejaka 850mhz/2800mhz 1024MB HD2950XTX absolutne netrapi ...

Ono ta hd2900XT 1024MB Gddr4 existuje a predava sa a maju ju iba velki oem partneri do pracovnych stanic :)

http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=143915

tam najdete vsetko potrebne :wink:
Prílohy
BBA HD2900XT GDDR4 1GB OEM version<br />3DMARK 2005 OCed
BBA HD2900XT GDDR4 1GB OEM version
3DMARK 2005 OCed
BBA HD2900XT GDDR4 1GB OEM version<br />3DMARK 2006 OCed
3DMARK 2006 OCed
BBA HD2900XT GDDR4 1GB OEM version<br /><br />FOTO

FOTO
New world record By KINC3dm2005.jpg
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Ako sorry, ale obhajovat AMD.ATi ako su perfektni ze vydali konecne kartu ktora to narve 8800GTS - wtf? Po pol rocnom meskani by som cakal ze 8800GTS predbehne o cele mile a minimalne 2900XT bude na urovni 8800GTX. Nehovorim pre mnohych hracov je to karta snov aj tak. Lenze NVIDIA si uz moze dovolit davat ceny dole - uz sa nahrabali az az. AMD tak za chvilku ostane ako drahsie riesenie pre skalnych fanusikov ATi, a ak by aj planovali konkurovat cenami - tak z toho ziskovo nevyjdu. Pochybujem ze sa najde jeden clovek ktory ma 8800GTS, a kupoval by si HD2900XT len kvoli tomu ze je to o par fps lepsie v niektorych hrach. O vlastnikoch 8800GTX hovorit ani nemusim... A segment HighEndu je uz dlhu dobu zasyteny prave G80 od NVIDIA, takze ak niekto siel po HE rieseni, tak vacsinou uz zobral to co bolo dostupne.

Mozno sa sakra mylim, mozno ma HD2900XT sakra velky vykonnostny potencional ktory pre absenciu DX10 hier zatial nevidime.

Ale pravdupovediac - keby som teraz mal kupovat grafiku a rozhodoval by som sa medzi 8800GTS a HD2900XT, tak by moje rozhodnutie ovplyvnovalo nasledovne:
-vyladenost ovladacov pre aplikacie a hry
-spotreba a hlucnost karty
-cena a vykon karty

.. kedze cena a vykon su viacmenej zrovnatelne, tak by som zvolil CAKAT ktory z vyrobcov sa zacne vyraznejsie predbiehat (cakam ze to bude NVIDIA)
.. kedze G80 je uz nejaku dobu na trhu tak aj ovladace a hry pre tieto karty su akotak lepsie prisposobene. Na strane druhej po vyladeni ovladacov u AMD.ATi pride mozno k neporovnatelne lepsim vysledkom.. Takze? Aj v tomto pripade volim CAKAT
.. spotreba karty - predpokladam ze tu moc vyladenim ovladacov nenapravia - oproti 8800GTS je neprimerana.. takze by to musel byt prave rapidne vyssi vykon oproti 8800GTS, aby som preferoval HD2900XT. V tomto pripade by som volil 8800GTS.

Takze? Keby zvitazila volba - CAKAT.. alebo v pripade nedockavcov, ktori si radi risknu - v sucasnosti je lepsia volba 8800GTS, ale do buducnosti to moze byt v prospech HD2900XT.. ale nemusi :)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

zda sa mi to alebo v tych screenoch je ta 2900XT s core 1144Mhz a procesor tam bezi na 5200Mhz???? :roll:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

vendo napísal:zda sa mi to alebo v tych screenoch je ta 2900XT s core 1144Mhz a procesor tam bezi na 5200Mhz???? :roll:
nezda.. co je na tom take fatalne ? :roll:
akurat tu VGA zdvihol o 100% :)
Napísať odpoveď